Ясновидката Маг Джиляна, гадател

потънали градове
Стотици потънали градове „обитава“ дъното на морета и океани

Древни потънали градове – 3 интригуващи загадки

Дали истината за човешката история не е скрита и погребана на морското дъно – това могат да „кажат“ древните потънали градове

Стотици потънали градове „обитават“ дъното на морета и океани, за някой от тях се смята, че са на около 3 хилядолетия.

Стотици потънали градове „обитава“ дъното на морета и океани
Стотици потънали градове „обитава“ дъното на морета и океани

Въпреки че повечето хора са запознати само с мита за подводното царство Атлантида, потъналите руини на древни цивилизации са толкова реални, колкото египетските пирамиди и  ни предлагат много улики за историята на човечеството.
Изследователите вярват, че повечето потънали цивилизации са били потопени в края на последния ледников период преди около 9000 до 10000 години, когато масивните ледници, покриващи голяма част от Европа и Северна Америка са започнал ида се топят.
Какво прави следните три обектите интересни е, че всички те датират от времето, когато ние сме учени да вярваме, че хората са живели само като номади или в малки населени места и не са били в състояние да организира мащабно, цивилизовано общество.
Руините на Камбей
Руините на Камбей са едни от най-древните останки от потънал град, намирани някога. Намират се близо до Пакистан в Залива на Камбей. Открити са през 2001 година, като отделни части от намереното при разкопките са на около 9500 години.
Руините Камбей се намират на 36 метра под водата и заемат между 5 и 12 км . Морски археолози смятат, че сградите на мястото стоят огромни основи, които са открити с помощта на техника, известна като подводно профилиране.
Потъналият град Йонагуни
На южния бряг на Йонагуни, Япония, на около 21 метра под земята се крие огромна пирамида, често наричана “японската Атлантида”. Обектът се датира на най-малко от преди 5 000 години, въз основа на датировката на сталактити, намерени в подводни пещери, които са потънали с града. Смята се, че пирамидата е била потопена от земетресение преди около 2000 години.
Много експерти смятат, че градът се състои от остатъци от стар град, който е съществувал над земята, когато нивата на морето са били много по-ниски, отколкото са днес. Смята се, че градът е населяван от йомон, японските жители, които са съществували от около 12 000 г. пр.н.е. до около 300 г. пр.н.е. и се смята, че е първите жители на Земята, които са развили керамиката.
Кабо де Сан Антонио
В дълбоките води на Кабо де Сан Антонио по западното крайбрежие на Куба остава един от най-интересните от древни потънали градове. Обектът е открит от руски / канадски океанограф Паулина Зелеткси и при проучване на компанията Advanced Digital Communications , когато тяхната експедиция в района ги води при необичайни образувания на гладки блокчета, гребени, и геометрични форми.

За Ralica Ilieva

Прочети още

Spestyavane Pari Freelancer

Как да спестяваме пари като фрилансъри?

Когато решите да стартирате на пазара на фрилансърите, е нужно да огледате решението си не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *