Мистерията с обезглавения петел Майк

Необикновената история на петела Майк започва на 10 септември 1945 г., когато неговият собственик Лойд Олсен решава да превърне пернатото в апетитно ястие, което да поднесе за вечеря на семейството си

По време на кървавата манипулация обаче Лойд така и не успява да изпрати Майк в рая на кокошките, а единствено го лишава от главата му, оставяйки го обаче съвършено жив – факт, който донася известни неудобства на птицата, свързани с това, че тя вече не е в състояние да се храни, пие или вижда.

Малко след злополучния инцидент Лойд решава да запознае и науката с шокиращото си творение, като за целта отнася Майк в Университета на Юта, където появяването му произвежда невиждана сензация сред академичната общност.

След като подлагат изумителния петел на серия от любопитни и не толкова любопитни експерименти, учените стигат до заключението, че причина за специфичното му състояние е всъщност съсирек, който не позволява на кръвта да изтече напълно от тялото му, след като Лойд толкова безсърдечно го лишава от главата му. Оказва се също така, че Майк като по чудо запазва лявото си ухо, значителна част от мозъка и рефлексите си, благодарение на което демонстрира завидна активност през следващите четири години.

obzglaven-petel

Необикновената история на петела Майк започва на 10 септември 1945 г.

Постепенно славата на обезглавения петел сe разнася по всички кътчета на Съединените щати и Лойд вижда в това великолепна възможност да понапълни банковата си сметка, предприемайки многобройни обиколки из страната, по време на които хиляди любопитни се редят на опашка, за да видят „Обезглавеното пиле чудо” срещу скромната сума от 25 цента.

Популярността на Майк става причина случаят му да намери място дори и на страниците на авторитетното списание „Тайм”, което помества обстоен материал за него.

Житейският път на пернатата звезда завършва неочаквано в една хотелска стая в Аризона, след като Лойд така и не успява да открие навреме капкомер, с който да прочисти хранопровода ѝ.

Горкият петел, какво имал да тегли. Някои хора стават вегетарианци само поради факта, че не искат да се отнема живота на някоя животно, за да го изядат.

Мистерията с обезглавения петел Майк
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *