Българин преплува Охридското езеро вързан и напъхан в чувал, и даде заявка да влезе в Гинес

59-годишният българин Яне Петков е единственият в света, който може да се похвали с подобно постижение. Известният като „Човекът-амфибия“ от Сандански, успя да преплува с невероятна техника, като делфин, без да използва ръцете си цели 2 километра и 30 метра в студените води на Охридското езеро. За да докаже удивителните сили, които притежава човешкото тяло, управлявано от непоколебимия дух, ръцете и краката му бяха завързани, а самият той напъхан в чувал.

Яне Петков - човекът -амфибия от Сандански

След миг българинът вързан ще се озове във водата

Разстоянието от охридския плаж „Горица“ до градския кей човекът-амфибия преодоля за 2 часа и 47 минути.

Всеки етап от подвига на българина е заснет на видео, което заедно с останалите документи, са изпратени до централата на Гинес. След успешния финал, Яне Петков изказва благодарности на местните власти и Клуба по водни спортове за съдействието при организацията, и споделя за медиите:

нумерология

„Трудно беше само в началото, докато водата беше по-хладна, а след това имах чувството, че мога да преплувам още километри…!“ Организаторите споделят учудването си от феноменалните способности на българина. Яне Петков - човекът -амфибия от СанданскиЯне Петков - човекът -амфибия от СанданскиПрез цялата дистанция той поддържа една и съща скорост, и дори спокойно си разговаря с екипа на съпровождащата го лодка. Пред медиците Яне поставя необичайна загадка. Според тях, 59-годишният българин е тежко болен, защото хемоглобинът му е доста под нормите, а това означава анемия и невъзможност да извърши този удивителен подвиг, коментира Oddity Central, цитирайки OhridNews .

Яне Петков - човекът -амфибия от Сандански

Триумфалният финал

Яне Петков е един от последователите на Петър Дънов. Човешкият дух е в основата на всичко и трябва само да го насочиш в правилната посока, за да успееш, говореше Учителя. Това поредният и надяваме се, успешен опит, българинът да влезе в Гинес. Различни спънки, повечето чисто бюрократични, не му позволиха да запише необичайния си рекорд в България, когато преплува същото разстояние във водите на язовир Кърджали. Залисани в политиката, у нас мимоходом отразиха рекорда на „Човека-амфибия“ от Сандански, затова видеото е от руския Канал 1.


Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: