Нещастно кутре, чиито лапи са били отрязани с лозарска ножица, приютиха защитници на животните

От организацията Animal Rescue Sofia са се ангажирали на беззащитното 7-месечно кутре да бъде направена спешна операция. В центъра на софийското село Доганово се е разиграла кървава драма, съобщават потресени очевидци. Пред очите на случайни минувачи в центъра на селището, от преминаващ автомобил, било изхвърлено нещастното куче. Лапичките на безпомощното животинче навярно са отрязани с лозарска ножица, говорят хората и недоумяват, какъв изверг може да се извършил това.

Кучето с отрязани лапички, ще бъде оперирано

Кучето с отрязани лапички, ще бъде оперирано

За случая е алармирана полицията, но действията й са далеч от очакваното, смятат от организацията за защита на животните Animal Rescue Sofia, властта просто отказва да реагира. Приятелите на животните са нарекли 7-месечно куче Малкият Мук и днес са го откарали Централната ветеринарна клиника в София, за спешна операция.

Законът у нас вече инкриминира посегателствата срещу животни. Нищо непредизвиканата жестокост се наказва с глоба и дори затвор. Наказателният кодекс бе променен след трагично известния случай с кучето Мима от Дряново. Заради това преди 3 години България се прочу като страна, в която режат краката на кучетата, пише 30dumi.eu. Приятелите на животните от Animal Rescue Sofia са стопани на най-големия приют за бездомни животни в Богров, край София. Въпреки, че законът вече е достатъчно строг, той си остава лист хартия. Зоополицията остана едно добро пожелание, а на обикновените полицаи тази дейност изобщо не им е понятна. Защитниците на животните остават само с горчилката от такива случаи, като днешния с краката на нещастното кутре, осакатено по такъв ужасен начин с лозарска ножица, защото не е нормална тази безумна жестокост и насилие.


Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: