Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Древен митичен хороскоп
Древен митичен хороскоп – Сфинкс

Нашият астрологичен знак според древния митичен хороскоп – Сфинкс

С раждането си ние получаваме още един астрологичен знак, разкриващ тайната, „сенчеста” страна на нашата личност. Този „сенчест“ хороскоп съществува от дълбока древност и носи наименованието Митичен хороскоп, тъй като в основата на названията и характеристиките на неговите десет зодии, е най-известната митология на древните народи – древногръцката

И ако зодиакалният хороскоп повече е насочен към положителните качества на личността и предвиждане на бъдещето, то древният митичен хороскоп ни помага да разберем причините за човешките недостатъци.

ВНИМАНИЕ!!! САМО СЕГА ВИЖ СВОЯ ЛИЧЕН ХОРОСКОП ТУК>! ИНТЕРЕСУВА ЛИ ТЕ КАК ДА НАПРАВИШ ЖИВОТА СИ ПО-ЩАСТЛИВ?>

Сфинкс /23 октомври – 30 ноември/

Древен митичен хороскоп
Древен митичен хороскоп – Сфинкс

От Ехидна и Тифон е роден още един митичен герой – Сфинкс. Това създание е с женско лице и гръди, тяло на лъв и орлови крила на гърба. Легендата разказва, че Сфинксът убивал жителите на Тива, след като им задавал заплетени въпроси-загадки. Той заставал в центъра на площада и изисквал от преминаващите правилен отговор на своите хитроумни задачи. Една от жертвите на Сфинкс бил синът на цар Креонт. Съкрушеният владетел обещал баснословна награда на този, който победи чудовището. Това успял да направи Едип, който отговорил правилно на загадката. Сфинксът не могъл да преживее поражението, хвърлил се в пропастта и загинал, а Едип получил като награда царството и красива жена. Многобройни скулптури, изобразяващи това създание има в Египет. Те охраняват светите места и гробниците в тази страна. Сред най-известните е египетския сфинкс, който в течение на стотици години е на стража пред пирамида, пълна с огромни богатства. Поради това смятат Сфинкса за символ на силата и ума, необходими за охрана на съкровищата.

Според древния митичен хороскоп хората, родени под знак Сфинкс се смятат за зависими от материалните блага. Те се отличават с пестеливост и практичност. Надарени са с пресметливост и хитрост. Освен това представителите на знак Сфинкс притежава висок интелект, който им помага да постигнат желаното богатство.

Харпия>Пегас>Цербер>, Сатир>, Сирена>Грифон>Химера>Минотавър>, Кентавър>

Боян Георгиев

сподели бутон

За Боян Георгиев

Прочети още

Ето каква е любовницата Скорпион в леглото!

Скорпион. Жена и любовница в леглото. Дете Скорпион, как да го опознаем

Жената Скорпион: Каква любовница е в леглото? Особености на детето Скорпион. Ще разгледаме тези два …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *