Най-уникалната находка в света е собственост на България! (СНИМКИ)

Този древен артефакт се крие в сейф във Варна и е потулен от учените, защото неговото разкритие ще промени теорията за световните цивилизации

Най-уникалната находка в света е собственост на България. Този древен артефакт се крие в сейф във Варна и е потулен от учените, защото неговото разкритие ще промени теорията за световните цивилизации, съобщава новината silnabulgaria.com.

Най-древната находка в световната история е открита в България

Най-древната находка в световната история е открита в България

Находката е открита на 15 юли 1985 г. от проф. Петко Димитров. Тя е разположена на 93 метра дълбочина и на 65 км навътре в морето край Варна. Нейният диаметър е 40 см, а височината й е 10 см. В долната си част е със седло. Изработката е уникална, фина и много симетрична. Направена е не от глина, а от пясъчник.

Върху повърхността й са открити древни надписи на писменост, която е съществувала преди потопа. Елементи от нея се срещат в шумерската, египетската индийската и гръцката писмености.

За този феноменален артефакт израелци са предложили на проф. Димитров крупната сума от 60 000 долара, но той отказал, тъй като откритието му няма цена – това е безценната „чиния на Ной”.

Ученият обяснява, че древната история на България започва от преди около 7500 години, от времето на потопа. Там, където днес е огромната северна плитчина на Черно и на Азовско море, е живял богоизбран народ. Териториите му са били плодородни, разположени около огромно сладководно езеро – там, където днес морето става по-дълбоко.

Тези плодородни местности са напоявани от водите на реките Дунав, Дон, Днепър, Днестър. В Библията те са наричани Едем. На дъното на Варненския залив и Черно море могат да бъдат открити останки от тази древна цивилизация.

Проф. Петко Димитров е ръководил две експедиции по нашия шелф. Той твърди, че преди 8000 години, бреговете на Черно море са били на сушата на около 60 км в източна посока от Варна. Именно там са живели нашите предци и оттам е тръгнала най-древната цивилизация в света.

През 2011 г., с научноизследователския кораб „Академик” учените са успели да пробият пясъка, който е запечатан от тинята, която се е появил с мощния поток от световния океан. Археолозите открили при сондажите части от дървета и корени от растения.

Това е древното сладководно езеро

Това е древното сладководно езеро

Този факт за пореден път доказва теорията на проф. Петко Димитров, че някогашното сладководно езеро е било под морското равнище. Той твърди, че „Следите на Черноморската Атлантида трябва да се търсят не само по море, но и по суша”. И така започва първата научна експедиция на 01 юли 1985 г. с руската подводна лодка „Аргус”.

Проф. Димитров разказва, че хипотезата му за потопа се е избистрила още през 1984 г., когато той е взел дейно участие в международния проект „Атлантида”. Тогава той и неговият екип са били поканени от руските власти да се включат. Работили са в Средиземно море и Атлантика, около подводната верига „Подковата” край Испания, Мароко и Португалия. Всички учени са вярвали, че под водата ще открият находки, направени от човешка ръка. След като многократно са се спускали на дълбочина от 130 метра с „Аргус”, професорът предложил да направят опити и по дъното на Черно море.

Ученият подготвя проекта, който е одобрен и му отпускат лодката „Аргус”, както и кораба „Рифт”. И така на 19 юли експедицията е направила спуск в палеоруслото на река Провадийска. Тя някога се е вливала в сладководното езеро. Така учените попаднали на дупки на около 95 метра в дълбочина. Те били на два реда, подредени симетрично отвори. Без съмнение те са били дело на човешка ръка. Именно там проф. Димитров попаднал на „чинията на Ной”.

Това е уникалната "чиния на Ной"

Това е уникалната „чиния на Ной“

При тази експедиция са открити още останки от стар пристан и некропол, които се намират на дъното на морето, където преди много векове е бил брега на езерото.

Проф. Димитров коментира, че според една от работните му тези Ной е живял по нашите земи. Корабът му се намира погребан под дебел слой пясък някъде по нашето крайбрежие. А раят на Земята е бил тук, на територията на днешна България.


сподели бутон

Най-уникалната находка в света е собственост на България! (СНИМКИ)
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Най-уникалната находка в света е собственост на България! (СНИМКИ)

  1. Професор Димитров, жив и здрав. Радвам се, че те познавам, че работих върху материалите, които ми даде. Сапропелите са голям резерв.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *