От дълбока древност хората приписвали чудодейни свойства на скъпоценните камъни и особено на един от тях – камъкът оникс. Той е супер полезен, когато се направи на чаша!

чаша от оникс - 01В езотериката има цяло направление – литотерапия, което се занимава с лечение с помощта на скъпоценни кристали. Литотерапевтите вярват, че камъните предават силата си на онзи, който ги носи.

чаша от оникс - 02Но в миналото те ги използвали и за приготвяне на магически напитки. Тези „отвари“ не минавали през огън – камъкът просто се потапял за няколко минути в чиста изворна вода, после се изваждал със сребърна лъжичка.

Вещите в магията смятали, че кристалът предава енергията си на водата. С отварите лекували не само физически, но и психически болежки. Приписвали им и свойството да променят характера на човека.

нумерология

Например, за да вдъхнат смелост на някого или за да го излекуват от уплах, лечителите му приготвяли отвара с рубин.

Оникс, гранат и аметист използвали за лечение на пиянство, защото гранатът подтиквал към сдържаност и умереност, аметистът – към послушание (а между другото увеличавал и доверието към собствените родители).

чаша от оникс - 06Ониксът пък, който е камъкът на властта, дарявал умение да властваш над самия себе сиинад обстоятелствата. Неслучайно великите владетели пиели от ониксови чаши.

С планински кристал (символ на разсъдителност и спокойствие) литотерапевтите правели успокоителни напитки, които потушавали огъня на всяка пагубна страст.

Лъжците разобличавали с отвара от лунен камък, която подтиквала всеки към почтеност и честност. А кехлибарът превръщал водата в същински еликсир за здраве и жизненост.

От хематит получавали напитка, която дарявала енергия за борба до победен край, от тюркоаз – отвара, която вдъхвала у непокорните младежи почит и уважение към възрастните, а от опал – еликсир, който карал и най-ленивия ученик да запретне ръкави и да заляга над книгите.

чаша от оникс - 03Ако решите да опитате силата на чудодейните напитки от кристали, действайте според окултните разбирания. Най-напред измийте добре скъпоценния камък в течаща вода, после го оставете мокър за една нощ в камерата на хладилника.

чаша от оникс - 05След това го заредете с енергия, като го оставите 15-20 мин. на слънчева или на лунна светлина (при нарастваща Луна).

После пригответе „отварата“ с дълбокото вътрешно убеждение, че ще подейства в желаната посока.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: