Освен срещу шум в ушите набавянето на нужните количества магнезий пази от камъни в бъбреците

Много хора се оплакват от шум в ушите и не разбират значението на магнезия за тялото.

Подробна статия по въпроса ТУК: Шум в ушите и неговото лечение + лекарства и терапия.

Този химически елемент обаче е особено необходим за доброто функциониране на мозъка, сърцето и мускулите, както и за здравето на костите – пише „Уикенд“.

Недостигът на магнезий е по-чест, отколкото много хора подозират. Затова тялото ни си е изработило система от знаци, сигнализиращи за необходимостта от неговото набавяне.

Шум в ушите е един от първите симптоми за магнезиев дефицит. Едно китайско проучване установи, че достатъчно количество магнезий ще предотврати образуването на свободни радикали, които могат да доведат до загуба на слуха. Добавките с магнезий показват много добри резултати при пациенти с нарушен слух в рамките на няколко месеца.

u6iМускулните спазми или схващанията на прасеца са друг често срещан сигнал. Без достатъчно количество магнезий, тялото ще бъде в състояние на гърч, защото този минерал позволява на мускулните влакна да се отпуснат. Ето защо лекарите използват много препарати с този елемент за облекчаване на болките при родилки. Като допълнение го има и в много сънотворни препарати.

нумерология

Освен шум в ушите другият често срещан симптом за магнезиев дефицит са камъните в бъбреците. Много хора вярват, че те са причинени от излишък на калций, но в действителност са признат за липса на магнезий. Те могат да бъдат нещо изключително болезнено, така че е добре да се знае, че нещо толкова просто като допълнително количество магнезий може да им попречи – отбелязва изданието.

Ето и в кои храни има повече магнезий, четете – ТУК.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: