Истина е, че България е била под турско робство цели 500 години. Истина е, че при падането под турско робство нашите прадеди преживяват демографски срив – убитите наброяват стотици хиляди, но можем ли да допуснем, че турското робство се преекспонира в българската история?

Знаете ли, че всъщност обикновените турци в Република Турция не знаят въобще за турското робство – в учебниците по история  в училищата децата учат единстено, че съседите им – българите, в това число и гърците, са били под Османско владичество 500 години, но за чак такива кръвопролития, те не са и чували.

Чух историята на една българка в Турция, която подарила на пияни турци английския превод на „Под Игото“ (Under the Yoke) и като им разказала сюжета накратко, те плакали със сълзи. След кратко проучване в един малък крайбрежен град Давутлар, Себахатин Кахраман, изселил се от България през 1978 г. разказва, че турците уважават българския народ. Докато в България все още съществува напрежение между българи и турци и ако трябва да бъда честна докато разглеждах интернет форумите за отношението на българите към турците, бях втрещена от oтрицателните и обидни коментари към нашите съседи, които дори не познаваме добре.

нумерология

Днешна Турция е държава с много строги закони. През 05.05.2008 г. с решение на турския съд например, турският телекомуникационен концерн и най-големия интернет провайдър в Турция – Турк Телеком, забранява използването на youtube.com, заради разпространението на оскърбяващи достойнството на вече бившия президент на Турция Мустафа Кемал Ататюрк. Ататюрк е президентът, с когото турците се гордеят и бранят.

В Турция от миналата година влезна в сила законът против тютюнопушенето на обществени места, а в България един такъв закон неможе да влезне в сила, заради интересите на управниците, а не на народа.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: