Законът за кармата
Законът за кармата гласи, че не това, което правим на другите се връща при нас

Каква е основната идея на Закона на кармата (за начинаещи)

Законът за кармата гласи, че това, което правим на другите се връща при нас – винаги!

Законът за кармата ни учи, че всяко наше действие си има последствия.

Кармата е мощна сила и, за да не ни застигне не трябва да нараняваме никого, да бъдем добри и да правим добро.

Нашият живот днес е само отражение на миналите ни действия – каквото правим днес, се отразява на бъдещето ни. Това, което преживяваме днес, е това, което сме си извоювали според Закона за кармата. Не можем да избягаме от миналото си, но можем да се поучим от него, да усвоим уроците му и да станем по-добри от самите себе си.

Как работи „лошата карма“?

Представете си човек, когото не харесвате, сега си представете с какви думи можете да го обидите и нараните. Сега си представете, че осъществявате това – казвате неприятните думи и го карате да се чувства зле, наранявате го. Вие току-що създадохте „лоша карма“.

Когато умишлено ощетяваме или нараняваме някого, ние действаме с лоши намерения и тези намерения създават лоша карма, която се връща при нас. Добрите намерения от своя страна създават добра карма.

Можем да скрием намеренията си от другите, понякога дори и от самите себе си, но не и от Вселената.

Ако нараняваме без да искаме това, то това не задейства Закона за кармата. Намерението е това, което задейства закона, а не развитието на ситуацията.

Никой не може нарушава законите на Вселената, колкото и да се опитва!

Кармата ни учи да разбираме страданията на околните и да не причиняваме умишлено зло на никого, защото то ще се върне при нас. За да разберем страданията на околните, Вселената ни поставя в различни ситуации, за да разберем какви са последствията от действията ни.

Само, когато се поставим на мястото на другите, можем да разберем как се чувстват те. Уроците ще продължат да се повтарят, докато не ги усвоим и не разберем емоциите и чувствата на другите.

Всяко нещо, което кажем или направим, се тества върху нас самите

Всяка критика, която отправяме се връща към нас рано или късно. Ако искате да критикувате другите, бъдете подготвени за последствията. Осъждането също има негативен ефект – колкото повече осъждате другите, толкова повече ще бъдете съдени.

Законът за кармата гласи, че не това, което правим на другите се връща при нас
Законът за кармата гласи, че не това, което правим на другите се връща при нас

Помнете, че не сте живели живота им и бъдете благодарни, но не и арогантни, за това, с което превъзхождате другите.

Ние имаме способността да променим кармата си. Не можем да я спрем, но можем да я променим. Всичко лошо, което сме правили в миналото, може да бъде неутрализирано с правенето на добро. Разбира се това не означава да постъпваме зле с идеята, че поправим стореното с правенето на добро.

Когато доброто се превърне в част от нашата същност, тогава няма защо да се тревожим за действието на Закона за кармата.

За Ralica Ilieva

Прочети още

Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания, засягащо милиони хора по света

Борбата с акнето: стратегии и решения

Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания, засягащо милиони хора по света. То се …

2 Мнения

  1. Еее, глупости де…я вижте пак как сте го изписали закона!!! – какво е тва “не”????? Не трябва ли да е без ” не” закона? Вижте, вижте какво сте написали…

    • Чудеса.НЕТ

      Оправихме го. Така наистина Законът за кармата стои по-достоверно 🙂 Благодарим ви за справедливата забележка. Пишете ни пак!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *