Izcheznal Samolet 03

Изчезналите самолети: Да кацнеш 38 години по-късно. Призраци в самолета: 3 истински истории

Идва вашето дългоочаквано пътуване и изведнъж се качвате в самолета и пътувате 38 години. Но как е възможно това? Дали бердмудският триъгълник всъщност има пръст в това или това са по-скоро извънземни цивилизации?

Нашият свят е пълен с различни тайни и загадки, които често не са подвластни на нашите умове. Една от основните актуални мистерии на планетата са мистериозните изчезвания на самолети, които или изчезват безследно или понякога по стечения на обстоятелствата се намират, в този материал ще ви споделим историята за изчезналият самолет, който е кацнал 37 години след излитане, също така ще ви дадем и още истории за безследно изчезнали самолети.

Сюжетът на този материал се основава на историята на мистериозния полет 914. На 2 юли 1955 г. чартърен самолет Douglas DC-4 e излетял от летището в Ню Йорк, за да извърши полет 914 по маршрута Ню Йорк-Маями. На борда на самолета са се намерили 57 пътници и 4 члена от екипажа. Първите минути на полета са минали абсолютно нормално, но след това нещо се е объркало. Контролерите, наблюдаващи полет 914 от Ню Йорк, са открили, че самолетът просто е изчезнал от радарите.

Никой не е успял да се свърже с екипажа. Чартърният самолет, който е трябвало да пристигне в Маями на 2 юли в 9 часа и 55 минути, сякаш просто се е изпарил. Скоро самолетът е признат за катастрофирал, но въпреки мащабните издирвателни групи мястото на катастрофата за съжаление не е открито. Нямало е улики и знаци за съществуването на самолета.

След месеци на разследване американските власти са стигнали до заключението, че самолетът вероятно е паднал в океана, без да оставя следа след себе си, което е много странно. Авиокомпанията е изплатила обезщетение на роднините и семействата на пътниците и членове на екипажа.

С течение на времето инцидентът постепенно е бил забравен, а след няколко години хората вече не са говорели за изчезналия самолет. Това е продължило така до 1992 година.izcheznal-samolet-01

Тогава, на 21 май служителите на летището в столицата на Венецуела — Каракас- са се занимавали със всекидневната си работа когато изведнъж на радарите им се е появил някакъв стар и много амортизиран самолет, който е нарушил въздушното пространство.

Служителите на летището са изпитали истински шок, когато отдавна изчезналият DC-4 е започнал да обикаля по небето. Служител на венецуелското летище Хуан Де Ла Корте, който на този ден е бил на поста дежурен Диспечер е споделил, че много се е изненадал от непланираната поява на самолета, побързал да се свърже с пилота по радиото.

Пилотът на самолета е докладвал на Хуан, че полетът му се насочва към Флорида. В отговор на това Хуан отговорил, че самолетът е влязъл във въздушното пространство на Венецуела, и се е отклонил от курса с 1800 км.

След като е бил помолен да съобщи данните за полета, пилотът на самолета е съобщил, че извършва полет 914 Ню Йорк-Маями. Това съобщение е дошло като истински шок за Хуан Де Ла Корте и за останалите служители на летището.

Въпреки че са минали 37 години от този инцидент, някои служители са били добре запознати с него, така че буквално са били вцепенени от доклада на пилота. За DC-4 обаче спешно е била подготвена лента за кацане. В резултат на това изчезналият през 1955 г. самолет е кацнал, както обикновено, нямало е пострадали.

Кацането e преминало безопасно. Скоро след това служител от летището е поздравил екипажа за успешното пристигане в Каракас и е съобщил текущата дата – 21 май 1992 г. Това само е влошило ситуацията.

Пилотът на самолета е бил стреснат и шокиран и е споделил, че е трябвало да кацнат във Флорида на 2 юли 1955 година в 9 часа и 55 часа. В пилотската кабина е започнала истинска паника, никой не е можел да разбере как е било възможно да са минали повече от 37 години от излитането.

Служителите на летището са побързали да помогнат на екипажа и пътниците, но забелязвайки хората командирът е вдигнал стъклото догоре и няколко пъти е махнал с ръка, в която ръка е държал таблет с документи. Жестът на пилота е бил в знак да не се приближават до самолета и да ги оставят на мира. По радиото пилотът е съобщил и уверил никой да не се доближава до самолета, защото веднага ще излети.izcheznal-samolet-02

В резултат на това командирът на самолета е стигнал до най-близката лента и е излетял. Озадачени от случилото се, няколко изтребители са се опитали да проследят самолета, но уви, той отново е изчезнал. Самолетът не се е виждал нито визуално, нито на радарите. След известно време DC-4 е отлетял до Маями, където е успял да кацне на Международното летище, завършвайки успешно полета си, който е започнал преди 38 години.

Съобщава се, че никой от членовете на екипажа или пътниците не е остарял.
Служителите на летището и правоприлагащите органи впоследствие са разпитали членовете на екипажа, но те не са можели да дадат разбираеми отговори, превръщайки историята на полет 914 в една от най-мистериозните на 20-ти век.

Какво всъщност се e случило?

Много хора, които са споделили своето мнение и продължават да говорят по тази тема, смятат, че извънземните са виновни за всичко свързано с полета. Други смятат, че самолетът е попаднал в паралелна вселена или времеви цикъл, от който дълго време не е могъл да се измъкне. А други са убедени, че отговорността за изчезването на самолета лежи върху прословутия Бермудски триъгълник.

Имало е обаче много хора, които твърдят, че цялата тази история е фалшива. Няколко факта сочат това. Първо, датите на появата на самолета не съвпадат. Някои документи говорят за септември 1990 г., други за май 1992 г. Редица медии описват кацането на полет 914 във Венецуела между 1985 и 1993 година.

Второ, за първи път тази информация е била публикувана на страниците на американското издание “Weekly World News” (Уикли Уърлд Нюз). Това е жълта медия, която редовно описва непотвърдени паранормални явления и истории.

Предвид съмнителната достоверност на първоизточника, не може уверено да се твърди за истинността на събитията, свързани с полет 914. Трето, в различни версии на историята служителят Хуан Де Ла Корте е посочен под различни снимки.

Четвърто, няма официална информация за катастрофата с пътнически самолет през посочения период. Дори ако приемем, че във връзка със събитията от 90-те години данните са били класифицирани от американските власти,
не е ясно защо катастрофата на самолета е била премълчавана по-рано.
Всички тези факти предполагат, че цялата история на полет 914 е измислица на жълтата преса.

Но според нас, въпреки това, тази история е доста оригинална, интересна и вълнуваща, а вие какво мислите по въпроса, споделете вашето мнение долу в коментарите.

Сега нека поговорим за други сензационни изчезвания на самолети и да разгледаме тези от тях, в които самолетите са били открити.izcheznal-samolet-04

Малайзийски боинг

Може би си спомняте, че през 2014 г. се е случила една от най-загадъчните самолетни катастрофи в съвременната история. Малайзийският boeing 777, който е извършвал полет 37 по маршрут Куала Лампур – Пекин, е изчезнал в небето над Китайско море. 40 минути след излитането самолетът не е можел да бъде намерен никъде и в крайна сметка са предположили, че той най-вероятно е паднал в Индийския океан.

Всички членове на екипажа и пътниците са били обявени за починали. От момента, в който самолетът е изчезнал, професионални търсещи отбори са започнали да го издирват. Един от отборите са направили много важна стъпка в рамките на разследването на този инцидент. Членовете на този отбор с помощта на Google Earth са открили подобен на малайзийският боинг в джунглата в Камбоджа в пресечна точка с две провинции.

Въпреки факта, че на снимките от сателита се виждат контурите на самолета с подобни пропорции, представителите на правителството на Камбоджа не бързат да разследват тази догадка, тъй като предпочитат да се съгласят с експертите, които са твърдели че Боинг 777 е потънал в Индийския океан.

Ако вземем предвид факта, че правителството греши или просто не иска да разследва този случаи, се оказва, че дълбоко в джунглата наистина може да има самолет, изчезнал преди повече от пет години. Ако правителствата и експертите са прави, че самолетът който е в джунглата не е боинг, то тогава се появява въпросът: Кой тогава е този самолет? И как се е озовал там?izcheznal-samolet-05

Самолет в пустиня

Тази необичайна находка е била случайно открита от нефтопромишленик, който е бил в далечните западни райони на Египетските пустини. Бордовият номер на самолет P 400 “КиттиХоук” не е бил даже и докосван, което е позволило учените да проследят неговата история и да установят произхода му. Оказало се е, че самолетът се е управлявал от британеца Денис Копинг по време на втората световна война през 1942 година.

Очевидно сержантът се е отклонил от курса и не е успял да се завърне в базата и така той е бил принуден да извърши аварийно кацане в пустинята. Копинг е оцелял, тъй като са били взети батериите и радио техниката за изпращане на сигнал. Освен това той е изградил импровизиран навес с парашут за да се скрие от пустинното слънце, скелетът на Копинг не е намерен. Очевидно сержантът отчаяно е чакал спасение, но след като никой не е дошъл на помощ, той е потеглил по пустинята с надежда да срещне хора, които в крайна сметка да му помогнат.

Предполага се, че е починал от дехидратация и не е изключен вариантът, че неговите останки вече отдавна са покрити с дебел слой пясък. Не е намерена друга следа в близките години.

Какво е вашето мнение за този материал, приятели? Какво според вас е станало със самолета Douglas DC-4? Долу или ТУК в коментарите можете да споделите, отговаряме на всеки един коментар.

Историята разказа Айхан ин Файър

Когато си представяме призраци, в повечето случаи това да стари, изоставени и зловещи къщи, далеч от цивилизацията

Но има и призраци на доста по-интересни места, като например в самолет.
Вижте три истински призрачни истории, случили се в самолет.

Един последен полет заедно

Стюардесата на нощен отива да приготви леглата и вижда възрастен мъж седнал на стълбите. Когато тя го пита какво прави там той  казва, че пътува с жена си и казва мястото й, както и, че вече е време да се връща при нея, защото ще се притеснява.

След това тръгва по стълбите. Когато екипажът говори със съпругата, която се оказва точно на мястото, което е посочил мъжът, се оказва, че мъжът й наистина пътува в самолета…но в ковчег. А описанието, което дава стюардесата напълно съвпада с това на покойника.

Призрачният самолет

„Работех на летището в Копенхаген. Една от авиокомпаниите Sterling Airlines (NB) имаше самолет Boeing 737- 8Q8, който е обитаван от призрак, известен като „жълтият“.  Почистващият персонал е бил особено изплашен от наличието на духа и особено при почистването на самолета през нощта.

Някой дори отказват да се казват на борда на самолета Пътниците и екипажът не веднъж са имали преживявания с нелегалния обитател на самолета. Смята се ,че това е дъхът на жена починала в самолета при полет.”

Призракът на полет 401 на Eastern Airlines

Има и призраци на доста по-интересни места, като например в самолет
Има и призраци на доста по-интересни места, като например в самолет

Полет 401 се разбива в блатата на Флорида през 1972 и в него загиват 101 души, сред които капитанът Боб Лофт и вторият пилот Дон Репо. Смята се, че от тогава духовете на двамата се появяват на различни самолети и помагат на пилотите, когато има проблем, за да предотвратят катастрофа на самолета.

Много пъти духовете на двата са виждани в салона, седящи като пътници.

Вижте и ТОВА:

Странни факти за мистериозния Бермудски триъгълник

Първоначално публикувано на:11.04.2022 @ 12:39

За Ralica Ilieva

Прочети още

египетски богове списък на боговете на египет

Египетски богове: Имена и описания

Пълен списък с имена и описания на египетски богове и богини, начело с Анубис, АмонРа, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *