В Азовско море, близо до оздравителния лагер „Космос”, се намира едно място, наричано от местните жители „мъртва зона” и „проклетото място”, защото там са намерили смъртта си около 20 души, пише The Epoch Times

Очевидци разказват за случай, когато цяла група деца от лагера изненадващо се оказва под водата, но за щастие малчуганите са спасени от затворници, работещи наблизо.

Изследователите ще използват сонди, за да проверят достоверността на хипотезата си

Изследователите ще използват сонди, за да проверят достоверността на хипотезата си

Друг път пък недалеч от брега се образува водовъртеж, който засмуква няколко деца и двама мъже, които успяват да избутат навън децата, но самите те се удавят, повлечени от водния вихър. Впоследствие едно от спасените хлапета разказва, че пясъкът под краката му изненадващо изчезва.

Учени провеждат изследвания и стигат до извода, че Азовско море може би е гигантски метанов генератор, защото органичната материя, която се отлага, се превръща в метан, чието количество се определя на около 100 млрд. куб. м.

Изследвания показват, че метанът запълва различни кухини, покрити с тиня, пясък и черупки. Когато газът се натрупа в големи количества, той изригва на повърхността, вследствие на което въпросната яма се отваря и там се образува водовъртеж.

Изследователите ще използват сонди, за да проверят достоверността на хипотезата си, като смятат, че ямите могат да бъдат обездушавани, ако тя се окаже вярна.

Константин Серафимов

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: