Човек може да промените свето ДНК съзнателно, с помощта на намерението и положителните емоции

Съвременната наука покорява все по-високи върхове в областта на промените, които се извършват в ДНК.
През последните десетилетия учените изследват уникалния феномен наречен положителни емоции и ефекта, който имат върху тялото и света около нас. Вече знаем, че съзнателно или не емоциите повлияват всичко около нас, както хора, така и събитията.

Човек може да промените свето ДНК съзнателно, с помощта на намерението

Човек може да промените свето ДНК съзнателно, с помощта на намерението

Още великите философи Платон и Аристотел са разсъждавали върху естеството на човешките емоции. През 19-ти век Чарлс Дарвин и Зигмунд Фройд правят още една голяма крачка в областта на емпиричните изследвания на емоциите. Днес биолози и изследователи продължават да изследват задълбочено темата са това как емоциите влияят на човешкото ДНК.
Силата на намерението
В началото на 90-те години на 20-ти век биологът Глен Рейн прави серия от експерименти, които  изследват ефекта на намеренията и съзнанието върху човешкото ДНК. Целта на изследванията е да изясни дали чистите, искрени намерения и положителните мисли,  могат да променят структурата на ДНК. Те правят това със серия от експерименти с доброволци. Резултатите показват, че, когато човек има чисто намерение и го следва последователно, то тогава в структурата на ДНК се случват промени.
С помощта на осъзнатите емоции, можем да контролираме чисто физиологичните процеси в тялото, за които се смяташе, че са генетично заложени.
Подобни изследвания са поредното доказателство, за силата на положителните емоции и огромното значение, което имат за здравето и живота ни. С помощта на съзнанието можем да изградим изцяло нова реалност за себе си, тъй като нашите мисли са много по-мощна сила, отколкото предполагаме.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: