Олово в организма: Натрупването му води до безплодие

Кадмият от цигарите и по ръждясалите водопроводни тръби вдига кръвното и удря в простатата

Замърсяването на околната среда е причина за много тежки заболявания, които се откриват трудно. Между тях са алергиите, ревматизмът, артритът, артрозата, остеопорозата, невродермитът, мигрената, а и някои видове рак. Отровите, с които обилно се насища нашият организъм, са оловото, кадмият и живакът. Тези три метала са не съвсем ненужни.

КАДМИЙ

Има го в цигарения дим, в изкуствените торове и по ръждясалите водопроводни тръби. Затова трябва да сме недоверчиви при използването на питейната вода.

Кадмият повишава кръвното налягане. Все повече учени го подозират, че носи вина за увеличаване на простатата при мъжете.

Основната защита от кадмия са храните, които съдържат много витамин С и цинк.

ЖИВАК

Има много в отровните газове от автомобилите и в отпадните води от промишлените предприятия.

Повишеното ниво на живак носи бързо уморяване, загуба на жизнеността, безсъние и депресия.

С живака може да се бори човек, като му противодейства с витамин А, С, Е, както и с микроелемента селен. Престоят сред природата и бягането от големия град е също възможност за противопоставяне.

ОЛОВО

Като живака е неизбежен спътник на техническия прогрес. Независимо от възрастта си човек се тъпче всекидневно с олово от цигарения дим, ауспусите на автомобилите, промишлените отпадъци, които замърсяват почвата и водата.

Оловото прониква в организма на човека през белите дробове. То предизвиква необясними колебания в настроението и повишава кръвното налягане.

А в по-големи дози води до безплодие преди всичко у мъжете.

С оловото човек може да се пребори, като приема повече храна със съдържание на калций и витамин А и С. Те го вадят от организма, а калцият го свързва и изхвърля.

Всички отровни вещества, които се намират в човешкия организъм, се наслояват не само във вътрешните органи, но най-вече в косите.

Анализът само на един косъм е достатъчен, за да разбере човек състоянието си и да вземе необходимите мерки. Много фирми в Канада и Америка изискват проби от този вид анализ на косата, преди да настанят на постоянна работа новия си служител.

Олово в организма: Натрупването му води до безплодие
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *