Кои са най-страшните чудовища на планетата?

Легенди се носят за всякакви страшни чудовища, които бродят из нашата планета – по суша или на морското дъно, по високите планински била – те са навсякъде, а може би и никъде. Или само в съзнанието ни? Едно е сигурно – те са страшни и ние всички, малко или много, вярваме в тях.

Чупакабра


Чупакабра безспорно е едно от най-страшните чудовища. Легендите за него идват от Мексико, но наскоро плъзна зловещият слух, че Чупакабра бил забелязан и у нас. Чудовището по принцип напада кози, но според преданията отвличало и хора. То изглежда ужасяващо – с червени очи, космати ръце и дълъг змийски език.

Дяволът от Джърси


Това чудовище идва от Ню Джърси, а сведения за него има още през XVIII век. Характерно за Дяволът от Джърси е, че може да става невидимо и именно така лови плячките си. Негова любима жертва са хората.

Йети


Снежното чудовище Йети е добре познато на всички, за него има много филми, писани са книги, общо взето то е звездата сред „колегите” си. „Снежният човек” е покрит с дълга козина, много по-голям е от човека и негови стъпки са заснемани от много хора. Има и много сведения за съществуването му, но учените и до ден-днешен не могат да докажат какво е това същество.

Чудовището от Лох Нес


Чудовището от Лох Нес се намира в едно от езерата на Северна Шотландия. Туристи дори са успявали да го заснемат – то прилича на динозавър – огромно е, има дълга шия и сравнително малка глава. Правени са стотици проучвания на учени с модерна технология, но на дъното на езерото не е намерена и следа от Неси. Тайнственото чудовище поставихме на последно място, тъй като е безобидно и досега няма данни да е нападало хора.

За Кари Джурова

Прочети още

кървавата мери филм страшни истории

Кървавата Мери – ритуал, филм и страшни истории!

Историята на Кървавата Мери – всичко, което трябва да знаете за нея  Филм на ужасите …

5 Мнения

 1. мирослав венелинов

  Вярвам във всички чудовища само не вярвам в дявола от Джърси , но най – много вярвам в чудовището от Лох Нес и голямата стъпка .

 2. Десислава

  Голямата стъпка е Йети.

 3. А защо няма ;ГОЛЯМАТА СТЪПКА;@ а

 4. Iordan Hristov

  ti si nai- strashniya be Ivan Krivoshiiski 😀

 5. Ivan Krivoshiiski

  nai istinsko izgejda chudovishteto ot loh nes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *