Лечебни свойства на камъка аметист: ендокринна, храносмилателна система, сърце. Против магии. Масаж на лицето против бръчки. Главоболие, мигрена, безсъние. Алкохолизъм и наркомания.

Още в текста: © Магически свойства: © Любовен талисман. © За кои зодии. © Значение и символика. © Амулети и талисмани. © Защита от магия. © Фън Шуй. © Как да познаем фалшификата. © Цена. © Кога се подарява. © Ако сънуваш. © Броеница от аметист. © Седма чакра. © Легенда.

Аметист е камъкът, ценен още от най-дълбока древност заради множеството му свойства – не само лечебни, но и магични.

аметист лечебни свойства значение 03

Камъкът аметист има страхотни лечебни свойства!

Нашите прародители са почитали камъка и са го носели в себе си не само като украшение, но и в ролята му на мощен амулет, който да ги предпазва от черни магии и в същото време да им донесе късмет и благополучие.

За мощното му въздействие върху човека говори фактът, че аметистът е бил почитан буквално от всички народи по света – в древна Елада е служел за предпазване от пиянство, в Китай е бил неизменна част от съдебните дела, в Египет са почитали мъртвите с него, за да бъде пътят им към Отвъдния свят по-лек.

нумерология

Какво още не знаем за този чудодеен камък? От chudesa.net събрахме всичко най-важно за аметиста в тази тема – кога и как да го използваме, можем ли да го подаряваме, как да разпознаем фалшификата.

Лечебни свойства: ендокринна, храносмилателна система, сърце

значение на камъка аметист и лечебни свойства

Череп от аметист изглежда страшно и красиво!

Както вече споменахме, още лечителите в древността са били наясно с мощните лечебни свойства на аметиста. Достатъчно е да носите в себе си дори само един кристал, но за да се възползвате максимално от въздействието му, е по-добре да си вземете цяла групичка (друзи).

За които се вярва, че заедно са толкова мощни, че дори пречистват други камъни.

Носенето на амулет от аметист пречиства кръвта и действа като цяло благотворно на цялата сърдечно-съдова система. Освен това той укрепва и подпомага действието на имунната, ендокринната и храносмилателната система.

За целта обаче е важно кристалът да бъде постоянно с вас и да не го оставяте настрани, още повече да позволявате на други хора да се докосват до него.

Освен това се вярва, че бижу от аметист помага на притежателят си да очарова хората около себе си като засилва харизматичното му излъчване.

Масаж на лицето против бръчки

Жените в древността са вярвали, че аметистът е от изключителна важност за запазването на красотата и младостта им. И до ден днешен тяхната рецепта за масаж на лицето против бръчки с аметист се използва от много съвременни дами.

За целта трябва да задържите кристала над гореща вода докато се изпоти, след което го пуснете в самата вода и го оставете една нощ. Резултатът е аметистова вода, с която трябва да миете лицето си, а резултатите ще ви изненадат повече от приятно.

Благодарение на процедурата кожата изглежда видимо подмладена, нежна и гладка, а бръчиците са заличени.

Главоболие, мигрена, безсъние

Аметистът доказано повлиява мигрената, дори и в най-тежката й форма. Нужно е само да го носите постоянно с вас, дали под формата на бижу или в чантата ви. Освен това кристалът лекува и болки в главата, появили се в следствие на нервно напрежение или силен стрес.

За да се избавите от болките, просто поставете аметист върху болезненото място. Или разположете няколко кристала в стаята.

Освен това камъкът помага и при проблеми със съня и безсъние, стига да го поставите под възглавницата си.

Алкохолизъм и наркомания

алкохолизъм и наркомания

Аметистът помага срещу алкохолизъм и наркомания

Самото име на кристала идва от гръцка дума, означаваща „неопияняващ“. Още древните гърци са били убедени, че той има свойството да предпазва хората от пиянство и пристрастяване към алкохола. Заради тази им убеденост, те дори поднасяли виното на трапезата в чаши от аметист.

В съвремието алтернативната медицина вярва, че действително, енергията на кристала помага на зависимите както от чашката, така и от дрогата, да се избавят от слабостта си.

За него се говори като за камък, който е в състояние да помогне на притежателя си да преодолее всякакви зависимости – не само към алкохол и наркотици, ами и към храна и дори хазарт.

Магически свойства: Любовен талисман

Аметистът е и много силен любовен талисман, тъй като притежава свойството да провокира любов и страст.

аметист любовен талисман

Направете си любовен талисман с аметист

За да се възползвате максимално от магическите му качества, ви съветваме да си направите талисман с аметист, с който гарантирано ще привлечете любовта в живота си.

За тази цел имате нужда от златна пластина с малка дупка в средата й, в която да поставите един аметист.

На самата плочка трябва да гравирате символите, които виждате на картинката. Така направеният амулет трябва да се загърне в червен плат и не бива да се носи постоянно. Когато прецените, че се нуждаете от него (например преди важна любовна среща), го извадете от кърпата и не се разделяйте с него в продължение на три дена, но не повече.

След което го поставете за едно денонощие в съд с бистра изворна вода, за да възвърнете магическите му свойства и можете да го използвате отново.

Имайте предвид, че за да подейства този талисман, аметистът трябва да е чисто нов – да не е използван преди за други ритуали.

Защита от магия

Наред с магическото си свойство да привлича любовта в живота ви, аметистът предпазва собственика си и от черна магия. Ако имате и най-малките съмнения, че някой ви е урочасал, то назабавно си купете поне един кристал, който да носите нон стоп със себе си, за да се предпазите от негативното влияние.

Вярва се, че той отваря възприятията на човек към духовния аспект на нещата.

За кои зодии

аметист лечебни свойства значение 02Както добре знаете, всяка една зодия си има определен камък, от който се повлиява най-добре и който й носи просперитет и благоденствие. От тази гледна точка аметистът е може би най-широкоспектърният кристал, тъй като благоприятства изключително много всички зодии и им се отразява добре.

Все пак той е най-подходящ за представителите на зодиите Козирог, Риби, Водолей и Дева. Праволинейните овни също се влияят много добре от свойствата му, тъй като кристалът помага да се внесе яснота и хармония в съзнанието и мислите.

Освен това, ако се чувствате твърде изнервени напоследък, можете да го носите, без значение от зодията си, тъй като той притежава качеството да връща хармонията в душата.

Значение и символика

Още от древността насам аметистът се е превърнал в символ на мъдростта и духовното израстване. За него се говори като за кристала на ума, тъй като помага на притежателя си да избистри мислите си и да изостри интуицията си.

Освен това той облекчава твърде силните емоции, без значение дали породени от щастие или скръб и успокоява твърде емоционалните хора.

Помага при разрешаване на сложни юридически въпроси.

И до ден днешен епископите в католическия свят носят аметист, тъй като се вярва, че той е символ на благочестието, искреността, смирението и духовната извисеност.

Заради това той е познат още като камък на епископа.

Амулети и талисмани

амулети и талисмани

Аметистът се използва за куп амулети и талисмани

Благодарение на силно изявените си магически качества, аметистът е предпочитан камък за направата на различни видове амулети и талисмани.

Вече ви показахме как сами да си направите любовен амулет от аметист, за да срещнете и задържите любовта в живота си.

Освен за привличане на любов, талисманите с аметист се използват и за предпазване на собственика им от черна магия, като в същото време му помагат да изчисти ума си и да не се поддава на твърде силните емоции.

Амулетите с аметист могат да бъдатна правени както със сребро, така и със злато. Златен талисман носи късмет в любовта, а сребърен пръстен с кристала, носен на дясната ръка, помага за трезвата преценка.

Без значение какъв точно талисман ще си изберете, най-важното е да не го давате на други хора, за да не го „заразят“ с тяхната енергия. Камъкът трябва да носи само вашия емоционален и психически заряд.

Обеците с вграден в тях аметист подпомагат доброто зрение.

Фън Шуй

Аметистът е сред най-предпочитаните кристали за Фън Шуй подредбата на дома. За него се знае, че е кристалът, с който се свързва югоизтока, затова е добре да си осигурите аметист за точно тази точка в жилището си.

аметист лечебни свойства значение 01За югоизточната част на дома се говори като за центъра на богатството, затова е добре да поставите там аметистово дръвче, за да привлечете благосъстоянието.

За да подсилите действието на камъка, добавете в този ъгъл и фигурка на смеещия се Буда, както и жаба с три крака – още два символа на финансовия просперитет, които привличат парите в дома.

Как да познаем фалшификата

За съжаление, в бижутерийния бизнес от край време съществува практика да се правят имитации на естествените кристали. Така се стига до момента, в който доста често минералите биват замествани от техни синтетични фалшификати, които са доста по-евтини.

Как да познаем фалшификата

Как да познаем фалшивия аметист – истинският мени цвета си

Тези камъни на вид наподобяват оригинала, но за съжаление не притежават неговите свойства. Аметистът не прави изключение, дори напротив. Той е сред най-често фалшифицираните кристали.

Най-често за фалшификатите се използва комбинация от изкуствен виолетов кварц (заради цвета) и обикновено стъкло.

Именно благодарение на това можем да разпознаем фалшивия кристал. Обикновено той е в пъти по-лек от истинския камък, а цветът му е твърде еднакъв, докато истинският аметист е с преливащи се виолетови нюанси, особено при промяна на светлината

Цена

Цената на аметиста не е твърде висока, точно заради това твърде многото негови фалшификати трудно могат да бъдат обяснени.

Стойността на кристала се определя от различни критерий – като например дали е под формата на бижу или е само камък. Освен това размерът също е определящ за цената.

Съвсем мъничък аметист (около 4мм) се харчи между 3 и 4 лева за 16 броя. Обикновено хората ги купуват, за да ги вградят в бижута.

По-голям размер от кристала се харчи между осем и девет лева за 6 броя от по 12 мм.

Кога се подарява

Аметист не е забранено да се подарява, но трябва да се внимава изключително много, тъй като се вярва, че ако някой подари кристала на друг човек, то получателят на подаръка ще се влюби до безпаметност в този, който му го е дал.

Затова жени със сериозна връзка и омъжени дами не бива да приемат камъка за подарък. Единственото изключение е, ако той е от съпруга. Тогава той ще донесе в дома семейна хармония и любов.

Известен като „камъка на новата любов“ и „камъка на ергените“, през 19 век е било забранено той да бъде подаряван на неомъжени момичета, тъй като щял да ги накара да се държат непристойно.

Ако сънуваш

Аметист в съня има скрита символика, в зависимост от това какво точно сънувате.

Ако си го купувате, в най-скоро време ще научите огромна тайна, пазена упорито от вас в продължение на много време.

Да намерите на сън изгубено бижу с кристала, не вещае нищо хубаво в личния ви живот, тъй като най-вероятно в скоро време ще се разделите с любимия/любимата.

Ако насън подарявате аметист, то ви предстои неприятна среща.

Броеница от аметист

броеница от аметист

Броеница от аметист прочиства ума

Броеницата от аметист действа като магнит на отрицателната енергия и спомага за премахването й от тялото ни. Освен това премятането на броеница от кристала води до успокояване на нервната система като по този начин подобрява цялостното функциониране на организма ни

Освен това с нейна помощ можем да се справим и с проблемите със съня, нужно е да я подържим за няколко минути преди да си легнем, след което да я поставим под възглавницата си.

Седма чакра

Аметистът е един от кристалите с най-високи вибрации и като такъв стимулира чакрите на тялото ни изключително ефикасно. Най-голямо е влиянието му върху петата чакра, която отговаря за сърцето и седмата – теменната чакра.

Поставете камъка на съответното място, отпуснете се и почувствайте как енергията му навлиза в тялото ви .

Освен това аметистът балансира и шестата чакра като цялостното му въздействие върху организма се изразява в съществено усилване на интуицията и разбуждане на третото ни око.

Като с това се засилва неимоверно духовното зрение на притежателя му.

Легенда

Както повечето камъни с магични свойства, и с аметиста има свързана доста любопитна легенда, която обяснява и мистичните му свойства.

Вярва се, че той води произхода си от Гърция, а появата му е свързана със скандал между Бакхус – бога на виното и Артемида – богинята на лова. Двамата се сдърпали жестоко, а в яда си Бакхус насъскал лъвовете си срещу обикновена смъртна девойка, решила да се поклони в храма на Артемида.

Уплашеното момиче поискало помощ от богинята, която я превърнала в статуя, за да я спаси от озверелите диви животни.

Това накрало гнева на Бакхус да стихне и той се разкаял за деянието си. За да изкупи поне малко вината си, богът залял цялата статуя с вино като по този начин създал камъка. И го орисал със свойството да предпазва притежателите си от опияняващия ефект на алкохола.

Името на вкаменената девойка било Аметист.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: