6 зловещи филма, базирани върху велики творби на Стивън Кинг

Любителите на филмите на ужасите ще оценят приноса на великия Стивън Кинг към филмовата индустрия

Майсторът на ужаса Стивън Кинг е написал огромен брой книги, от които ни се изправят косите, като голяма част от тях са се превъплътили в успешни филмови продукции.

Любителите на филмите на ужасите ще оценят приноса на великия Стивън Кинг

Любителите на филмите на ужасите ще оценят приноса на великия Стивън Кинг

Вижте 6 от най-добрите:
1. „Гробище за домашни любимци“
Една от най-великите книги на Стивън Кинг се превръща и в успешен филм. В обитавано от духове гробище за домашни любимци, всичко погребано се връща от оня свят – зло и непредвидимо. Краят на филм е наистина зашеметяващ – един от най-добрите във всички екранизирани книги на Кинг.
2. „1408“
Филмът се базира на кратък разказ на Стивън Кинг за обитавана от духове хотелска стая, която има изключително дълга и трагична история. Тази стая привлича толкова много лоша енергия, че никога не се отдава под наем. Един автор, който не вярва в свръхестественото и иска сам да провери какво се случва, попада в повтарящ се ад, от който измъкване няма.
3. „Децата на царевицата“
Определено филм за хора със здрава психика – дете пророк, убеждава всички деца в града да убият възрастните, за да покажат преклонението си. „Този, който ходи зад редовете.“ Наистина успешен филм на ужасите с доста зловещи сцени.
4. „То“
Класика, както в литературата, така и в киното. Клоунът Пениуайз, един от най-зловещите образи в киното е станал причина не едно или две деца да се ужасяват при вида на клоуни. За този филм често пъти се казва, че първата част е успешна, а втората посредствена. Може би това от части се дължи на финала на филма, който е различен от този в книгата. Причината е, че финалът в книгата трудно би могъл да се възпроизведе на филмовия екран.
5. „Тайният прозорец“
Героят на филма, базиран върху творба на Стивън Кинг, е писател, страдащ след развод, когато социопатът странник Джон Шутър се появява и твърди, че Морт Руни (изигран от Джони Деп) е откраднал историята му. Историята има неочакван край и зловещият елемент е доста видим.
6. „Изкуплението Шоушенк“
Филмът е един от най-високо оценените за всички времена в сайта IMDB. Базиран е върху новела, в която се разказва за банкер, несправедливо обвинен в убийството на жена си и изпратен с садистичен затвор, в който всички са корумпирани. Смята се за най-добрата екранизация по произведение на Стивън Кинг, а и за един от малките филми, които са надминали художествената творба.
Знаете ли, че…
В интервю Стивън Кинг признава, че героят му от „Сиянието“, Джак Торънс е неговият най-автобиографичен образ.
Когато светът разкрива, че Ричард Бакман всъщност е Стивън Кинг, Бакман умира от „рак на псевдонима.“

6 зловещи филма, базирани върху велики творби на Стивън Кинг
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *