Рейки – мощната лечебна сила на енергията

Какво е рейки. Опасно ли е? Терапия. Музика. Енергия, защита. Символи, знаци. Рейки душ. Лечебни картини. Кристали. Кундалини рейки. Масаж. Гимнастика. Медитация. Сеанс. Лечение, диагностика. Курсове, образование, нива. Мастер, гранд мастер. Инициация, без инициация. От разстояние. Книги за рейки. Принципи. Самолечение. Позиции. Настройки. Техники. Аура. Хармонизация на чакрите.

Рейки открай време се използва масово от хората заради несравнимата простота, с която облекчава проблемите и болките в тялото. Тази енергия, използвана още от древността за лечение, помага на тялото само да се справи с болката и неразположението посредством отблокирането на енергийните канали на човешкото тяло.

В тази темa от chudesa.net ще разгледаме подробно какво точно е рейки, как ни помага, може ли да ни навреди и всички останали въпроси, които ви вълнуват и на които нямахте отговори до сега.

Какво е рейки

Както вече споменахме, Рейки е наименованието на универсалната енергия, която може да бъде усетена навсякъде около нас. Това е и името на самото лечение, чиято цел е да възвърне баланса в живота ни, когато се чувстваме стресирани, в депресия, твърде изморени и т.н.

При получаването на енергията Рейки, тя стимулира както тялото, така и духа ни, да открият баланса и хармонията, за да се справят сами с дискомфортното състояние. Като това води до активиране на цялостната жизнена енергия на организма.

Опасно ли е?

Рейки няма как да бъде опасно за човека. Най-малкото защото преди всяка работа с Рейки се иска изричното позволение на пациента.

Все пак е важно да се уточни, че ако болният не изпитва пълна вяра в действието и ефикасността на метода, резултатът изобщо няма да бъде очакваният и желаният.

Освен това е от изключително голямо значение човекът, който се занимава с лечението, да изчисти максимално съзнанието си.

Терапия

Рейки терапията цели най-вече да отключи потенциала, който се крие зад всеки един човек и който най-често „дреме“ в него. С помощта на Рейки експерт се генерира енергия, която да въздейства на свръхсъзнанието на пациента, за да го стимулира за работа.

Освен това този поток енергия се насочва към болезненото място, за да помогне на тялото да се справи само с проблема.

Много хора погрешно смятат, че Рейки просто физическа терапия. Истината е, че тук говорим за цялостна система, която цели да балансира и внесе хармония във всички аспекти – емоции, тяло, ум и душа на човека.

Музика

Рейки лекува и с помощта на музика, като по този начин се премахват негативните мисли, които превземат ума на хората покрай ежедневните грижи.

Мелодиите, които се използват за Рейки лечение, действат благотворно върху съзнанието като успокояват и изцеляват целия организъм.

Енергия, защита

С помощта на Рейки можете сами да си направите мощна енергийна защита, която да ви пази. За целта е нужно просто да изпишете ЧКР, което е символът на Рейки силата на всякъде край себе си и да повторите мантрата за защита три пъти.

За създаването на ефикасна защита, е нужно да си представите как символите се завъртат около вас и активизират собствената ви енергийна защита.

Символи, знаци

За много хора Рейки символите и знаците са свещени и тайни, заради енергията, която се съдържа в тях.

Истината е, че самите символи са взаимствани от някои школи на будистите като целта им първоначално е била да представят основните принципи на тяхната теория.

Всеки един от символите и знаците в Рейки символизират определена енергия, която цели да активизира различни действия в организма на човека, за да се стартира изцелителния процес на тялото и духа.

Рейки душ

Рейки душ

Рейки душ активизира телесната енергия

Рейки душ може да се практикува от всеки като цели да активизира телесната енергия и по този начин изчиства натрупаните в тялото стрес, напрежение и негативни емоции.

Самата процедура не е никак сложна. За целта трябва да заемете позиция, в която се чувствате комфортно самите вие – без значение прави или седнали. След което съберете ръцете си в позиция за молитва. Задръжте така в продължение на няколко секунди, разделете дланите и ги вдигнете над главата си.

Почувствайте как Рейки енергията ви облива досущ като душ, с помощта на който да изчистите всички негативни емоции, които са ви завладели.

След което бавно спуснете ръцете си като дланите трябва да са насочени към тялото ви и ги изтръскайте.

Лечебни картини

Лечебните картини използват Рейки енергията, за да предадат определени вибрации с помощта на формите и цветовете в творбите. Всеки човек се чувства привлечен от различна картина, което е съвсем нормално, тъй като всяка една творба буди различни асоциации в зависимост от самата нагласа на гледащият я.

Кристали

Рейки кристалите все по-често навлизат в практиката за лечение на различни състояния на тялото и духа. Те съхраняват енергията Рейки, а в зависимост от цвета си предават на човек различна по вид сила – за съхраняване на любовта в живота, за прочистване на негативните мисли, за премахване на болка.

Кундалини Рейки

Кундалини Рейки всъщност представлява Духовната енергия, която спи във всеки един от нас и която буквално чака да бъде „събудена“. Много Рейки специалисти са категорични, че Кундалини Рейки е основната движеща енергия на цялата Вселена, а пробуждането й в организма означава, че всички негови чакри са отворени и приемат земната енергия.

Масаж

Рейки масаж

Рейки масаж повлиява болките

Рейки масажът гарантирано повлиява множество болести, в това число и такива, които са с неизяснен произход. При него се прилага лек натиск върху цялото тяло, а крайният резултат е изключително благоприятен при справяне с различни травми, без значение дали на тялото или на душата – безсъние, стрес, излишна тревожност, болести на сърдечно-съдовата система, на опорнодвигателния апарат и други.

Гимнастика

Рейки гимнастиката се състои от комплекс упражнения, свързани с правилното дишане, които доказано подобряват кръвообращението, помагат за възстановяването на нервните клетки и балансират цялостната енергия, която протича в тялото.

Резултатът от редовното практикуване на Рейки гимнастика е не само подобряване на физическото и енергийното състояние на организма, а също сваляне на килограми и дори отказ от цигарите.

Медитация

Рейки медитацията гарантирано зарежда организма с енергията на Вселената като в същото време изчиства от него негативните влияния.

За да има пълен ефект от нея е нужно да използвате и Рейки символите. Медитацията се прави сутрин и вечер като през цялото време трябва да си повтаряте различни положителни мисли, които да касаят лично вас.

Сеанс

Най-важното нещо при рейки сеанса са ръцете и разположението им. Винаги трябва да използвате и двете си ръце като е задължително да държите дланите си обърнати надолу. Това е важно, тъй като жизнената енергия протича именно през дланите и по-точно – през центъра им, а също и през върховете на пръстите.

Ако не можете да долепите двете си длани една до друга, задължително трябва да ги поставите върху тялото си и по-конкретно – върху болезненото място.

Лечение, диагностика

Предимството на Рейки лечението е, че то се отразява на абсолютно всички нива – не само телесно, но също емоционално и духовно. Т.е. дори да ви боли главата, причината за това може да е някой друг орган в тялото ви или пък твърде многото негативни емоции, насъбрани във вас.

Затова, когато Рейки лечителят лекува главоболието ви, той облекчава и всички останали източници на проблема. При това без значение дали пациентът е разговарял на тази тема с терапевта или не.

Курсове, образование, нива

На практика абсолютно всеки, който има желание, може да стане Рейки. Но за тази цел е нужно действително да го чувства вътрешно като свое призвание.

За да станете Рейки, е нужно да бъдете обучен от Рейки учител, който ще ви преведе през специален курс на обучение, който се състои от три нива.

На първото ниво ще се запознаете с общите принципи на Рейки лечението, ще се запознаете с работата на чакрите и в края му можете да очаквате, че ще засилите собствените си интуитивни способности.

На второто ниво от обучението ще научите кои са Рейки символите и как да ги използвате в сеансите си, а на трето ниво (познато още като Мастер ниво) ще се научите да правите различни настройки в Рейки, за да засилите максимално духовната си връзка с Вселената и да можете да лекувате други хора.

Мастер, гранд мастер

Както вече споменахме, след като минете трите нива на обучение, вие ще бъдете Рейки мастер и ще можете да лекувате и самите вие да правите настройки в Рейки.

Рейки Гранд мастерите са следващото ниво след Рейки мастерите и имат право да правят настройки за мастерската степен.

Имайте предвид, че всички Рейки мастери и гранд мастери трябва да бъдат сертифицирани от официалния Рейки център.

Инициация, без инициация

Както вече споменахме в предишната точка, за да сте сигурни, че ще получите качествен и истински Рейки сеанс, трябва да сте убедени, че Рейки лечителят притежава нужния сертификат. Т.е. преминал е през съответната Рейки инициация (обучение). След всяка една рейки инициация трябва да си оставите период за възстановяване, който най-често е около три седмици, по време на който най-вероятно ще чувствате известно неразположение.

Ако лечителят, на който сте се спрели, е без инициация, то е много възможно да сте попаднали на самозванец.

От разстояние

Предимството на Рейки сеансите, че могат да въздействат и на пациенти от разстояние. За целта е нужно Рейки терапевтът да е минал минимум ниво две от обучението си. Неговата задача е да успее да въздейства върху емоционалното и психическото състояние на пациента като по този начин му предаде животворната енергия въпреки разстоянието. И неспособността да го докосне с ръце.

Книги за рейки

Ако се интересувате от Рейки енергията и начините да се възползвате от нея за самите вас, то не е нужно да си плащате, за да преминавате през обучението и трите нива.

Вместо това можете просто да купите някоя от книгите, които предлагат въвеждане в Рейки науката. На книжния пазар има достатъчно добри творби на тази тематика, сред които да изберете.

Ако се вълнувате от материята Рейки, ви препоръчваме задължително да прочетете „Магията на Рейки“, „Рейки енциклопедия“, „Рейки за начинаещи“, „Духът на Рейки“ и „рейки за цял живот“.

Принципи

Рейки принципи

Вижте основните Рейки принципи

Принципите на Рейки са точно пет на брой и се основават на идеята, че човек може да бъде истински щастлив и да се чувства наистина добре духовно, телесно и емоционално единствено, ако живее в настоящия момент.

Точно заради това думата „днес“ се повтаря и в петте принципа на Рейки, които са създадени от Микао Усуи и са вдъхновени от японския император Мейджи.

Точната формулировка на принципите можете да видите в снимката към тази точка.

Самолечение

Рейки самолечение

Можете да прилагате самолечение с Рейки

Не е нужно да ходите при Рейки специалист, за да се възползвате от лечебната енергия. Можете да се подложите и на самолечение, което не е никак трудно, стига да знаете как точно да го прилагате.

Както вече споменахме, мястото на ръцете и в частност на дланите, е най-важното при Рейки сеансите.

Хубавото е, че няма строго определено правило къде точно трябва да ги поставите.

Отпуснете се и се оставете на интуицията си да ви води. Ако почувствате, че трябва да поставите дланите си на конкретно място от тялото си, направете го. Ако усещате, че трябва да пропуснете дадено място – не се колебайте.

Не съществуват правилни или неправилни начини за провеждане на самолечение с Рейки, поставете ръцете си където усещате, че трябва да бъдат и оставете енергията да се разпростре там, където е нужно.

Позиции

Както вече споменахме, позициите на ръцете са от съществено значение при лечението с Рейки, без значение дали то се провежда от специалист или го прилагате сами вкъщи.

Няма правилни или неправилни начини, по които да сложите дланите си при Рейки терапия, но все пак съществуват около 15 позиции, които се използват най-често.

След като се усети коя точно е най-подходящата, ръцете се задържат на едно място, за да може енергията да протече свободно към организма. Цялата тази процедура отнема не повече от пет минути.

Настройки

Настройките при Рейки сеансите са от съществено значение, тъй като именно те създават истинския Рейки лечител. Първата настройка се получава още при обучението на първо ниво, а следващите нива допълват и обогатяват полученото в началото.

Самите настройки се изпращат индивидуално, от учителя на ученика, и са съществен етап е Рейки обучението.

Техники

Рейки е уникална лечебна терапия, която е съвкупност от четири основни техники, а именно:

• Способността да се отдава енергията на други хора
• Приемственост – да се предава знанието и енергията от учител на ученик (посредством настройката)
• Умът да бъде изцяло изчистен и да не участва в цялостния процес, тъй като Рейки енергията се насочва посредством много по-висша сила и умът няма място в този процес
• Да се възприеме, че Рейки е изцяло положителна терапия, която не е в състояние да нанесе вреда на когото и да било

Аура

Аура

Цветовете на аурата са важни за Рейки терапията

Изучаването на човешката аура е от съществено значение за Рейки терапията. Рейки специалистите са категорични, че нейният цвят всъщност издава много за здравословното и психическото състояние на човека.

Точно заради това цветът на аурата се променя, тъй като отразява максимално случващото се в живота на хората. Тя може да има буквално всякакъв цвят – жълт, виолетов, зелен, син, а дори и да е в цветовете на дъгата.

За последната се вярва, че максимално добре защитава притежателя си от зловредните влияния.

Хармонизация на чакрите

Чакрите ни са общо седем на брой, а с помощта на Рейки можем лесно да ги хармонизираме само с няколко стъпки. За целта е нужно просто да поставите едната си длан върху коренната чакра, а другата – върху кръстната.

Задръжте така за няколко минути, след което преместете ръката от кръста върху слънчевия сплит, а другата сложете на нейното място на кръста.

Отново задръжте, след което сложете ръката от слънчевия сплит върху сърцето. Другата се премества на нейно място – върху слънчевия сплит.

Дланта от сърцето се мести на гърлото, а другата я следва и се поставя върху сърцето.

Накрая ръката от гърлото се поставя върху третото око, а другата отива върху гърлото. Отново задържате, за да усетите енергията.

Рейки – мощната лечебна сила на енергията
4.2 (84.62%) 13 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Рейки – мощната лечебна сила на енергията

  1. Не мисля, че е така просто човек да се занимава с нещо като рейки, което не му е много ясно как става и ако не се практикува както трябва, дали не нанася вреда…

  2. Аз също намирам статията за силно опростена, но тя няма претенцията за курс на обучение по Рейки. Прилагането на Рейки без обучение от иницииран учител считам за безполезно, но не и вредно. Самата същност на Рейки изключва всякаква вреда, дори при погрешно приложение.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *