Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Откриха легендарен митичен град на бога маймуна в Централна Америка
Откриха легендарен митичен град на бога маймуна в Централна Америка

Откриха легендарен митичен град в Централна Америка

Според легендата откритият митичен град е бил пълен със злато

Експедиция съобщава за успешно проучване в джунглите на Хондурас. Това се случва през 1940 г. и е публикувано в New York Times. На 12 юли 1940 г. американският изследовател Теодор Морде току-що е излязъл от най-тъмните джунгли на Централна Америка, с невероятна история за това, което е открил там.

В реалния живот Морде става Индиана Джоунс, който по-късно по време на Втората световна война е шпионин на САЩ, а преди това бил вербуван от основателя на нюйоркския престижен музей на американските индианци, за да бъде изпратен да намери митичния изгубен тайнствен град наречен Белия град, също и Град на Маймуната бог, целия в злато, който е бил основан от тайнствена цивилизация толкова голяма, колкото на ацтеките и маите.

Откриха легендарен митичен град на бога маймуна в Централна Америка
Откриха легендарен митичен град на бога маймуна в Централна Америка

Авантюристи отдавна търсели Белия град в продължение на векове, откакто испанският конкистадор и изследовател Ернандо Кортес завладява Централна Америка в началото на 16 век и са чували слухове за неговите богатства.

Но той е останал скрит в продължение на стотици години, докато Морде настоя, че го е намерил дълбоко в тропическите гори на Москития, които са повече от 32 000 квадратни мили от адски негостоприемните местности в Хондурас и Никарагуа.

Той описва как, въоръжен само с револвер и мачете, и придружаван с другар на име Лорънс Браун е прекарал четири месеца в търсене през “почти недостъпни” джунгли, блата, реки и планини, преди да дойде до скрита долина, която съдържа останките на ограден с бели камъни град.

Там местните индианци казват, че жителите на града са отдавна изчезнали хора, които са били съвременници на древните маи, някога поклонници на странен бог на маймуните, чиито гигантски статуи все още са били погребани под вековна растителност. Според древните индиански източници те са пренасяли и човешки жертвоприношения, по време на ритуалите са ядели заклани маймуни и са смятали, че маймуните отвличали девойки, за да създават потомства от мелези с човеците. Тази тайнствена цивилизация е изчезнала преди 1000 години.

Морде обаче умира след години съвсем неочаквано и за човечеството този град  е отново загубен, защото никой не е знаел как се стига до него.

Наскоро бе съобщено, че този град е открит от група археолози режисьори Бил Бененсън и Стивън Елкинс. Те са заявили, че са намерили тайнствения Бял град, който би трябвало да е пълен със злато. Намира се точно според описанията на Морде в котловина, отвсякъде обградена с бели камъни както го е описал той и обрасъл с растителност. Там са намерили маски на маймуни и каменни статуи на бога маймуна. Сега градът е сниман и сканиран с бавно прелитащ самолет и остава да се докаже, че наистина това е той, пише LiveScience.com.

Легендарен митичен град е открит в Хондурас.
Легендарен митичен град е открит в Хондурас.

Подобно на днешните ислямисти, които избиват християни и друго мислещи, така и в миналото е имало много такива езически традиции да се избиват невинни хора. Ацтеките в Мексико са имали обичай за човешки жертвоприношения и изглежда, че те са извършвали такива престъпления най-много от всички индиански народи в двата континента. Подобно нещо се е практикувало и сред други народи, особено в Близкия изток, за които пише в Библията и за които Бог е заповядал на евреите да ги избиват, заради човешките жертвоприношения и други престъпления. По-точно за народите в Хондурас се пише и за канибализъм в статия на daylimail.

За Иван Василев

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

2 Мнения

  1. hodechapovylnite

    Егати не човешката религия, да се принасят човешки жертви…Но какво се чудя като в наши дни ислямистите пребиват с камъни за нищо.

    • За съжаление така е и не само там. Ацтеките в Мексико са имали обичай за човешки жертвоприношения и изглежда най-много от всички индиански народи в двата континента. подобно нещо се среща и в други народи, особено в Близкия изток, за които пише в Библията и за които Бог е заповядал на евреите да ги избиват, заради човешките жертвоприношения и други престъпления. По-точно за народите в Хондурас се пише и за канибализъм в статия на daylimail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *