Лиана Антонова – жената с необикновена съдба

Лиана Антонова е българката, която винаги е била по-известна в чужбина, отколкото в родината си. Родена е през 1935 г. в София. Известна е като певица, въпреки че никога не е учила в консерваторията. Причината – родителите й се развеждат по времето, когато трябва да се готви  и я късат на теория. Дни след провала в консерваторията, Лиана среща известния по онова време журналист Захари Петров, който й отправя предложение за изява на сцената познавайки музикалния й талант. Всъщност се оказва, че Антонова е сменила разболялата се певица Зденка Попова. Така на 18 години, Лиана прави своя пръв пробив на родна сцена.

Защо ли талантливото младо момиче решава да поеме към чужбина?

Благодарение на тогавашния зам.-министър на културата Иван Башев, нейните изяви на родна земя намаляват почти до минимум. Никой не харесва екстревагантната външност на Лиана. С 3-сантиметра коса, високи токове и къса пола, българският елит са я оприличавали и обвинявали в „американски маниери и външност“. Истината за това, тя коментира така: „По онова време не пускаха американски филми, за да ги видя тези маниери“.

Ето защо Лиана Антонова се амбицира и решава да гради кариера зад граница, вместо да търпи обществените нападки. Освен че се превръща в една от най-обичаните певици в Европа, тя се прочува и в страната на неограничените възможности САЩ, Лас Вегас. След успехите в чужбина, артистичните амбиции на певицата са вече осъществени и тя се връща в България.

В днешно време тя е известна като писателка. Още като певица обаче Лиана се увлича по астрологията и окултизма, дори завършва задочно училище в Англия. В периода 1991 – 1998 издава пет книги свързани с езотеричните и окултни учения – „Срещи с отвъдното“, „Нови срещи с отвъдното. Първи стъпки към извънземното“. Веднага след това излизат и два автобиографични тома и компактдискът й „Любовта е море“.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Лиана Антонова – жената с необикновена съдба
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Лиана Антонова – жената с необикновена съдба

  1. Да, и аз бих искал да разбера, как мога да се свържа с Лияна Антонова?

  2. Който е чел книгите на Лиана Антонова знае как да се свърже с нея. Зависи за какво я търсите. На нуждаещите се тя отговаря винаги с много отговорност.

  3. Как да се свържа с нея спешно?Благодаря

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *