Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Кралица Елизабет Ii – любопитни факти от нейния живот (СНИМКИ)

Кралица Елизабет II – любопитни факти от нейния живот (СНИМКИ)

Кралица Елизабет II само преди дни, на 9 септември  стана най-дълго управлявалия монарх в света

Британската кралица Елизабет II се качва на трона едва навършила 25 години, през далечната 1952 година. Тя става кралица на 15 държави, сред които се нареждат Канада, Австралия и Нова Зеландия. Нейната коронация е първата в света, която се предава по телевизията.

Британската кралица е интересна личност, която успява да държи на страна медиите и обществеността далеч от личния си живот, като праща своите деца да учат в интернат, целейки да ги отстрани от вечно дебнещите папараци.

Кралицата е ерудирана личност, с развито чувство за дълг и справедливост и се справя перфектно с кралските дела. Познанията на Елизабет II  по политическата обстановка в света са толкова големи, че дори впечатлили навремето политик, като Уинстън Чърчил.

Кралицата никога през своето управление не е дала интервю, а всичко записва в своите дневници, които води много старателно. Единствено след нейната смърт ще стане известно, какво мисли величествената кралска особа.

Кралица Елизабет II е собственик на 1/6 от цялата повърхност на нашата планета и то напълно законно.

Тя предпочита автомобили от марките Rolls Royce и Bentley, а за тържествени случаи ползва конен екипаж.

Страстта на най-дълго царувалата кралица са шапките. Никой до сега не е виждал Елизабет II  навън без любимата й шапка, дори букмейкърите правят залози с какъв цвят шапка ще се появи коронованата особа.
Сред нейните любимите занимания са конете и ездата, както и отглеждане на специални породи кучета и разходки с кралската яхта“Британика“.

Най-тиражираният образ в света е този на Елизабет II, естествено след този на Исус Христос. Лицето на кралицата се появява на пощенски марки, различни банкноти и монети, а освен това е рисувана от много художници. Тя позира за над 130 портрета, като за първи път го прави едва на 7 години.

Елизабет II говори перфектно френски език. В своята колекция от бижута притежава много диаманти, като сред тях е и най-известният розов диамант.

През 1969 година е заснет първия филм за кралската фамилия.

След 1993 година кралица Елизабет взема решение да плаща данъци, като своите поданици, а също отваря Бъкингамският дворец за посетители, с което събира средства за възстановяване на Уиндзорския дворец, пострадал от пожар.

Обичаната британска кралица е единственият човек на територията на страната, която може да шофира автомобил, без да притежава шофьорска книжка.

0000173669-innerp1queen-1-435елизабет-31429624919879britt5sogi372467articlephotoId-11695-473-2941991_bank_of_canada_bc___58ba___i_twenty_20_dollars_ef_bonin___thiessen_aix_2189441_1_lgw

За Лиза Стоилова

Прочети още

Най-смешните тъпи вицове. Просташки вицове.

Тъпи вицове, шеги и смешки. От серията много тъпи, но смешни (Кратки!)

Най-смешните тъпи вицове. Просташки вицове. Тъпи вицове с отговори. Вицове за деца, за Иванчо. Тъпи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *