отглеждане на годжи бери
И вие може да се заемете с отглеждане на годжи бери

Отглеждане на годжи бери в България – скъпа екстра ли е?!

Доста хора са останали с впечатлението, че българското отглеждане на годжи бери струва много

Същественото при отглеждане на годжи бери в България се оказва, че не е толкова сложно, колкото смятаме.

Всъщност доста хора са на мнение, че то е капризно растение, а то е точно обратното. Други пък се водят по цената на крайния продукт и затова си вадят извода, че е трудоемко.

отглеждане на годжи бери
И вие може да се заемете с отглеждане на годжи бери

Така е според някои стопани, вие преценете дали да им се доверите. На практика и вие самите може да се заемете с отглеждане на годжи бери, даже ако решите да го сторите в саксия.

Ако сте в града, този вариант ще ви устройва повече. Подгответе си градинска почва, тор и пясък. Хубаво е в началото годжи бери да бъде на закрито. След една година ще може да го оставяте и навън.

То ще оцелее и при зимни условия, но първоначално изисква да се адаптира. На пролет го прехвърлете в по-голям съд. Започнете резитба, за да се усили разклоняването. Това ще осигури повече плодове с времето.

Всичко от тази така наречена билка на дълголетието е ценно и може да се използва за лечение. Разбира се, плодовете на годжи бери са най-наситени с микроелементи и аминокиселини. Те съдържат витамин А, витамин С, витамин В, калий, калций.

Помагат при проблеми с главоболие, шум в ушите, безсъние, умора, анемия, бъбречни заболявания, лошо зрение, черният дроб и жлъчката се повлияват отлично.

И не на последно място – годжи бери е ударен подмладяващ препарат, напълно натурален дар от природата. След като постигнете резултати при отглеждане на годжи бери, ще може да консумирате плодовете пресни, изсушени или преработени по някакъв начин. Листата пък могат да ви послужат за ободряващ чай.

Както виждате, приложението е огромно.

Ако засаждате годжи бери в градината следете разстоянието да бъде поне метър и половина. Подходящ период за целта е от месеците април до октомври, но отново е валиден съветът растенията да бъдат адаптирани преди това.

За Лина Максимова

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

3 Мнения

  1. Магазин Билка

    Годжи берито расте на много места в България в диво състояние, но малко хора го разпознават

  2. Жана Върбанова

    Nashite BG bilki sa ne malko polezni,bogati na vitamini i antioksidanti i vsichko polezno za ,koeto se setite.Edinstveno trqbva da sa brani ot chisti mesta,a ne pokrai ulici palni s dvijeshti se prevozni sredstva.Dori kachestvoto im ne e garantirano v apteki i magazini !!! Misli za zdraveto si dokato go imash,posle moje da e kasno !!! S nai-golqma obich kam horata !

  3. Красимира Николова

    Кажете от къде да си купим посадъчен материал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *