Ето кои са най-резултатните и благоприятни билки за бъбреци

Бъбреците пречистват кръвта от токсини, регулират кръвното налягане и производството на червени кръвни клетки в организма.

Билки за бъбреци може да приемате, ако усетите, че са налице някой от признаците за заболяване на тези жизненоважни органи.

Симптомите на евентуални проблеми с бъбреците са свързани с болки в гърба, умора, задух, нарушения на сърдечния ритъм, кръв в урината, кожни проблеми и затруднено уриниране.

В тези случаи Вие може да се потърсите решение на проблема в натуралната аптека, като започнете приема на следните билки за бъбреци.

Глухарче

Чаят от глухарче помага при болки в бъбреците

Чаят от глухарче е една от ефикасните билки за бъбреци

Чаят от глухарче облекчава болките в бъбреците. Поради своите диуретични свойства, билката стимулира отделянето на урината и изхвърлянето на камъчета и песъчинки от бъбреците.

Магданоз

билки за бъбреци магданозЧаят от магданоз често е препоръчван от билкарите за лечение на болки в бъбреците и при проблеми с пикочния мехур.

нумерология

За да се сдобиете с лечебната напитка, Вие се нуждаете от супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз, която да добавите към чаша гореща вода.

Живовляк

билки за бъбреци живовлякЖивовлякът е една от най-ефикасните билки за бъбреци. Растението има противовъзпалителни свойства и помага за облекчаване на болката.

Коприва

Копривата действа като диуретик и помага за освобождаването на бъбреците от камъни.

Чаят от това растение е благоприятен за лечение на бъбречни възпаления и облекчаване на болки в ставите, които са резултат от големи количества пикочна киселина в кръвта.

Мента

Ментата също е една от най-полезните билки за бъбреци. Чаят от мента има антисептичен и диуретичен ефект, който помага за изчистване на бъбреците от вредните вещества и токсини.

Мечо грозде

билки за бъбреци мечо гроздеМечото грозде е билка, която се използва от стотици години, а съвременната наука е доказала, че растението наистина има благоприятно въздействие върху бъбреците и пикочния мехур.

Куркума

Куркумата помага при болки в бъбреците

Куркумата помага при болки в бъбреците

Куркумата е мощно природно лекарство, което може да ускори процеса на възстановяване при бъбречна инфекция.
Билката съдържа съставката куркумин, който има антибактериално действие.

Лимон

Прясно изцеденият лимонов сок пречиства бъбреците, чрез премахване на токсините от тях. Лимонената киселина, съдържаща се в цитрусовия плод е полезна за разбиване и разтваряне на камъните в бъбреците.

Диня

Чаят от динени семки облекчава болките в бъбреците и действа като диуретик.

За да се сдобиете с лечебната напитка е необходимо да смелите семената от една диня.

Сварете чаша вода и добавете супена лъжица от смлените плодови семки. Оставете двата компонента да престоят около 15-20 минути, след което може изпиете отварата.

Не прекалявайте с приема на напитката. Три дни в седмицата са достатъчни, за да усетите лечебните й свойства.

Вода

Въпреки че не влиза в категорията „билки за бъбреци”, водата е изключително полезна за Вашето тяло.

Тя предпазва от камъни в бъбреците и спомага за по-лесното освобождаване от вече съществуващи такива. Освен това пиенето на много вода може да разсее болките в бъбреците.

Тези природни дарове са най-благоприятните билки за бъбреци. Доверете се на тях, преди да преминете към лечение с медикаменти.

Камъните в бъбреците се премахват с билки и диета

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: