Ясновидката Маг Джиляна, гадател

червен бъз
Корени от червен бъз помагат при псориазис

Свойствата на малко популярния червен бъз

Малцина са запознати със свойствата на не така популярния червен бъз

Червен бъз помага при псориазис, което обаче все още не е достатъчно популярно.

Малцина знаят за неговите свойства, той не е така известен, както своя събрат черен бъз. Ако сте пробвали какви ли не варианти и те се оказват безполезни, то се обърнете към този плод.

Трябва да се съберат корени от червен бъз, той се среща предимно в горите. Не бива да се изкопават с мотика, а да се издърпат от пръстта. После се измиват и се очистват добре, следва изсушаване на проветриво място, където няма пряка слънчева светлина.

Необходимо е да се направят на парченца от 3 до 5 см, посочва изданието Блиц по разказ на излекувала се от псориазис. Една шепа от тях се слагат в литър вода и се поставят на котлона. Когато заври, се намалява температурата и се оставя още 15 минути.

За толкова време престоява и след свалянето от огъня. А с тази отвара се налагат компреси в продължение на половин час поне 2-3 пъти на ден. Нужно е да бъдете упорити в рамките на месец, за да видите чудодейния ефект на червен бъз.

Важно е да се отбележи, че беритбата трябва да се случва през месеците септември и октомври, не през лятото. Червен бъз се среща из Витоша, но ако нямате възможност сами да се натъкнете на него, посетете Женския пазар в столицата.

Билката спомага за успокояване на пристъпите по време на псориазис, облекчава раните от обривите, а впоследствие отварата се просмуква в организма и трайно отстранява проблема.

червен бъз
Корени от червен бъз помагат при псориазис

Ако болестта се дължи на силен стрес, трябва да се съчетае и с методи за лекуване на психиката. Съветите на специалистите тук ще са от по-голяма полза, но червен бъз може да се окаже вашият лек за псориазиса.

За Лина Максимова

Прочети още

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много полезни за здравето

Плод на черна черница – лечебни свойства във фитотерапията

Благоприятните свойства на плодовете на черната и бялата черница, богати на хранителни вещества, са много …

Едно мнение

  1. От къде мога да закупя тази билка ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *