Прословутата снимка от 1995 година

Кой би повярвал, че духът на загинал монах може да бъде запечатан на снимка и то съвсем случайно. Още по-невероятно е, че снимката е направена в България, край град Русе.

Всичко започва през май месец на 1995 година, когато репортер прави репортаж от местния събор в Басарбовския манастир „Св. Димитрий Басарбовски“ край Русе.

След проявяването на снимките, на една от тях се появява необясним триъгълник. Необясним, защото никъде не се намират улики за фабрични грешки, или казано по-просто – внезапно, без причина се появява този триъгълник, сочещ към въпросния манастир.

Оттам се появява и главната версия, по която работят и до ден-днешен уфолози, ясновидци и изследователи, а именно, че фотографът е заснел духа на монаха Архимандрит Севастиян, починал същата година при много неясни обстоятелства.

нумерология

Манастирът "Св. Димитрий Басарбовски"

Следват безброй опити да бъде намерен аналог в уфолитературата и световните справочници, но без успех. Обяснението на богословите и теолозите от манастира е, че монахът наскоро бил погребан на това място, където е направен съборът. Поради неизвестни причини трупът не е положен в гроба според каноните на православните ритуали. Затова се наложило бързо след погребението да бъде изваден от гроба и положен в нов гроб, ориентиран така, както изисква традицията.

След цялата тази процедура с двете погребения, местните християни решават да си направят събора, тоест да пируват, буквално върху гроба на монаха.

Според монасите не е изключено духът да е възроптал и негодуването да се е изразило върху филмовата лента, която се оказва уникално откритие.

Oще по-интересна се оказва теорията на известен екстрасенс , който е бил в приятелски отношения с монаха приживе. Той подозира, че именно, чрез този фотодокумент, покойникът му предоставил доказателства, че съществува живот след физическата смърт.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: