Топ 20+ Страшни филми (филми на ужасите) на всички времена – вижте кои ще смразят кръвта ви

Топ 20+ от нашата постоянно допълвана хорър-колекция най-страшните филми: Кои филми на ужасите са най-добри и по какво се познават? По действителен случай (истински). Страшни филми с духове. Стари филми. Нови.

Още в съдържанието на статията:

† Топ 10+ на 2016 г. † Психо филми. † За всички времена. † Най-яките и бруталните. † С група тийнейджъри. † С клоуни.

Започваме с класацията на Георги Календеров, заклет киноман, почитател на качествения хорър. Тя постоянно ще се допълва и променя, така че заповядайте пак за новите промени.

Ще се радваме, ако по-долу в коментарите препоръчате филми, които сме пропуснали, и се аргументирате защо ви харесват.

№1. The Descent или „Пещерата“ (2005).

№2. The Ruins или „Руините“ (2008).

№3. What We Do in the Shadows или „Какво правим ние в сенките“ (2014) – великолепен новозеландски филм за вампири – хем смешен, хем и доста страшен.

what we do in the shadows

Какво правим в сенките – шедьовър!

Заслужава си всяка секунда от него. Впрочем някои от нас са го гледали вече два пъти и се смяха през цялото време! Но това не значи, че филмът не е страшен! Напротив! Изпълнен е по всички любими правила – всичко, за което се говори в него, се и показва!

Докато, както със сигурност знаете, повечето представители на ужасния жанр само се опитват да плашат с приказки и сенки. Не, тук всичко е на принципа „Show me, don’t tell me“ и нещата са направени от изпечени професионалисти-кинаджии. Ще заобичате новозеландското кино с този чудесен филм! После не забравяйте да споделите впечатленията си с нас от него долу в коментарите!

Започнете маратона си със страшни филми от него и няма да съжалявате!

№4. 10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane - най-страшните филми

10 Cloverfield Lane – един от най-страшните и изненадващи филми

Без съмнение едно от стряскащите събития в жанра. Ако непременно държите на реки от кървища и летящи зъби и черва, филмът няма да ви хареса. Но ценното тук е в чука по главата, който ви чака в самия край на филма и оправдава цялото чакане.

Но и самото „чакане“ не е толкова изнурително, защото в самата главна роля е Джон Гудман, който се справя идеално със задачата си и е все така пълничък. Не би било редно да четете нищо предварително, нито да гледате трейлъри, ако искате филмът да ви въздейства с пълната си мощ. Само ще подскажем, че едно момиче се събужда в някакъв бункер и съмнителният герой на Гудман й казва, че поне 2 години ще прекара там с него, защото това всъщност е убежище срещу коварна извънземна атака.

По изключение обаче може да погледнете ей това трейлърче:

№5: Evil Dead или „Злите мъртви“ (2013). Много напрегнато и изненадващо действие, стабилно напрежение и реки от кръв, черва и прочие. Образец в жанра едни младежи заминават на една хижа, а едно момиче от тях ще спира наркотиците. И първоначално отдават странните неща, които им се случват, на нейната абстиненция. Абсолютно маниакален култ за ценителите. Липсва кенефният хумор от поредиците и смешките от Ash vs Evil Dead, които лично на нас са ни досадни. Въобще ако към едни ужаси има добавено и жанровото определение „комедия“, това вероятно означава, че няма да е нито страшно, нито смешно. Това естествено не важи за комедията, която препоръчваме по-горе. Не пропускайте Злите мъртви, ще се наакате от шубе!

the hallow страшни филми филми на ужасите

The Hallow (2015) – един от най-страшните филми за тази година, превеждан като „Светиите“.

№6. „Светиите“ или The Hallow

Добавено на 6 март 2016: Току-що гледахме нещо, което наистина ще ви изкара акъла, защото за тази продукция не са жалени нито пари, нито талант – The Hallow (2015), превеждат го като „Светиите“.

Има много добри субтитри и ефектите са доста прилични. Става да се гледа само на тъмно, ако искате въобще да видите нещо, а и да се изплашите качествено.

Трудно ще ви хареса, ако се опитвате да го гледате „семейно“. При „семейно“ гледане ще го издържите точно 15 минути. Този филм се гледа насаме и на тъмно. Точка.

В The Hallow става дума за младо семейство с бебе, което се премества да живее в нова къща в Ирландия. По-точно в дивите ирландски гори, които подобно на тези в България и Гърция напоследък са подложени на масово изсичане. Но не за политиката и бизнеса идва реч, а за демоничните изроди, които обитават въпросните гори от хилядолетия.

Те имат нещо против изсичането и заселването на млади безразсъдни двойки. Дотук звучи познато и банално. Но от тук нататък започва якото! Защото всеки кадър е изпипан така, че да ви бръкне в здравето! Тези момчета знаят как се прави това! И няма да ви спестят нищо от това, което умеят!

През последната една година жанрът филми на ужасите очевидно е в криза, затова такива примери като този и следващия по-долу са тотална рядкост. Разбира се, ще се радваме, ако ни опровергаете и ни помогнете да си попълним списъка с наистина страшни филми.

№7. Аутопсията на Джейн Доу или The Autopsy of Jane Doe (2016)

Добавено на 2 април 2017 г.: Ако си падате по ужаси с аутопсия, това ще ви хареса:

Към днешна дата е едва на 15-о място в жанра за излязлото през 2016 в IMDB. Но уверено се катери. Има оценка 6.8 от 10, дадена от над 25 000 гласували. Като за хорър оценката е адски супер висока. Успяхме да го изгледаме до края, а това е нашата доста висока оценка. Става съвсем спокойно за гледане на комп (то не че са се разсипали го дават по кината де). P.S. Американската Баба Яга никак не е зле 🙂

№8. Добавено на 9 април 2017: „Don’t Breathe“.

От Fede Alvarez режисьора на Evil Dead – абсолютна класика в жанра. Напрежението е до последната секунда! Заглавието #DontBreathe е гениално, защото верно в един момент спираш да дишаш, да не би да те види слепецът-ветеран, когото си тръгнал да обираш заедно със злощастните младежи в Детройт.

№9. Creep (2014)

Creep-2014

Creep (2014) – жесток!

Интелигентен, страшен, забавен, напрегнат, автентично изглеждащ и доста артистичен: Виж ТУК! – всичко, което един found footage трябва да бъде. Минималистичното и „евтино“ изпълнение само спомага за всичко това. Но какво значи „евтино“? Автори със стотици милиони бюджет могат да изглеждат сериозно евтини пред перфектната режисура и чувство за ритъм и мярка на Patrick Brice и пред наистина крипи изпълнението на Mark Duplass.

№10. „Леговището“ или The Den (2013)

Абсолютен култ в областта на ужасите, които ви чакат в чата. Това се гледа само със слушалки, защото има доста ревове и по възможност компютърът ви да не е с монитора към вратата. Шубето е голямо, лее се кръв на поразия. Доста поучително, особено за по-младите чатъри, които се увличат от „общуване“ с непознати. Скайп, фейсбук месинджър и уотсап можеха да платят на авторите, за да не снимат този филм, но явно не са се сетили. Или са преценили, че лоша реклама няма. Гледайте го и кажете дали това е така!

№11. The Shallows – „Плитчините“ или „Опасни води“ (2016)

Може би най-добрият филм за акули от началото до края. Железен, убедителен, напрегнат. И жестоки картини от опасните плажове на Мексико и Тексас. В последния половин час не дишаш (с малки прекъсвания).

№12: A Dark Song

Много добро! Но на ненавършилите пълнолетие няма да им хареса – няма екшън и ефекти, за сметка на което актьорите и саундтракът са прекрасни. Държи вниманието до края. Диалогът е перфектен.

Образец за новата вълна британски хоръри. Мрак, отмъщение, безнадеждност и черна магия. Двама отчаяни хора, които нямат какво да губят, се впускат в неколкомесечни опасни и ужасни ритуали. Те ще ги доведат до там, за където са тръгнали, каквото и да означава това.

Но – да преминем към обзорния материал:

Страшни филми (филми на ужасите) – какъв по-подходящ начин за прекарване на нощта след дълъг и неприятен ден! Та нали така ще се убедите със собствените си очи, че има и хора, които са по-зле от вас?!

Екипът на chudesa.net се зае с не леката задача да изгледа цял куп страшни филми, които буквално могат да накарат кръвта ви да замръзне във вените и да настръхвате от ужас при най-малкия шум. (Всъщност трябва да признаем, че ние гледаме такива филми, откакто се помним!)

И сега с удоволствие споделяме кои филми на ужасите не бива в никакъв случай да изпускате.

Топ 10 от нашата колекция най-страшни филми: Кои са най-яките филми на ужасите и по какво се познават?

Да се направи качествен филм на ужасите изобщо не е лесна задача, както скептиците мислят. За да бъде един страшен филм наистина успешен и след като сте го изгледали дълго време да не можете да заспите, е необходимо той да е наистина зловеща комбинация от мистерия, трилър и психо елементи.

В които задължително трябва да присъства поне един неспокоен дух на убит човек, който търси отмъщение.

Или пък стар предмет, обладан от зъл дух, който търси в кого да се всели. Или пък просто откачил човек, решил да избива тийнейджъри за удоволствие.

Вижте кои са най-яките филми на ужасите от последните години, след които гарантирано няма да искате да заспите на тъмно. Ако изобщо успеете да заспите. А по-нататък в статията ще разгледаме в подробности и някои от най-класическите хоръри за всички времена.

най-страшни филми на ужасите the possession

The Possession (Обсебването) – 2012 г. Има оценка 5.9 в IMDB, което за филм на ужасите е страшно много!

• Обсебване (The Possession) – малко момиче се сдобива с антична кутия от разпродажба. Това, което детето не знае обаче, е че в кутията живее зъл древен дух, който търси тяло в което да се всели. И момиченцето е перфектно за тази цел.

• Жената в черно (The Woman in Black) – римейк на класическия филм от 1989 година. Не се оставяйте да се заблудите от участието на звездата от Хари Потър Даниел Радклиф, филмът наистина си заслужава. Радклиф е в ролята на млад адвокат, който трябва да сложи в ред делата на стар имот за продажба. Той се нанася в къщата, пренебрегвайки предупрежденията на местните, че тя е обитавана от духа на мистериозна жена в черно, която търси отмъщение.

• Коварен капан (Insidious) – и трите части на филма заслужават внимание. А ако имате достатъчно смелост, можете да ги изгледате и една след друга.

• Греховен (Sinister) – първият филм определено ще ви накара да замръзнете от ужас. А на някои от сцените дори и най-големите фенове на филми на ужасите си затварят очите. Сценарият разказва за писателя на криминални романи Елисън Осуалд, който се мести със семейството си в зловеща къща, в която е убито цялото семейство на предишните собственици. А на тавана Осуалд открива осем кратки филма, документирали убийства от 1960 година насам.

• Мама (Mama) – филм на един от най-добрите в жанра – Гилермо дел Торо. Анабел и Лукас се заемат с отглеждането на двете си племеннички, които са живяли съвсем сами в гората в продължение на пет години. Това, което те не знаят обаче, че за момиченцата се е грижил женски дух, който ги следва и в новия им дом.

Топ 10 от нашата колекция най-страшни филми: Кои са най-яките филми на ужасите и по какво се познават?

„Неканените“ е в Топ 10 от нашата колекция най-страшни филми: Кои са най-яките филми на ужасите и по какво се познават?

• Неканените (The Uninvited) – Ана се завръща в дома си след като е била затворена в психиатрична клиника. В къщата й обаче, освен мащехата, баща й и сестра й, я очаква не особено гостоприемен призрак, търсещ истината за смъртта на майка й.

• Ние все още сме тук (We Are Still Here) – съпрузите Пол и Ан се преместват в стара къща в Нова Англия, за да превъзмогнат смъртта на сина си. Това, което не знаят обаче, е че къщата си има свой собствен живот. И на всеки 30 години се пробужда, за да иска кървава жертва…

• Последна смяна (Last Shift) – млада полицайка трябва да прекара съвсем сама последната смяна в затворено полицейско управление. Това, което не знае е, че мястото е обладано от зли духове.

• Чупливо (Fragile) – медицинската сестра Ейми започва работа в болница за деца, която е пред закриване. Малките пациенти са категорични, че на заключеният и недосегаем трети етаж живее дух, наречен „механичното момиче“. Което от 40 години насам отказва да напусне болницата…

• Гняв (Grudge) – медицинска сестра от Америка започва работа в Токио. Къщата, в която е наета да се грижи за болна възрастна жена, се оказва обладана от проклятие. Което определено не обича неканени пришълци.

По действителен случай

Филмите на ужасите се правят с целта да ни уплашат достатъчно, че дори и пораснали, да проверяваме за чудовища, скрити под леглата ни. Със сигурност няма да ви стане по-добре, когато научите, че някои от най-популярните и ужасяващи страшни филми са направени по действителен случай. Ето ги и тях.

• Заклинанието (The Conjuring) – разказва историята на средностатистическо американско семейство с пет дъщери, което се нанася да живее в нова къща в Роуд Айлънд. Домът им се оказва обитаван от зъл дух, който се опитва да обсеби майката.

Филми на ужасите по действителен случай

„Ужасът в Амитивил“ е сред филмите на ужасите по действителен случай

• Ужасът в Амитивил (The Amityville Horror) – оригиналният филм е от 1979 година, но и римейкът от 2005 с Райън Рейнолдс не е никак лош. Историята е базирана на реални събития и разказва за къщата, станала арена на едно от най-кървавите престъпления в историята на САЩ. На 13 ноември 1974 година цялото семейство ДеФео – бащата, майката и четири от децата им, са зверски убити в леглата си.

Единственият оцелял е най-големият син – Роналд, който тогава е на 23 години. Той признава, че е извършил ужасяващото престъпление под въздействието на сила, вселила се в него. Която го е контролирала изцяло.
В последствие различните собственици, осмелили се да купят къщата, се кълнат, че действително са усещали в нея необяснимо, злокобно присъствие.

• Инцидента при прохода Дятлов (The Dyatlov Pass Incident/Devil’s Pass) – базиран на истинската история на деветима руски студенти, които през 1959 година са открити мъртви в планината Урал, в частта, наричана от местните Планината на мъртвите. Липсват каквито и да било данни за насилствена смърт, а съветските разследващи стигат до извода, че трагедията се дължи на „непреодолима, непозната сила“.

В наши дни пет млади ентусиаста тръгват по стъпките на Игор Дятлов и останалите от групата, за да разберат истината за една от най-големите неразкрити мистерии на века.

Страшни филми с духове

Филмите на ужасите, в които централно място заема някой зъл дух, търсещ отмъщение, са сред най-предпочитаните от феновете. Вижте кои са някои от класиките в този жанр.

Страшни филми с духове

„Джезабел“ е един от най-добрите страшни филми с духове

• Джезабел (Jessabelle) – Джезабел се завръща в бащиния си дом в Луизиана, за да се възстанови след тежка катастрофа. Това, което не знае е, че в дома й я очаква дълго измъчван дух, която е очаквал да се върне от години. И няма намерения да й позволи да си тръгне.

• Огледалото (Oculus) – млада жена се опитва да оневини брат си, който е обвинен жестоко убийство като докаже, че престъплението е извършено от зъл дух, обитаващ къщата им. Филмът държи в напрежение до самия си край, а финалът е неочакван.

Продуцент на лентата е Майк Фланагън, който стои и зад смразяващите „Паранормална активност“ и „Коварен капан“, който разгледахме малко по-нагоре.

• Другите (The Others) – във филма липсват типичните страшни лица и убийства, но пък напрежението в него е напълно достатъчно, за да ви държи на нокти до финала. Който е доста непредсказуем. Разказва за майка, която живее с двете си деца в страховита къща, в която не прониква слънчева светлина, заради мистериозна болест на малчуганите. В един момент тримата започват все по-осезаемо да усещат чуждо присъствие в дома си. Една нетипична, но доста добра роля на Никол Кидман в ролята на параноичната майка.

Сред други филми на ужасите с духове, които си заслужава да споменем, са излезлият наскоро „Пурпурният връх“ (Crimson Peak) и „Жената в черно“, за който вече говорихме.

Стари филми на ужасите

Не можем да пропуснем и страшните филми, които са се превърнали в класика в жанра и които са образец за направата на голяма част от днешните хоръри. Всъщност доста от съвременните филми на ужасите са римейк на ленти от преди десетилетия. Нека разгледаме кои са „основоположниците“ в този жанр, в които, заради липсата на модерни компютърни ефекти, разчитаха много повече на добър сценарий и актьорска игра.

• Децата на царевицата (Children of Corn) – по разказа на Стивън Кинг, филмът от 1984 година разказва за млада двойка, които откриват труп, чието гърло е прерязано. Когато отиват в близкия град, за да съобщят за убийството, те се оказват в капана на детска религиозна секта, които вярват, че всеки, над 18 години, трябва да бъде убит.

• Бебето на Розмари (Rosemary’s Baby) – лентата е от 1969 година и е на Роман Полански. Разказва за млада двойка, които се преместват да живеят в нов апартамент, а поведението на съседите им става от странно по-странно, когато жената забременява.

Стари филми на ужасите

„Гробище за домашни любимци“ е един от най-страшните стари филми на ужасите

• Гробище за домашни любимци (Pet Sematary) – по едноименния разказ на Стивън Кинг, лентата от 1989 година определено не е за хора със слаби сърца. Особено моментът, в който отчаян баща решава да възкреси трагично загиналия си син като го погребва в древно индианско гробище. Това, което се завръща обаче, не е точно сладкото малко момченце…

Други класически филми на ужасите са Поличбата (The Omen) от 1976, Екзорсистът (The Exorsist) от 1973, Кери (Carrie) от 1976. Повечето от тези ленти имат съвременни варианти, но си струва да бъдат изгледани и в оригинал.

Нови

нови филми на ужасите

Сред новите филми на ужасите също има много добри заглавия

Сред новите заглавия филми на ужасите определено има такива, които не са за изпускане. Едно от тях е „Проклятието Блеър“ (The Blair Witch Project), който разказва за трима студенти, които изчезват мистериозно докато разследват мистериозно проклятие. Други нови страшни филми, които заслужават внимание, са „Rec“, „Предизвестена смърт“ (The Ring), „Анабел“ (Annabelle)“, Сирак (Orphan).

Хелоуин

Един от класическите филми на ужасите, посветен на Деня на Вси Светии. Оригиналът е от 1978 година, римейкът от 2007-а също не е никак лош. Разказва за порасналия Майкъл Майерс, който излиза на свобода след 17 години в затвора, където е бил заради ужасяащо престъпление. Сега Майк търси сестричката си и няма да се спре преди нищо и никого.

Погрешен завой

Един от новите филми на ужасите, които не бива да пропускате. След един погрешно взет завой шестима младежи се оказват в капана на жадни кръвопийци, живеещи в планината, които са нещо средно между хора и изроди, резултат на години кръвосмешения. Които ловуват хора.
Заради успеха на първия „Погрешен завой“, следват няколко продължения, които обаче нямат толкова добри отзиви.

Тексаско клане

Поредният филм на ужасите, вдъхновен от истински събития. Първият филм е от 1974 година, римейкът е от 2003 и са базирани на разказа на единствения оцелял от кървав сериен убиец, който напада петима младежи, случайно изпречили се на пътя му.

Тексаско клане

„Тексаско клане“ е филм на ужасите по действителен случай

На 20-ти август 1973 година полицията открива в дома на фермера Томас Хюит 33 трупове на убити от него хора, зверски накълцани с моторна резачка. До ден днешен това е едно от най-масовите кървави престъпления в историята на САЩ.

Страшен филм

Всъщност, противно на заглавието си, филмът изобщо не е страшен. Естествено, в лентата има достатъчно духове, както и сериен убиец, но сценарият е пародия на някои от най-популярните филми на ужасите, а филмът може да бъде окачествен по-скоро като комедия на ужасите.

След първия „Страшен филм“ от 2000 година, следват още четири продължения, но те нямат същия успех.

Дракула

Романът на Брам Стокър служи за основа на тази класическа вампирска история в лентата от 1992 година, с изключителното изпълнение на Гари Олдман в ролята на Дракула. Филмът и до днес е сочен като пример за филм с вампири, а опитът от 2014 година да се направи нов филм за кръвопиеца – „Дракула неразказан“ (Dracula Untold), изобщо нямаше същия успех.

Убийствен пъзел

Един от най-смразяващите кръвта филми на ужасите в последните години. Всъщност, в сценария няма нищо свръхестествено или паранормално. Просто умираш мъж, който решава да даде урок на няколко души като ги научи да ценят живота си повече.

За тази цел им поставя какви ли не задачи, свързани с нараняването на други, а общата идея на кървавата лента е „Би ли убил, за да живееш?“.

Успехът на първата лента води след себе си няколко продължения, кое от кое по-кървави.

Психо

В класацията най-добри филми на ужасите, не можем да пропуснем и класиката „Психо“ на майстора на съспенса Алфред Хичкок. Негов е оригиналния филм от 1960 година, а сцената в банята до ден днешен е сред най-емблематичните в този жанр.

През 2008 година е направен римейк на лентата, но тоj определено е доста далеч от оригинала.

Нещото

Един от класическите страшни филми, в основата на който е извънземно, което убива хората, а в последствие приема формата на жертвите си.

Филмът от 2011 година всъщност разказва предисторията на случващото се в оригиналната лента от 1982 година.

Хижа в гората

Макар на пръв поглед да изглежда като традиционен филм на ужасите, лентата на Дрю Годард предлага съвсем нов поглед върху жанра и със сигурност е нещо, което не сте виждали досега. Разбира се, филмът изобилства с кръв, чудовища и неизвестно зло, избиващо петима приятели, попаднали в изолирана хижа в гората.

Екзорсистът

Абсолютна класика в жанра „страшни филми на ужасите“. Първият филм от 1973 година е задължителен за всички любители на хорърите и е базиран на не по-малко страшния роман на Уилям Питър Блейти.

Екзорсистът

„Екзорсистът“ е сред най-смразяващите филми на ужасите на всички времена

Напълно заслужено „Екзорсистът“ отнесе десет номинации за Оскар, а макар да липсват съвременните специални ефекти, лентата ще ви остави без дъх и е в състояние да изправи от ужас косите и на най-заклетите любители на ужасите.

Пандорум

Още един филм на ужасите с извънземен елемент. „Пандорум“ научно-фантастичен хорър, който разказва историята на няколко души, които се събуждат на борда на космически кораб без да помнят нито кои са, нито с каква цел са там.

Ужасът им нараства неимоверно, когато установяват, че не са сами на кораба…

Коварен капан

Един от най-добрите и зловещи страшни филми в последните години. Разгледахме го в подробности малко по-нагоре в статията, а в допълнение можем да кажем, че това е от малкото филми, чиито продължения са толкова добри, колкото и първия.

И не бива да се пропускат.

Петък 13-ти

Всички добре знаем, че петък 13-ти носи нещастие и дори смърт. За група млади хора, събрали се на летен къмпинг, това ще се окаже последният ден в живота им.

Оригиналната лента е от 1980 година, римейкът е от 2009 като и двата ни срещат със злия Джейсън. Макар вторият филм също да не е за отхвърляне, оригиналът е доста по-добър.

Челюсти

Малко разнообразие сред страшните филми, в които главни действащи лица са убийци, духове и свръхестествени явления. „Челюсти“ е приключенски филм на ужасите, който разказва за гигантска бяла акула, която започва да тероризира жителите на малък остров, в търсене на нови и нови жертви.

Кошмар на Елм Стрийт

Един от най-смразяващите хорър филми на всички времена. Оригиналът е от 1984 година, римейкът е от 2010, а между тях са направени още четири филма.

Кошмар на Елм Стрийт

Фреди Крюгер е ужасяващият злодей в „Кошмар на Елм Стрийт“

Класиката обаче остава ненадмината в жанра, а дори и най-невъзмутимите фенове на хорърите не могат да останат безразлични към обезобразения, обгорял Фреди Крюгер, който е бил изгорен жив, заради педофилските си наклонности.

И след няколко години се завръща като демон, за да отмъсти на децата на убийците си.

Пришълецът

Още един емблематичен страшен филм с извънземни. Негов режисьор е Ридли Скот, а образът на гигантското извънземно, което напада екипажа на космически кораб и до ден днешен е сред най-зловещите в жанра.

След първия филм от 1979 година следват няколко продължения, които също заслужават внимание. „Пришълецът“ изстрелва в звездна орбита и Сигорни Уивър, която е в главната роля.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Топ 20+ Страшни филми (филми на ужасите) на всички времена – вижте кои ще смразят кръвта ви
4.5 (89.23%) 13 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Топ 20+ Страшни филми (филми на ужасите) на всички времена – вижте кои ще смразят кръвта ви

  1. пропуснали сте пакост или лакомство,танцьори на гробища,последен изход..

  2. HELLRAISER КЛАСИКАТА НА КЛАСИКИТЕ!

  3. Аз харесвам филма ,,Писък“.Той е смесица от ужас и тръпка.През цялото време човек може да размишлява кой е убиеца.В началото е доста гнусен и някои хора може да не го понесат, но не го спирайте, изчакайте малко ще се запалите и ще пожелаете да гледате всички части.

  4. Resident evil е страхотен филм. ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЛЕДАН!

  5. Ето още един филм който е добър в жанра Leatherface 2017г

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *