Слава Севрюкова, Иво Лозенски
Пророчицата Слава Севрюкова и Иво Лозенски, неин изследовател

Проф. Иво Лозенски: Слава Севрюкова виждаше Христос цял в светлина

Никой човек не е виждал Исус Христос, това е неговото отражение – твърди екстрасенската Слава Севрюкова

„Големият ми брат по-добре виждаше от Ванга” – споделя гадателката Слава Севрюкова. „Ванга зрящо няма. То е духовно. А брат ми виждаше и чуваше. И то не тука, тука чува, както аз. Аз чувам тука” – казва леля Слава и сочи областта на сърцето си.

„И сега ние работим с Иво Лозенски, работим от 1963 г. Имаме безброй натрупани неща. Които неща съм виждала преди 20-30 години, сега се сбъдват. Аз видях, че двете Германии ще се съединят. – споделя Слава Севрюкова.

„А преди да идат на Луната, 3-4 години аз бях на Луната. И която ми задаваше въпроса, написаха, че аз съм била. Тя ми зададе въпроса: „Кой ще стъпи?” Аз нямам нация. Всичките хора са ми еднакви. Аз нямам ни Англия, ни Франция. Аз ги разглеждам по физиономия. Идвал е и Горбовски, и Моразки е идвал, и Кордюмов, академикът… От Испания са ми идвали, снимаха малко от Унгария, от Киев” – разказва Слава Севрюкова.

Слава Севрюкова
Слава Севрюкова видяла отражението на Христос

Тя прави предсказание за след 2000 година. „След 2000 година 25 до 30-тата година ще се развива науката. Тя ще порази света. Още не е толкоз дадено. От 30-та до 37-а година вече отива духовният живот. И ние ще имаме голямо благоденствие на земната кора. В края на цикъла аз виждам, че почти хората няма да се делим. Като че границите ще се заличат” – предрича Слава Севрюкова.

„Исус Христос никой човек не го е видял. Отражение Христово… Аз гледам отражение Христово – светлина такава, бисерна, не огнена. Не мога да ви я опиша каква. Той е в цялото си величие. С туника, овал, тип евреин… И леко медени коси – тъмно, тъмно медени коси. С тъмни очи, не са сини. Стои в една много хубава поза, така смирено. Христос няма ореол, той е цял в светлина. Целият в светлина. Но не е самият той това. Това е отражение Христово” – разкрива Слава Севрюкова във видео, заснето някъде в края на 80-те години на миналия век. Тя си отива от този свят на 10 април, 1991 г.

А ето и едно интервю с доц. Иво Лозенски в тази връзка.

Иво Лозенски: БОЖИЕТО СЛОВО Е ПРОГРАМИРАНО ПОЛЕ,

ОТ КОЕТО СМЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ ВСИЧКИ

Доц. Иво Лозенски е радиоинженер и доктор по геофизика. В продължение на 30 години е работил е екстрасенса Слава Севрюкова. В книгата му „Програмираният Исус”, излязла наскоро, на базата на математически изчисления и библейски текстове той развива хипотезата за прераждането. Изследването вече се превежда в САЩ.

— Г-н Лозенски, каква е идеята, която залагате в книгата си „Програмираният Исус”?

— Накратко казано – да се прехвърли здрав и логичен мост между наука и религия, две понятия, които една ли не воюват. Основната идея в книгата е за първично програмирано поле. Неговото библейско име е Божие слово. За мен Божието слово не е някакъв дъх на Бога, а именно едно поле, от което е произлязла цялата вселена. Божият промисъл, според мен, преведен на езика на програмирането, е една универсална програма.

— Как стигнахте до тези изводи?

— Стигнах до тази хипотеза, след като в продължение на 30 години работех с един феномен – Слава Севрюкова. Според мен тя беше и си остава най-големият български ясновидец, непостижима в медицинската диагностика.

— Как работехте с нея – като изследвахте нейните способности, или съвместно?

— Аз работех заедно с нея. Способностите й бяха толкова изявени, че аз нямаше какво да изследвам. Тя проникваше дори в микросвета. Слава Севрюкова почина през 1991 г. Оттогава моите възгледи претърпяха известна еволюция. Днес аз не съм съгласен с всички нейни възгледи за духовния свят. Преди десетина години прочетох за опити с електроди, които се имплантират в мозъка на човека и така се правят най-различни експерименти. Оказва се, че при възбуждане на зрителната зона в мозъчната кора у човека се появяват зрителни възприятия, които той възприема за реални. И понеже имам богат опит при изследването на ,ясновидството, което според мен е реално явление, аз си зададох въпроса по какъв начин в мозъка на ясновидеца възникват толкова ясни и точни образи, какъв е механизмът. Така стигнах до идеята за това поле. Започнах да се ровя в механизма на възбуждане на мозъчната кора. За да се възбуди един неврон, трябва да му се подаде импулс. При подаване на нервен импулс се отварят специфични ионни канали, които пропускат белтъчни молекули.

— Т.е., един физически процес предизвиква биологически и после психически?

— Да, и затова предположих, че има силово поле, а не електрично, което предизвиква само халюцинации. Именно това силово поле аз нарекох първично програмирано поле. То има способността във всяка точка на пространството да произвежда импулси и да променя конфигурацията на белтъчните молекули, да активира или дезактивира определена мозъчна зона. По програма това поле може да възпроизведе идеален образ, както го виждаме на екрана.

— В книгата ви има много цитати от Библията. Какво доказвате с тях? ~ Аз съм учен, но ще ви кажа, че науката може да прави само кратковременни прогнози, затова разглеждам библейските текстове като първоизточник. Пророците дават прогнози и някои от тях са много точни. При Христос прогнозите са стопроцентови. Но библейските предсказания са символични, те трябва да се разгадаят и понякога е трудно на човек да ги нагоди към съответната епоха. Според мен, пътят е на обединяване на научните изследвания с библейските символи.

Всеки човек ли има заложени паранормални способности?

— Аз ги наричам извънсетивни възприятия. Хората с паранормални способности нямат някаква по-специална психика, а в тяхната мозъчна програма има пакет от подпрограми, които в точния момент активират съответния мозъчен център. Такива явления могат да се появят във всеки мозък. Като разглеждам мозъка като биокомпютьр, доразвивам идеята на предишни изследователи.

— В книгата си лансирате тезата за прераждането. Тя обаче е чужда на християнството и е по-скоро източна философия. Тезата за прераждането не се ли бие с канона?

— В Библията има намеци за прераждането – например на пророк Илия. Аз гледам първоизточника и логиката. Канонът може да остарее, но във всяка религия основното е представата за Бога. В християнството, според мей, тази идея е дълбоко вкоренена, но впоследствие е заличена. И в това има известен смисъл – ако човек се надява, че може да свърши нещо в другия си живот, няма да го свърши в този. А християнството ни зове да вършим работата си веднага.

Защо смятате, че има преграждане?

— В продължение на 200 хил. години оръдията на труда при неандерталците не са се променили. При нашия вид, хомо сапиенс, технологиите имат разцвет. Има отделни хомопрограми, като всяка от тях съответства на отделно прераждане. Така се получава по-бърза еволюция на човека. А очевидно е, че човешката еволюция се ускорява. Съотношението добродетели – пороци е зададено, според мен, като мозъчна структура.

А каква е ролята на човека в целия този процес?

— Въпреки че сме програмирани, ние имаме свободна воля. Тя е правото да избираме между няколко действия. Нашето съзнание е факторът, който определя решението. Въпросът е в това, че ние не знаем кое от тези действия е предопределено. Разбирахме това чак след като действието се случи.

— Колко пъти, според теорията ви, може да се прероди човек? Колко са циклите? И какво става, след като те приключат?

— Аз се базирам на библейските апокалиптични числа. Числото на звяра е 666, другото число – 144 000, е на избавените. Ако разделите Числото на избавените на Числото на звяра, ще получите 216. Това е броят на преражданията, при които пороците намаляват за сметка на добродетелите и в последното прераждане тези добродетели достигат 100 процента.

— Звучи твърде оптимистично, но на какви основания избрахте тези цифри, за да получите 216?

— Според видни биолози, всички хора са произлезли от една обща генетична майка, живяла преди 150 000 години. Аз възприех генетичната Ева като библейската Ева. От друга страна, библейските праотци Адам, Ной, Аврам, Мойсей, Илия, които според мен са исторически личности, са живели средно през около 700 години. Според мен, това е една и съща личност, която е откроена в Библията. Краят на прераждането е Възкресение. Божият промисъл се трансформира в програма, която управлява света. Част от Божия промисъл е трансформиран в реинкарнационната програма на човека. Исус е бил първият възкръснал. Според иносказателни текстове, втората възкръснала е Дева Мария, а третият е Йоан Богослов – любимият ученик на Исус Христос. Според апостол Павел, първо ще възкръсне Христос, а след него всички останали по реда си. По думите хората ще възкръснат едновременно. Аз не приемам това като едновременност. След Христовото Възкресение обаче прераждането си върви и до днес.

— Какво е научното ви обяснение за начина, по който екстрасенсите получават информация! Какво е мястото на телепатията и на интуицията?

— Телепатията е част от паранормалните явления. Няма никакво излъчване, тя си е пак програма. Налучквате мисъл, но тя е пак в мозъка. Слава Севрюкова твърдеше, че мисълта е огромна сила, че може с нея не само да се предава информация, но и с нея да бъде поразен човек. Преди бях съгласен с това, но вече не мисля така. Мисълта протича в мозъка и няма тази огромна сила. Например ако един държавник съсредоточи много омраза, тя щеше да го е убила.

— Често когато един човек действително съсредоточи върху себе си много омраза, той наистина се разболява. Нима това е само съвпадение, при положение че се случва многократно?

— Това са синхронистични явления. Болестта и въпросната омраза са синхронизирани във времето чрез всеобща програмираност.

Какво се случва в главата на екстрасенса?

— Всеки екстрасенс има в своята мозъчна биопрограма пакет от извънсетивни црограми. Те в определен момент се задействат и в съответната мозъчна зона се генерира образ или звук. Да речем, един човек отива при екстрасенс да му предскаже. Той прави някакъв контакт, по-точно въобразява си, че прави контакт. Казвам така, защото ако програмата включва отговор на въпроса, тя се задейства сама. Екстрасенсът остава с впечатлението, че той съзнателно е включил тази програма. А не е така. Тези процеси не зависят от волята на човека. Затова в паранормалните процеси има много провали. Екстрасенсите трябва да знаят, че техните способности не са основани на някакви изработени условни рефлекси. Слава Севрюкова казваше – „Ако ми се даде”, и имаше предвид информацията.

— Виждате ли програмираност в това, че едновременно се правят едни и същи научни открития в различни краища на света?

— Да, и тук аз разглеждам интуицията като творческо въображение и като програмиран несъзнаван процес. В мозъка на човека възникват образи, идеи и решения и след това той ги подрежда и създава нова теория или нов продукт. В случая се задействат различни мозъчни центрове. Аналитичността е преди и след това.

— Защо новите открития първо се появяват в съзнанието на хуманитаристите, а не на технократите? Писателите фантасти описват чудеса за своето време, които след време стават част от живота и бита.

— Творчеството е вид паранормално явление, облечено в приятна и приемлива форма, така че хората да го възприемат по естествен начин.

Можете ли да направите една технократска прогноза?

— Земното население непрекъснато расте. В момента ние сме над 6 милиарда души. Според научните прогнози, човечеството ще достигне 20-25 милиарда души до края на века. Няма начин да се спре този ръст.

— В технологично отношение това какво би означавало?

— При насищате на населението ще има и насищане на психичната биокомпонента. Науката ще достигне много високо ниво. Сегашните високи технологии ще се развият неимоверно. Аерокосмическите технологии ще осъществят сложни проекти, които изискват участието на много хора.

Източник: „Марица”

Първоначално публикувано на:08.11.2014 @ 15:43

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

гатанки за деца - трудни и с отговори

Гатанки за деца, гатанки с отговори. Забавни, за големи, трудни и др.

Забавни гатанки за деца с отговори. Лесни гатанки, трудни гатанки с отговори. Детски гатанки с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *