отровни змии
Вижте някой от по-малко известните отровни змии, които е по-добре да не срещате

5 малко известни, но много опасни отровни змии (ГАЛЕРИЯ)

Всеки знае кои са най-известните отровни змии, но има и такива, които са по-малко известни, но не по-малко отровни

Вижте някой от по-малко известните отровни змии, които е по-добре да не срещате.

Вижте някой от по-малко известните отровни змии, които е по-добре да не срещате
Вижте някои от по-малко известните отровни змии, които е по-добре да не срещате

Водна кобра

Водната кобра прилича на истинската кобра, но всъщност има различен генетичен код и получава името си поради способността да прави „качулка“ както именитата си роднина.

Среща се в Африка и е дълга 2,7 метра и живее предимно във водата. Много отровна, но срамежлива змия, хапе само, ако я провокират.

Мамуши

отровни змииМамуши е най-отровната японска змия, среща се още в Корея и Китай. Стига до 90 см и е изключително опасна поради хеморагичната отрова, която пръска, чрез дългите си прибиращи се зъби. Храни се предимно с риба, жаби и дребни бозайници, и е живородаждаща.

Бодлива дървесна усойница

отровни змииИнтересният вид пепелянка се среща в Африканските дъждовни гори. Тази бодлива змия е силно отровна и няма известен антидот срещу ухапването й, използваната противоотрова за усойницте не върши работа при бодливата дървесна пепелянка. Дължината й е едва 40-70 см, не това не намалява опасността от ухапването й.

Смъртоносна усойница

отровни змииВъпреки името си, тази змия не е типична усойница, а по-скоро принадлежи към семейството на кобрите и кораловите змии. Живее в Австралия, Нова Гвинея и близките острови и има една от най-силните отрови в света. Добрата новина е, че има противоотрова.

Коралова кобра

отровни змииТези змии всъщност не са истински кобри получават името си от изумителното оцветяване и способността да се изглаждат врата си в „качулка“. Те се срещат в Африка и са силно отровни, но имат къси зъби и лошо зрение. Дори и така, те трябва да се избягват, защото няма известен антидот за тяхното ухапване. Те се хранят с гущери и дребни бозайници.

За Ralica Ilieva

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *