БЪЛГАРИН ЖИВЕЕ С ОБЪРНАТИ ОРГАНИ!

48-годишният Димитър Димитров е единственият нашенец с тотално обърнати наобратно органи. Това е толкова рядко явление, че медицината без преувеличение го определя като феномен. В цял свят има само два подобни случая на неговия – китайка и възрастен мексиканец. Невероятно, но факт – и тримата „обърнати“ се радват на отлично здраве.

Димитров разбрал, че се отличава от останалите хора, когато бил в 6-и клас. Заболял го стомах и го пратили на рентген. Когато влязъл в кабинката, докторът му извикал: „Момче, не ме загърбвай, казах ти да застанеш с лице към мен!“ После пуснал апарата, но като видял, че хлапакът пак си прави оглушки, скочил да му издърпа ухото. И щял да припадне от изненада, защото видял, че малчуганът кротко стои с лице срещу него.

„АБЕ, ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ?!“

били първите думи стария лекар, когато се освестил от шока. Докторът казал на родителите на Митко, че за пръв път в практиката си вижда такова чудо – сърцето на хлапака било отдясно, стомахът се намирал на мястото на черния дроб, апендиксът бил отляво и пр. Последвалите тестове доказали още един феномен – кръвообращението на момчето тече в… обратна посока.

Всъщност родителите на Митко знаели за медицинското чудо още от мига, в който проплакал в Родилното. Местната акушерка прегледала новороденото и установила, че сърчицето му тупка от дясната страна. Това обаче хич не шокирало татко и мама – имали едно наум за „онзи“ родственик.

Най-любопитното е, че Димитър растял жилав и подвижен, не се оплаквал от нищо. Напротив – по много показатели даже задминал връстниците си. Източил се над 180 см левент. Още 6-годишен започнал да тренира футбол в ЦСКА, по-късно завършил Спортната академия със специалност треньор по тенис. После станал преподавател по физическо в столичното 133-о ЕСПУ.

Той работи с лявата ръка, но рита топката с десния крак. „Моята особеност се предава по наследство – метнал съм се на прапрадядо си по бащина линия, който бил известен като човека с дясното сърце“, обяснява „огледалният“ мъж.

Освен гордостта, че е един от тримата в света с обърнати органи, уникалният му организъм му е докарвал и проблеми, но не медицински, а морални, разкрива Митко. „Бях войник в Гранични войски, служех в поделение край Петрич. За зла участ апендиксът ми се възпали, наложи се спешна операция и заради анатомичната си особеност помолих да ме изпратят в софийска болница“, споделя уникумът. Известен петрички хирург обаче се запънал като магаре на мост: „О-х-о-о,

Я ЩО СЪМ ГИ РЕЗАЛ, КЕ ТЕ РЕЗНЕМ И ТЕБЕ”

И го “резнал”. Обаче след дълго ровене в дясната част на корема лекарят с ужас констатирал, че онова, което трябва да клъцне, липсва. И излязъл разярен от операционната. Митко бил дозакърпен от медицинска сестра и санитар – зашили болния и го хвърлили в леглото. Раната се възпалила, Митко съобщил на родителите си и те го откарали в столичната МВР болница. Там започнала втората серия на спектакъла „Ходене по мъките“. „Като разбраха какъв пациент имат, тамошните доктори викнаха всички светила на медицината в София. Дойдоха лекари от правителствената и от военната болница, ахкаха, ихкаха, и никой не пое риска да ме оперира“, разказва Димитров. Скалпела взел хирург, който до този момент никога не бил оперирал апендикс. За щастие историята приключила с щастлив финал.

Благополучно завършила и одисеята на „огледалния“ нашенец, свързана с кандидатстването му във Висшия институт по физкултура (сега – Национална спортна академия). Уведомено за „специалния“ младеж, ръководството дълго се изкушавало да откаже записването му, макар че успешно се справил с изпитите. Когато все пак станал първокурсник, Димитър минал драматичен тест в Националната спортна лаборатория. Докторите не си направили труда да погледнат личния му картон, окичили лявата част на гръдния кош и гърба му с електроди и проводници, след което той започнал да се поти на велоергометъра и бягащата пътечка. Минали десетина минути и – о, ужас! – очите на изследователите щели да изскочат от орбитите. Апаратурата показвала, че младежът реагира като мъртвец. Повторили експеримента. И пак същите данни. „Опитното зайче“ се разсмяло, а лекарите се вбесили –

ОБВИНИЛИ ГО, ЧЕ СЕ ПОДИГРАВА С ТЯХ И УМИШЛЕНО СПИРА СЪРЦЕТО СИ

„Нахалникът“ посочил личния си картон и изследователите най-сетне разбрали каква е работата. Извинили му се с половин уста и преместили машинарията от дясната страна, където наистина се намира сърцето му.

Десетина години по-късно Митко получил най-силния туптеж вдясно в живота си. Тогава той се запознал със симпатичната начална учителка Зорница. Признал й обаче за “обратните си наклонности” едва след предложението за женитба. „Тя се изненада, но прие нещата съвсем нормално“, въздъхва с облекчение „огледалният“ мъж. Преди да се роди дъщеричката им Ива, Димитър тръпнел да не наследи необикновената му анатомия. За негово щастие тя си е съвсем “нормална”.

Уникумът да си “наобратно на целия свят” носи и своите бонуси, признава Димитров. Когато на летището в Лондон служител вижда сред документите за самоличност на Димитър карнетката с надпис „Situs viscerus inversus“, което ще рече „вътрешните органи са разположени на обратната страна”, той пожелал да се фотографира с него. „Джъмбо-джет“-ът на „Бритиш еъруейз“ излетял и след няколко минути миловидна стюардеса поканила нашенеца в кабината на екипажа. “Безжичният телефон” свършил чудесна работа – пилотите узнали кого возят, включили самолета на автоматично управление и… купонът започнал. „Така е винаги, когато пътувам със самолет – предлагат ми да седна на място за VIP персони, багажът ми се пренася безплатно,

ГОЛЯМА АТРАКЦИЯ СЪМ“

казва Митко.

Чужденците го харесват и като треньор по тенис. При него са се учили експосланикът на САЩ у нас Уилям Монтгомъри и съпругата му Лиз, един от бившите амбасадори на Унгария, принцеса Мунира ал Сабах, сестра на кувейтския емир, която живя известно време в България. Феноменът е демонстрирал тънкостите на най-интелектуалния спорт и на Васил Иванов-Лучано, Александър Йорданов и др.

Самият Митко обаче казва за себе си: „Аз съм обикновен човек. Единственото нещо, което ме отличава от останалите, е огледалното положение на органите в тялото ми. Какво да се прави – каприз на природата!“

БЪЛГАРИН ЖИВЕЕ С ОБЪРНАТИ ОРГАНИ!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “БЪЛГАРИН ЖИВЕЕ С ОБЪРНАТИ ОРГАНИ!

  1. 1 на всеки 10000 човека в света е с обърнати органи. Баща ми и леля ми са също със обърнати органи и нямат нито китайски, нито мексикански произход 😀 А и нито един лекар не припада от учудване като разбере, камо ли да събере всичките „светила“ и заедно да се чешат по главите от учудване 🙂

  2. mi jena mi sushto e s dqsno surce i obratni organi e tq nee nito kitaika nito puk meksikanka

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *