Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Паднали ангели

Паднали ангели – демони ли са или нещо друго?

Не е истина, че всички демони са произлезли от паднали ангели

Съществуват две теории за падналите ангели

За паднали ангели се говори от самото създаване на света, но каква е истината за тях? Много хора смятат, че падналите ангели са всъщност демоните от ада и двата термина са синоними. Привържениците на тази теория намират доказателствата за това в Библията, където се казва, че ангел Луцифер се превърнал в Сатана след като се разбунтувал срещу Бог и заради това си провинение бил наказан с изгонване (падение) от небесата.

Паднали ангелиАнгелите, които се присъединили към бунта му, също били прогонени и станали паднали ангели или демони. В евангелието от Матей, Откровение 12:7-9, е описана битка между ангелите на Архангел Михаил и тези на Сатаната, които са наречени демони. Откъдето следва да се смята, че демоните са всъщност падналите ангели.

Тази идея обаче се отхвърля от част от тълкувателите на Библията, които смятат, че не всички демони са произлезли от паднали ангели. Юда, стих 6, описва, че не всички съгрешили ангели са вързани във вечни окови, визирайки Сатаната.

Според привържениците на тази идея основната част от демоните са произлезли след края на Потопа, след като той унищожил нефелимите, чиито души се превърнали в демони. В Библията липсва конкретно обяснение каква точно е съдбата на душите им и това дава повод на част от тълкувателите й да смятат, че тези души са се превърнали в демони.

Привържениците на първата идея пък оборват тази теория, твърдейки, че няма логика Бог да унищожи нефилимите, за да даде на душите им още по-голяма власт да вършат зло.

За Лиза Стоилова

Прочети още

Фази на Луната през 2022 г. и другите.

Кога е пълнолуние през април 2024? Пълнолуние в Скорпион. Какво да правим?

Фази на Луната през април 2024 г. и другите. Кога е пълнолуние този месец? Какво …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *