Ето кои са символите на фън шуй! (1 част)

Древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията, наречено фън шуй, има някой характерни символи, които са доста интересни.

Основна характеристика на тези символи е, че са направени от напълно естествени материали. Именно естественият произход на предметите носи позитивната енергия, която излъчват – дърво, камък.

фън шуй бамбук

Бамбукът пази от негативна енергия

Един от основните символи е бамбукът. Това уникално растение има изключителни защитни свойства – превръща негативната енергия в позитивна. Можете да го използвате като закачите бамбукови чанове на корниза на прозореца и ще ви предпази от негативните влияние.
Драконът е друг традиционен символ на фън шуй. Символизира дълголетието, мъдростта и се използва като талисман срещу врагове. Пази дома и гони злите духове и сили.
За плахите и мнителни хора, фън шуй препоръчва хищни животни, като лъв, тигър, пума. Те зареждат със сила и увереност.
Много важен символ е слонът. Той е олицетворение на мъдростта, носи късмет и укрепва духа.
За политиците и бизнесмените се препоръчват фигурките на маймуната – те са животни с богато въображение и изобретателност.Повече маймунки, повече късмет.
Символ на положителната промяна, воля и безстрашие е конят.
Мъжеството и храбростта са олицетворени от кучето. Справедливостта и вярната дружба, както и защитата на семейството и семейните отношения са негови качества.
Надеждност и спокойствие – това символизира бикът. За да имате стабилни доходи е добре да имате фигурка на бик у дома. Той ще ви донесе стабилност и устойчивост, както и трудолюбие.
Ако искате да заредите дома си с късмет, заложете на котката. Тя символизира силата на природата, вечността. Символизира успеха.


Ето кои са символите на фън шуй! (1 част)
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето кои са символите на фън шуй! (1 част)

  1. Haresvat mi,zanimavam se ot godini,uspehi v godinata na zeltoto kuce!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *