Карта на чакръкчиите в България

Класация за BG чакръкчия. Карта на чакръкчиите, списък

Представяме ви карта на чакръкчиите и нашата своеобразна класация за топ чакръкчия на България. Списък на специалистите в Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Хасково и др. Стайчето, Милчо Игнатов, Стойка Радева, Иван Димитров, Диана и другите

Кой ще ни помогне при сецване на кръста или прищипване на нерв, кой ще се справи с болката? Класическият подход е да отидем на невролог, който да предпише противовъзпалителни лекарства и да чакаме излекуване по естествен път. Има още поне 3 специалности, които подпомагат работата на невролога, а понякога го и заместват. „Царицата“ сред тях е мануалната медицина, която „ръчно“ намира огнището на проблема и го “освобождава”. Другият вариант е да потърсим чакръкчия. Кой ще бъде по-полезен?

Специалистите по мануална медицина са дипломирани лекари със съответната специализация. Чакръкчиите са техният еквивалент сред народните лечители.

Докато мануалните терапевти си помагат с лекарства, чакръкчиите си помагат с билки. Днес терапевтите и от двете групи включват в работата си модерни или чуждестранни методи като боуен, биоенергия, психобиология и др.

специалисти по неврологични болки
дял какво включва
мануална медицина неврология, физикална медицина
мануална терапия лечение на болка по продължение на гръбнака – от кръста до врата чрез ръчни техники и лекарства
физикални методи рехабилитация, ЛФК, кинезитерапия, физиотерапия
народна медицина чакръкчийство

Представяме ви най-добрите чакръкчии в България. Препоръчайте и вие специалисти ТУК, като дадете техен адрес и телефон за контакти и напишете с какво са ви спечелили!

Карта на чакръкчиите

Чакръкчиите не са концентрирани в София, както други специалисти – какво облекчение! Бихме помислили, че болният намира своя лечител на близко разстояние, независимо от своето местоживеене. Истината е, че пациенти обикалят страната, отидат където и да е, в търсене на най-добрия чакръкчия – човекът, който ще им дари облекчение и ще отнеме болката.

Започваме по картата и после излизаме извън фиксираните в нея точки, за да дадем по-обстоен списък на чакръкчиите в България.

1. Чакръкчия Габрово – Севлиево

Чували ли сте за тибетския лечител от Габрово? Това е Христо Лолев. Публикации и интервюта ни информират, че лекува с космическа енергия. Той е лечител, езотерик, биоенерготерапевт. Наричан е Тибетеца. Появата му в сърцето на България се обяснява с това, че районът на Габрово – Севлиево е с високо ниво на духовност и много високовибрационна енергия.

Карта на чакръкчиите

Лолев дълго време е практикувал в Испания, докато се завърне в родния си край. Сега кабинетът му е в Габрово (Спортна зала), отговаря на тел. 0887555841. Според пациенти, той комбинира различни знания и методи. Чакръкчийството се съчетава с енергийна диагностика (скениращо виждане) и билково лечение.

Има големи успехи в областта на опорно-двигателната с-ма, поради което го търсят приоритетно пациенти с този тип заболявания. Един журналист разказва, че видял в кабинета му колекция от патерици и бастуни – оставяли ги като ненужни бившите болни пациенти.

За Христо Лолев има и негативни мнения в интернет. Преминали през него пациенти споделят във форумите, че са били „претупани“ за около 10 минути. Някои поставят под съмнение диагнозата му. По данни отпреди 3-4 години, цената на услугите му е 50 лв за посещение.

Г.П от Габрово – намираме следи за нея в пресата. Жена – чакръкчийка, за която се казва, че дори счупено заздравявала. Как се нарича, как може да се намери – ако знаете, запишете се в коментарите!

Двама с фамилия Влаев също се препоръчват, когато стане дума за района на Габрово. Те са лекари, не чакръкчии, но помагат при неврологични увреждания, прищипан нерв и подобни патологии. Д-р Николай Влаев е невролог, началник на отделение в местното МБАЛ. Д-р Галя Влаева е специлизирала в рехабилитационната медицина.

Сред пациентите се споделят имената още на: Трайчо от Габрово, Иван масажиста, Иван Павлов, бивш фелдшер в с. Богатово. Тези местни специалисти нямат национална знаменитост, а и за тях се говори само от уста на уста, не сме сигурни доколко е достоверна информацията.

валери димитров лечител чакръкчия 02
Чакръкчийството е много търсено в наши дни

Бай Петко от Левски. Малко се отдалечаваме от визирания район, за да споменем човека, който лекува само с едно „щрак“. За него има отлични пациенти отзиви. Една жена разказва в интернет за особения начин, по който пипа бай Петко. Много често помага, но ако не успее, не нанася и вреди. Той е физиотерапевт, така че знанията му се простират много извън областта на изправянето на скелета с ръце. За него е писано ТУК.

2. Чакръкчия Велико Търново

От района на старата столица ще споменем двама лекари – Чергиланов и Коновски. В един пациентски коментар се казва, че само двата медици от Търново практикуват и чакръкчийство (мануална терапия) и това са споменатите лекари.

Д-р Чергиланов отричал да е чакръкчия, но не отричал, че се учил и извън медицинския университет. Той е получил дарбата си от чакръкчия от Златарица, Димитър, дядо на лекаря.

Николай Чергиланов е анестезиолог. Официалните му координати са „Мария Габровска” №2А, вх. Б в Търново, с тел. 0888 763470.

Д-р Коновски е второто име от пациентския списък с добри чакръкчии. Този пък е рентгенолог, но има дарбата да цери с ръцете си. Практикува мануална терапия. Като рентгенолог, при него идват хора с травми, блокажи и болеви симптоми. Коновски премахва отичането, възстановява възможността за движение и когато всичко се намести, болката изчезва.

chakrakchiya-01
Усукването е “запазена марка” на чакръкчиите

За метода му на работа четем в местния в. Борба. Разбираме, че практикува повече от 30 г. Самият той е имал дискова херния и е получил помощ от чакръкчия от Хисаря. От него усвоява методите на чакръкчийството.

В регистъра на регионалната здравна инспекция  д-р Иван Коновски е регистриран в с. Балван. Според описанието практикува нетрадиционни физикални методики, гладуване и хомеопатия. От негови изявления знаем, че главна част от пациентите му са спортуващи. Не работи със счупвания и навяхвания. Тел. за връзка 0887466270.

3. Чакръкчия Стара Загора

Зефир от Стара Загора. Една публикация ни разказва за този интересен човек, който е бил акробат, а сега вече като пенсионер лекувал пациенти с опорно-двигателни проблеми. Живее до парк Бедечка. Няма кабинет и такса, помага епизодично. Не оповестява телефона и адреса си, защото с него се прави връзка само чрез общи познати.

Косьо Любенов има интересна биография. Бил е легионер, а сега се занимава с биоенерголечение. Според публикации, борави с космическа енергия. Методът се казва Ханиел, той го подкрепя с билки и зеолит. Според Бгнес.бг, тел. му номер е 0885 543 253.

Косьо Иванов е бил спортен масажист. Салонът му е на „Гурко“ 137. Според пациенти, час се записва на тел. 0888246987. Кабинетът му е уреден в гараж. В страницата „Истината за Стара Загора“ има публикувани доста коментари за неговата работа. Правят впечатление доста недоволни пациенти, които твърдят, че не са намерили търсеното облекчение. От тези коментари става ясно, че приема пациенти и в с. Горно Ботево.

Ангел Терзиев и синът му Дилян Терзиев практикуват на адрес „Иван Асен“ 144.

Петър Славов е мануален терапевт и чакръкчия. Често го разпознават не по името, а по адреса на кабинета му – „Генерал Столетов“ 20.

Доц. Руска Паскалева е известно име в Стара Загора. Тя е кинезитерапевт, но често се цитира като чакръкчия, защото помага и на болни, които се нуждая от наместване. Практикува в Рехабилиционният ц-р на име „Кинези-3“.

И още един лекар в този списък – д-р Надежда Димитрова, физикална терапия. Препоръчва се на пациенти, които търсят чакръкчия. Прилага и други методики като мануална, лазер и рефлексотерапии. Работи само в следобедните часове на адрес “Княз Борис“ 90, ет.2. За часове тел. 0889440462.

В интернет е публикуван личен списък на един препатил пациент, който е обиколил много лечители в района. Там се споменават имена, които само местните биха могли да знаят: Невена, Хасан Рашид в с. Богомилово („Берое“ 8 бл.2, ап. 23), Иван Матевски (хиропрактика, с.Змеево, 0877263132), Венци до старата Верея, Ивелин Колев по прякор Айляка, Иван Козарев ( с. Пряпорец 0889519541), Калина (“Цар Иван Шишман” 44).

4. Чакръкчия Хасково

В този район се намира един от най-известните имена в този бранш – Паско Райчев. Тази година той навърши 72 г., но все още практикува. Сниман е в документален филм за отмиращото изкуство на чакръкчиите. За него се разказва, че е наследил занаят от баща си и дядо си, които също са лекували хората. Дядо му Тодор е оправял изкълчено на Тодор Живков. Хората са уважавали и баща му Райко. Сега внукът е търсен от всички части на страната. Има кабинет в Пловдив.

Видеоматериалът е за него:

Иван Димитров от Хасково печели симпатиите на много болни – тежки случаи, които не са намерили облекчение другаде. Според клюки, той е братовчед на чакръкчията Паско. Тел. му, който си споделят пациенти, е 0888944925. В коментарите излизат твърдения, че е починал.

Хасан Алиосман от Хасково или по-известен като Хасан Ага, етнически турчин. На 84 години той работи и лекува – безплатно. Казва, че и на депутатите не иска пари, и на магаретата. Лекува на равна нога и хора, и животни. Научава занаят от предците си, работи като чакръкчия от 10-годишен.

Живее в с. Долно Големанци, между Хасково и Кърджали. Макар и възрастен, е на „ти“ с новите технологии. На Гугъл-картата селото излиза с маркер с неговото име.

Синът му Али Осман също е чакръкчия. Работи в Кърджали. И другите му наследници се интересуват от този занаят. Хасан твърди, че истинските чакръкчии в България са останали много малко – колкото да се изброят на пръстите на една ръка.

Видео за този лечител:

Д-р Димитров от Хасково също е много хвален, според недоволни – прехвален. Честно казано, не успяхме да открием по-точни данни за този човек, защото лекари – физиотерапевти с подобна фамилия има много в района. Ако вие знаете за него, дайте негови координати в коментарите.

Оставаме в района за преглед на чакръкчиите в Харманли. Там изпъква името на бай Желязко и бай Жеко Иванов. Първият е легендарен и точно толкова неуловим, но Жеко Чакръкчията е публична личност. Масажист, лечител, чакръкчия, помага на борци и въобще на спортисти.

Чакръкчия Валери Димитров от Хасковските минерални бани. Мануален терапевт и медик. Практикува на знаковата ур. “Чакра 2, тел. 0898908983.

5. Чакръкчия Кърджали

Първото име, което се чува при споменаване на чакръкчия и Кърджали, е Ибрахим Керим. Прави лечебни масажи, има природна дарба. Лекува без пари.

Друго име от този район е Димчо Павлов. Помага чрез биоенергия. Самият той е бил натрошен при инцидент и след това започва да лекува. За него е разказано ТУК!

6. Чакръкчия Пловдив

Саркис Инджиян си е спечелил прозвището безкръвният хирург. Разказват, че се справя с изключително тежки случаи, че е доказал своите уникални способности. Официално се нарича ултрасензорен медиатор. Квалифицирал се е в Русия за енергийна работа с чакри (отпушване). Предпочита комбинацията с билки и лечебни бани. Според съпругата му Вилма, лесно се намира във фейсбук или на тел. 0897770203. Работи в Пловдив и София, но точен адрес и кабинет не се посочват.

Петър Манолев е работил в ски-курортите в Алпите и там е придобил сериозна практика. Сега лекува на ул. Алеко Константинов №8 под тепетата. Той прави лечебни и спортни масажи и пълна рехабилитация. В сайта си изрично посочва, че практикува и чакръкчийство, с ясни цени. Частична процедура е 60 лв, пълна – 80 лв. Оправя прищипани нерви, болки навсякъде из тялото, изкривявания, шипове, дископатии и др. подобни патологии.  Тел. 0888612393.

И още имена за болки и схващания в кръст и гръб: баба Софка от Куклен, Георги Терзиев от Долно воден (на адрес Бор 4, 0896802784), терапевт Генадий Генчев, Тодор Райчев.

Видео: Тодор Райчев, кинезитерапевт

7. Чакръкчия София

Румен Димитров – чакръкчия и мануален терапевт, повече от 30 г. лекува дископатия, ишиас, ошипяване и други костно-ставни патологии по метода на чакръкчийството. Дори така е регистриран в здравния регистър. Откриваме го на „Евлоги Георгиев“ 77 или на тел. 0878733776.  След като участва в студиото на Гала, става още по-търсен във форумите.

Местна знаменитост е Валери Димитров – таксиджия и чакръкчия. Една шеговита публикация ни съобщава, че Димитров лекува в такси. Но също така се казва, че е от най-опитните в занаята. Много добър за костни и ставни патологии, особено за дископатия. Владее и техниките на масажа. За него ще разкажем отделно накрая на материала.

В София рядко се намира чист чакръкчия. Повечето специалисти съчетават техники – особено с по-нови практики като юмейхо, енергийно лечение, рейки.

Представител на последната комбинация е Иван Божилов – чакръкчия и рейки-лечител. Практикува на „Инж. Иван Иванов“ 66.

В Центъра Rade на Пиротска има четирима лечители, ползващи смесени техники. Радостин Русев лекува чрез чакръкчийство и юмейхо-техниките. Трите му колежки могат да добавят в сеансите рейки, тета, боуен и други модерни лечебни подходи.

Еми от кв. Надежда

Отлични отзиви за Емилия Георгиева. Лечебният център, в който работи, се намира в столичния кв. Надежда – блокът е 424, вх. В, на първия етаж. Нарича се Рембат. Отговаря на тел. 0877080035. Георгиева е кинезитерапевт. Според пациенти, спасява от болки при хернии, невралгии, ошипяване и др.

Д-р Милчо Игнатов от с. Кривина

Едно име близо до София. Отблокира нерви, премахва болки при ставни проблеми. Кабинетът му е на “Люляк” №2.

Чакръкчия Благоевград

Георги Борисов – билколечител, чакръкчия, радиестезист. Работи в Благоевград. Помага си в диагностиката с махало – работното „оръжие“ на радиестезиста. Преди 2 г. е глобен  от здравните власти – според едни заради лечебните си методи, според други – заради това, че студиото му в кв. Еленово в Благоевград било незаконно. Според по-стара информация той работи на ул. Орфей 3 и може да бъде открит на 0887637664.

Кирил Димитров. Последната информация за него е отпреди 5-6 години, когато чакръкчията практикува в село до Благоевград, посока Симитли. Възниква предположението, че е починал. Иначе Димитров предпочита да не обявява адрес, а се уговаря с пациентите си по тел. 0877223026.

Чакръкчия в  Ямбол

Народният целител Митко Димитров лекува всякакви болести – от диабет до рак. Известен е, че оправя  шипове с помощта на лечебни бани с камъни.

Още имена на чакръкчии

Д-р Белчо Добрев от Павел баня. Според регистрацията, той е общопрактикуващ лекар, но името му е познато като мануален терапевт и чакръкчия. Координати: с. Скобелево, “Акация” №6, тел 0887442879=

Стайчето от Димитровград

За наше съжаление Стайчето е починал в началото на 2021 година, както се разбра от коментар по-долу в публикацията. Ето остарялата вече информация за него: Едно от най-известните имена в района. Може да ви заблуди името, но е мъж, при това на възраст – мануален терапевт и чакръкчия, който лекува пациенти в кв. Черноконево. Имал голям опит със спортисти. Според коментари, няма кабинет и цени, намират го в спортната зала.

Вижте още и ТОВАЧакръкчия лекува абсолютно безнадеждни инвалиди!, а също и ТОВА: За чакръкчията Стоян Дойнов от Тетевен (наскоро почина)!

Стойка Радева от село Константиново до Варна

Спортисти, балерини, хора от всякаква възраст търсят облекчение на болката при Стойка. Дарбата да лекува с ръце наследява от своите предци – тя е четвърто поколение, след като първия лечител е нейният прадядо. За жалост легендарната лечителка е покойница от 37 години, но името й още се носи сред пациентите и мнозина тръгват да я търсят;

Диана чакръкчия от Бела вода до Перник

Тя наследява стария чакръкчия Емил Димитров, който е неин баща. Пациенти от едно време продължават да търсят на същото място облекчение. За връзка с лечителката се дава тел. 0889647623.

В Сливен, Селиминово, бай Добри

Бай Добри от Селиминово до Сливен. Вдигал инвалиди от количката срещу символични суми. Така разказват. Взима някъде между 20 и 40 лв. Казват, че не иска да го безпокоят, когато работи. Затова отговяря на телефона си 0888847987 и записва часове само в разстояние на половин час сутрин между 7 и 7.30 часа, при това само в понеделник и сряда.

Какво е чакръкчия?

Откъде идва думата чакръкчия – дали от „чакра“ или пък от „чекрък“. Чекръкът е колело за предене, което върти и усуква преждата, тъй както чекръкчията (чакръкчията – кой би казал какъв е правописа!) усуква своя пациент – с това впечатление оставаме, когато наблюдаваме работата на такъв лечител. Може би идва от „чарк“ – нали тези народни лечители подреждат нашите „чаркове“ (части на тялото).

Лингвистите трябва да кажат, но работата на старите целители има връзка с чакрите. Те позната отлично човешкото тяло, неговите енергийни центрове и най-вече „сглобките“. Гледат на тялото като на механизъм, който може да се поправи и отново да заработи перфектно гладко.

След като попаднем в ръцете на чакръкчия, той ни хваща с ръцете си и привежда всички нерви, кости и стави в изначалното им положение, каквото би трябвало да заемат. Това е много древен занаят, който векове се е практикувал. В днешно време има чакръкчии, които са трето или четвърто поколение, а някои не си знаят и родовата история, толкова назад в миналото е имало целители.

chakrakchiya-02
Чакръкчията познава отлично човешката анатомия до най-малката точка, и тази точка намира със затворени очи

Чакръкчийството е занаят, но е и дарба. Трябва някой да те научи, но трябва и да имаш в себе си „семката“. Чакръкчия се учи от майстора – с гледане, показване и практика. Трябва много добре да се познава анатомията. Затова чакръкчии стават и дипломирани лекари. Някои от тях са в областта на мануалната и кинезитерапия, както и невролози, а други са просто с обща специалност.

Чакръкчията е особен вид народен целител, който намества с ръце – лекува прищипване на нерви, изкълчвания, схващания така нареченият сецнат кръст и дори счупвания, при които костите трябва да заемат правилното положение.

Трябва доста смелост, за да се отиде при чакръкчия. Много боли. Те не пипат леко, меко, с кадифени ръкавици, а използват цялата си сила. И все пак толкова бързо и ефикасно помагат, че пред добрите пациентите се редят на опашка и чакат с часове за прием.

Съвременният физиотерапевт ще каже, че чакръкчията е просто мануален терапевт, само дето думата е по-стара. Не сме съгласни. Някогашните чакръкчии са ползвали цялото знание на старите лечители, наследено по родова линия и по линия на майстора, който ги е научил. Днешните чакръкчии пък много често обогатяват практиката си с най-модерни методи като юмейхо масажите и боуен терапията.

Вижте и ТОВА:

Препоръчайте мануален терапевт, кинезитерапия и боуен терапия! Кой специалист по мануална терапия е ок?

Валери Димитров, чакръкчия

55-годишният лечител-чакръкчия, специалист по мануална терапия, Валери Димитров от десетилетие шашка хората с нетрадиционните си методи на лечение.

Валери Димитров лечител
Валери Димитров

Привърженик е на древните източни техники сайонджи-масаж, акупресура, рейки. Приготвя си и мехлем в домашни условия, който вероятно ще се превърне в панацея за доста болежки.

Биоенерготерапевтът лекува с точков масаж и специална музика ишиас, радикулит, плексит, мигрени, дискови хернии, дископатии, бронхиална астма.

Главните “сензори” обаче на родопския хекимин са вълшебните му ръце, които от раз нацелват болното място. За връзка с него търсете телефона му на четиринадесета страница. От 2 месеца Валери върти волана из софийските улици. Цери на място, в самото такси.

Секнала се в кръста покрай голямото пролетно чистене лекарка-пенсионерка веднъж му звъни спешно да я откара до болницата. Така и не стигат дотам. Само с една манипулация превитата на две докторка излязла от колата, изправена като бастун.

“Обажда ми се един път късно вечерта колега. Пренасял, завалията, холна гарнитура на комшии. Направил рязко няколко движения и белята станала.

ТЯЛОТО МУ КАТО ПРАВОЪГЪЛЕН ТРИЪГЪЛНИК

А трябва да е на работа след полунощ. Ама нали шофьорите сме като ято, зарязах всичко. Ако някой ни беше наблюдавал отстрани, голям сеир щеше да падне. Кой знае какво ли щеше да си помисли. Скрихме се в една тъмна уличка. Той се изтегнал в таксито на задната седалка в необичайна поза, като за по-голям ефект трябваше да е по корем, но къде толкоз място.

валери димитров лечител чакръкчия 01
Валери в таксито

Започнах с масаж от ушите, стигнах до краката, където последната точка е в ходилата. Не успях да третирам всички невралгични места, както би трябвало. По-важното е, че спасихме положението”, кефи се знахарят.

Докато работи в Кърджали, до услугите му често прибягвали и консервативни мюсюлманки. А при тях, както е известно, абсурд е някой чужд мъж да ги докосне, пък било то и покрай лечебен масаж. Но когато си на зор, предразсъдъците остават на заден план.

Известният чешит бат Петьо един ден яко се повредил. Дали се

ПРЕСТАРАЛ В БРАЧНОТО ЛОЖЕ,

или пък на лозето, остава пълна загадка. 37 дни човечецът гледал повече земята, отколкото небето. Оплакали го всички комшии, тъй като не му помогнали нито доктори, нито чакръкчии, нито светена вода. Примирил се с участта си, докато Валери не го зърнал от колата. “Направих му само един масаж, ей така, в движението, между другото, понеже имах спешни курсове.

Пипнах 4-5 точки, а за по-голям ефект би трябвало да докосна двайсетина. Разделихме се по живо, по здраво. На другия ден пак ми се отваря път към квартала. Гледам бат Петьо напърчен като селски бик. “Как си бре, байно?!”, питам го. Ами както ме виждаш. Още ме наболява, но снощи “сверих” часовника си с този на булката. Разминаваме се само с няколко минути, а то преди какво беше? Аз по английско, а жената по истанбулско време”, изкодошил се чешитът.

С още няколко сеанса “курдисах” до секунди сахатите и на двамата. Мир да има!”, доволен е от поредния си екшън-сеанс родопчанинът.

Веднъж Валери карал клиент до складовете на “Търговия на едро”. В полезрението му попаднал превит на две млад мъж, който се тътрил едва-едва към рибената борса. Броял си крачките

СЯКАШ КЪМ ГРОБА СЕ Е ЗАПЪТИЛ

“Двайсетина минути си “поиграх” с него в самия склад. Опнах го на един тезгях, като стока за разфасоване. Неудобно, пък и студено, но искаш ли да помогнеш, място за претенции няма. Усетих как се поотпусна в ръцете ми, събра душа в тяло, разказва Вальо за поредното си изцерение при “полеви условия”.

След час-два пак шаря с таксито натам. Гледам закъсалият смело разтоварва цял ТИР. Това е хубавото в занаята ми – виждаш веднага ефекта от него”, радва се изцерителят с вълшебни ръце.

Георги АНДОНОВ

За връзка с лечителя Валери ДИМИТРОВ – 0898/90-89-83

Първоначално публикувано на:09.08.2021 @ 17:32

За admin

Прочети още

4 To Chetvarto Izmerenie 01

Преминаване в Четвърто измерение. Практически указания

Какво представлява четвъртото измерение? В математиката то е нещо условно и абстрактно, но в окултизма …

40 Мнения

 1. Даниел

  Около София явно са кът. Някой да има отзиви за добър специалист в района?
  Благодаря предварително!

 2. Наталия Ценова

  Търся добър специалист за мъжа ми

 3. Чакръкчията Хасан Али Осман от с. Долно Големанци Хасковско е починал през 2022година. Аз ходих 23година,но вече лекува синът му Али Осман

 4. Наталия Станкова

  2023 беше кошмарна в търсене на специалист, но с идването на 2024 намерих Петър Манолев от Пловдив, вече съм на курс на лечение при него…Невероятни резултати! Този човек е най-човечния специалист, на когото съм попадала! Опитайте се да настоявате за курс на лечение, човека има много работа и понякога се опитва да те прехвърли на колеги! Поздрави, Наталия Станкова от София

 5. Даниела Парашикова

  Лиляна Александрова от Вълчедръм до Монтана и Лом
  Има вълшебни ръце оправя дискови хернии, дидкопатии, колена ,стави
  Тел 0888740405
  Лично пробвано
  Горещо препоръчвам

 6. Красимир

  Здравейте,
  Бих искал да получа информация за чекръкчийте в България.
  Благодаря

 7. Янаки Янакиев

  Мюмюн от Долни воден ме е спасяваш не веднъж.Доверявам му се напълно,той е истинския наследник на Георги Теризев,но не го афишира и си подбира клиентелата…
  П.С.:Трябва много да се внимава защото в селото има мн мушенници които се представят за него,затова най-добре по тел:0885146438

 8. Д.Димитров

  Имаше една жена в с.Долна баня до
  Костенец.Беше невероятен специалист -без всякакво насилие,със сто процента ефект.Някой знае ли дали е жива?

 9. Николай Вълчански

  Николай Вълчански. Хисаря.Пловдивско. Костоправ. ( Чакръкчия)Специалист по ударна техника. Всичко свързано с гръбначен стълб.

 10. Стойка

  Стойка, с. Константиново, Варненско – НЕ ХОДЕТЕ, НЕ ЛЕКУВА, ПРАВИ ОБРАТНОТО НА ЛЕКУВАНЕ. СЛЕД НЕЙНО ,,ЛЕКУВАНЕ,,ОГРОМЕН ХЕМАТОМ ВЪРХУ ВЪЗПАЛЕН СЕДАЛЩЕН НЕРВ И КРЪВ ОТ НОСА. ЯВНО СПУКА ВЕНА. ПОСЛЕ ПРОЧЕОХ В ИНТЕРНЕТ, ЧЕ ИМА МНОГО НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ ЗА НЕЯ .НЕ ХОДЕТЕ

 11. валери

  Би ли споделил при кого си ходил след ксто не си бил доволен от Мюмюн

  • Иван Христев

   Петър Манолев в Пловдив! Телефона му е 0888 612393! Разтърси се в интернет и ще добиеш представа що за човек е! Успех!

 12. Кирил Дончев

  Тук искам да изкажа и огромния успех постигнат при Петър Манолев от Пловдив, човека ме изправи на крака след 2 посещения!!!Бях превит на заради седалищен нерв повече от три месеца, обиколил съм много черкракчии, но никой не ми е обръщал толкова много внимание!!! Кабинета му е в Пловдив, но не съм от града и не мога да обясня къде е, вижте в интернет адреса. Имам и имейла му. Номера му е 0888612393

 13. Александър

  Доверете се на Мюмюн Златните ръце той е единствения в България който не натиска не изпуква и знае какво прави.Спаси ме от операция и ми намести коляната капачка без болка за секунди.Той е в Асеновград кв Долни Воден Ул.Бор 8 тел 0885146438

  • Да наистина е много добър след две неуспешни операции оправи коляното на жена ми

 14. Костадин

  Мюмюн Златните ръце е от малкото хора които не разчита на много хора а залага на оправени хора Препоръчрам го от сърце Тел 0885146438

 15. Оалиев

  Имам дискова херния , левият ми кра ослабна с 3 см.

 16. Лили Георгиева

  Мюмюн Златните ръце най добрия Кв Долни Воден ул Бор 8 тел 0885146428

  • Павел Великов

   Бихте ли казали за кой град става въпрос,моля ?Само квартал е отбелязан в коментара ви.Благодаря.

  • димитър

   Мемюн е пълен измамник щеше да ме осакати не ходете ако искате да сте добре за 30 мин ми взе 200лв едвам се прибрах на друегия ден ходих при истински специалист който ми взе 38лв но си свърши работата перфиктно

 17. В Долни Воден Мюмюн златните ръце е най добрия 0885146438

  • Димитър

   Нищо не прави само масаж ефект никакъв за цена 200лв не бих отишъл пак

 18. Тодор Михов

  За съжаление Иван Димитров от Хасковско ни напусна преждевременно. Мир на душата му.

 19. Бай Фердо с.Ерма река. Който отиде там си тръгва здрав на 100%. Помогнал е на хиляди. На мен лично 2 пъти.

  • Даниел

   Бай Фердо с.Ерма река… Не мога да открия никаква информация за този човек. Може ли някакъв контакт, моля

 20. Здравейте,
  Към 22 декември 2021г. Валери Димитров приема в Минерални бани, Хасково. Контакт – 0898908983‬; Facebook – manualnaterapiq; GPS адрес (В Google пишете “Валери Димитров чикракчия”) и ви показва адреса – “Чикра” 2, Минерални бани, п.к. 6343, Хасково; Имейл: valenceto61@abv.bg; web page: http://www.waleterapevt.com.

 21. Здравейте,
  Стайчето от Димитровград е починал според публикация на местния вестник от 02.02.2021 https://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/amp/news/510032/sled-kratko-boleduvane-pochina-staycheto

 22. Божидар Иванов

  Не видях името на Паско Райчев…
  Без Паско за какво чакръкчийство ще говорим!?

  Относно името чакръкчия.
  На времето бащата на Паско (Тодор Райчев) ми разясни, че е правилно да се казва чакъкчия. Той така беше и написал на табелата.
  Бай Тодор знаеше перфектно турски език.

  • Тодор Михов

   Дайте адрес и телефон на бай Паско ако е възможно. Благодаря.

   • Ходих при Паско, занемарена обстановка, нулева хигиена, нищо не можа да ми помогне, извика ме втори път, аз не отидох.

 23. Потвръждавам,че моят съименник от Хасково Ив.Димитров е изключителен професионалист по мануална терапия/чакратчйство/,и се отличава от другите с качества придобити от – образование/медицинско/ и опит от дългогодишна практика.Той съчетава манипулацията с предписване на медикаментозно лечение ако е необходимо, което го прави желан и различен от другите.Отговаря на тел.0888944925.Притежава и още едно качество,че не се прави на велик и никога не те заблуждава .

 24. Костадин

  Варна чакръкчия Ефтим Василев, магьосник за дисковите хернии, но не съм ходил.

 25. Стайка

  За Бургас съм търсила и не съм намирала чакръкчия. Чух за Росица от Долно Езерово, но така и не й открих адреса. Някой ако знае, ще се радвам.

 26. Що се отнася до лечителя Христо Лолев от Габрово, той почина през февруари 2020 г.

 27. Иван Тодоров

  Чакръкчиите са повече в Родопите, в южната част, на север почти няма. Ето в цяло Русе и околностите няма чакръкчии.

 28. Пълен мошеник, само стиска и нищо не става след това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *