Лекари в шок от това, което откриха в корема на един мъж!?

Невероятен медицински феномен шокира учените, пациент крие в корема си действаща пивоварна

Без самият той да знае как, възрастен мъж се е превърнал в ходеща пивоварна, откриха шокирани докторите. Дори собствената съпруга на нещастния човек не му хващала вяра, че не пие тайно и си купила дрегер, за да го хване в крачка.

Удивителният случай с 61-годишният мъж е разкрит случайно, след като той звънва на спешния телефон с оплакване от силен световъртеж. Нещо усъмнило изпратения доктор на адреса в град Лабок, Тексас и той направил алкохолен тест на възрастния пациент.

Пивоварна в корема на пациент шокира докторите

Пивоварна в корема на пациент шокира докторите

Показанията на уреда направо го вбесили – алкохолът бил 5 пъти над нормата, допустима за шофиране в щата. Медикът препоръчал на възрастния човек да спре пиенето, но уверенията на болния, че дори не е опитвал, го втрещили. Случаят се разчул сред лекарите и те обявили нещастния човек за таен алкохолик, разказва сайтът NPR.

Както и у нас, имаш ли авторитетни приятели, ще ти обърнат внимание. Познанството на 61-годишния „пияница“ с декана на „Панола колеж“, свършило работа и шефът на гастроентерологията в местната болница приел присърце странния случай.

Доктор Маккарти и колегите му първо обискирали възрастния американец и после го настанили сам в стая. При първите няколко проби нямало нищо подозрително в кръвта му, обаче след известно време специалистите изненадани установили не само наличието на алкохол, а и повишаване на концентрацията му.

Подробните изследвания довели до откриване на шокиращия „синдром на пивоварната“, за който пише авторитетният Journal of Clinical Medicine.

Знае се, че малки количества дрожди (бирена мая) присъстват в храните, като хляб, вино и разбира се, бира. Това не вреди, но тук дрождите, населили червата на пациента, предизвикват ферментация на захарта, превръщайки я в алкохол. Оказва се, че стомахът на този мъж работи като истинска пивоварна, отбелязва микробиологът от Duke University доктор Джоузеф Хайтман. Интересна пивоварна е – като златна кокошка.


Боян Петракиев

Лекари в шок от това, което откриха в корема на един мъж!?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лекари в шок от това, което откриха в корема на един мъж!?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *