Необикновената мистерия започва през една лятна утрин на 1971 г., когато Мария Гомес Камара от испанския град Белмез де ла Мораледа шокирана открива на пода в кухнята си изображение на мистериозно лице

След първоначалното смайване домакинята прави опит да премахне изображението, но така и не успява, заради което моли сина си Мигел да смени цялата подова настилка.

Това обаче отново не слага край на шокиращата мистерия, тъй като загадъчните лица, сред които и това на отдавна починал мъж, погребан на мястото, на което е построен домът на Мария, започват да се появяват и върху цимента.

лицата от Белмез

Неизличимите мистериозни изображения от испанското село Белмез привличат хиляди любопитни

С течение на времето мистериозните лица добиват огромна популярност в цяла Испания, а домът на ул. „Родригес Акоста“ се превръща в истинско светилище, посещавано ежедневно от хиляди любопитни, дошли да видят със собствениците си очи това чудо, за което никой не може да предложи рационално обяснение.

нумерология

Църквата прави опит да разобличи необяснимата мистерия, обявявайки случващото се за чиста фалшификация, но жителите на Белмез де ла Мораледа не се усъмняват в почтеността на Мария Гомес Камара.

Шест месеца след появяването на първия портрет в града пристига и известният изследовател Херман де Аргумос, който също потвърждава истинността на явлението, след като провежда многобройни изследвания.

43 години по-късно необикновената мистерия с лицата от Белмез остава неразгадана.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: