Ясновидката Маг Джиляна, гадател

феномени
Мирин Дажо е един от най-големите човешки феномени на XX в., който продължава да изумява науката с изумителните си способности дори и днес, 66 години след смъртта си

Мирин Дажо – един от най-големите човешки феномени на XX в.

Мирин Дажо е един от най-големите човешки феномени на XX в., който продължава да изумява науката с изключителните си способности дори и днес, 66 години след смъртта си

Дажо, чието истинско име е Арнолд Герит Хенске, е роден на 6 август 1912 г. в Ротердам, Нидерландия. От най-ранна възраст той започва да се увлича по рисуването и едва 20-годишен оглавява дизайнерско бюро в „Beaux Arts”.

Още като дете в живота му започват да се случват редица необясними и мистериозни събития. Веднъж той рисува портрет на своята покойна леля, която никога не е виждал, тъй като тя от десетилетия живее в Южна Африка. Въпреки това обаче семейството му е шокирано от изключителната прилика между изображението и мъртвата родственица, сякаш позирала на живо за своя племенник.

феномени
Мирин Дажо е един от най-големите човешки феномени на XX в., който продължава да изумява науката с изумителните си способности дори и днес, 66 години след смъртта си

Неведнъж, събуждайки се сутрин, Дажо се натъква на невъобразим безпорядък в ателието си, свидетелстващ за сомнамбулните му занимания с живопис, за които няма никакъв спомен.

Кардиналната промяна в живота му настъпва през 1945 г., когато той е 33-годишен и изненадващо открива, че притежава изключителни способности, превърнали го в един от най-големите човешки феномени на XX в. Именно тогава той разбира, че тялото му е практически неуязвимо за различни инвазивни въздействия и след като напуска работа, се установява в Амстердам, където започва да демонстрира уменията си, обикаляйки по барове и кафенета. По същото това време приема и артистичния псевдоним Мирин Дажо (еспер. Mirindaĵo – „чудо”), превръщайки се не след дълго в една от най-големите сензации в града.

Макар че шокиращите демонстрации с различни остри предмети не нанасят каквато и да било вреда на самия Дажо, не са редки случаите, когато зрители на неговите представления губят съзнание при вида на прободената му плът. Такъв е и случаят с някаква особено емоционална дама, получила инфаркт по време на едно от шоутата му в Швейцария.

Самият Дажо обяснява, че веднъж проникнали в тялото му, предметите се дематериализират, благодарение на което не получава каквито и да било увреждания на вътрешните си органи. Той признава също така, че главната цел на представленията му е да докаже, че съществува нещо много по-всеобхватно от материалния свят – велика сила, даряваща отделни избраници с изключителни способности, свидетелстващи пред човечеството за нейното присъствие.

На 11 май 1948 г. по време на гастрол в Швейцария Дажо поглъща стоманена игла, която трябва да бъде извадена от тялото му без анестезия след два дни – идея, подсказана му от някакви мистериозни същества, които той нарича свои ангели хранители. Операцията обаче е извършена под упойка, но две седмици след това той неочаквано умира от рептура на аортата, отнасяйки тайната на изключителните си способности, превърнали го в един от най-големите човешки феномени, в гроба.

За Константин Серафимов

Името ми е Константин Серафимов и съм част от екипа на Chudesa.net и Lekar.bg. Интригуват ме чудесата, които се случват в този невероятен свят, а здравната тематика ми е слабост.

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *