Мистериозният експеримент „Филаделфия“ (известен още и като „Небесна дъга“), за който любителите на конспиративни теории вярват, че е проведен от военноморските сили на САЩ през 1943 година, опитващи се да направят невидими за хитлеристките радари своите самолети и кораби, неизменно бива свързван с имената на двама от най-великите учени на всички времена – Никола Тесла и Алберт Айнщайн

Твърди се, че проектът, осъществен с помощта на Айнщайн и Тесла, е част от изключително секретна военна разработка, чиято най-главна цел е осъществяването на телепортация на ескадрения миноносец от военноморския флот на САЩ „USS Eldridge (DE-173)“ от крайбрежието на американския град Филаделфия, щата Пенсилвания, до град Норфолк, щата Вирджиния, отдалечен на повече от 320 км на юг.

За целта е използван създаденият от Никола Тесла (натоварен с техническото изпълнение на проекта) т.нар. „генератор на невидимостта“, състоящ се от два изключително мощни 75-киловатови генератора, захранващи четири гигантски магнитни бобини – всичко това монтирано под палубата на самия кораб. Когато става ясно, че военните възнамеряват да използват и живи хора в опасния експеримент, Тесла се отказва от по-нататъшно сътрудничество, а на негово място идва известният математик Джон фон Нойман. Те

оретичната част пък е възложена на Алберт Айнщайн и се основава на един от аспектите на т.нар. Единна теория на полето (ЕТП), имаща за цел да обедини електромагнетизма с гравитацията в единно поле. Това на свой ред би позволило създаването на големи електрически генератори, чрез които да се постигне огъване на светлината около даден материален обект чрез пречупване, в резултат на което последният ще стане напълно невидим за човешкото око.

нумерология
айнщайн

Мистериозният експеримент „Филаделфия“ (известен още и като „Небесна дъга“)

„Генераторът на невидимостта“ е тестван за пръв път в 9:00 часа сутринта на 22 юли 1943 година в акваторията на военноморско пристанище във Филаделфия, благодарение на което корабът „USS Eldridge (DE-173)“ изчезва сред загадъчна зеленикава мъгла, ала не само от радарите (каквото е първоначланото намерение), но така също и от погледа на всички наблюдатели, присъстващи в този момент в района.

Няколко минути по-късно плавателният съд се появява отново, а всички членове на екипажа са дезориентирани и се оплакват от силно гадене; някои от моряците пък се оказват вградени в металните части на самия кораб.

На 28 октомври същата година в 17:15 часа е проведен вторият тест от експеримента, като и този път „USS Eldridge (DE-173)“ изчезва напълно от радарите и хоризонта сред ослепително синкаво сияние.

Впоследствие той изненадващо се появява в района на залива на Норфолк, Вирджиния, отдалечен на стотици километри, след което изчезва и от там след броени минути, за да се появи отново във Филаделфия. Оказва се, че значителна част от екипажа е сериозно болна, а някои дори са изгубили разсъдъка си.

Целият проект е засекретен, но независимо от това слухове за експеримента се разпространяват, а любителите на мистерии и конспирации го считат за доказателство за съществуването на паралелни измерения и светове.

Скептиците обаче изтъкват някои сериозни разминавания в историята за експеримента, най-съществените от които са: смъртта на Тесла на 7 януари 1943 г. (половин година преди началото на проекта), не особено добрите отношения между него и Айнщайн (поставящо под съмнение съвместната им работа) и липсата на каквито и да било официални документи по случая, доказващи реалността на случилото се.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: