Ледников период настъпва през 2030-2040 година на Земята

Ледников период заплашва нашата планета

Кратък ледников период ще настъпи след около 15 години, прогнозират специалисти. Средните температури рязко ще се понижат, а активността на Слънцето ще спадне с около 60 %.download

Експерти от университета Нортумбрия разработили свой метод, който дава изключително точни данни за активността на слънцето. Това твърдят учените пред вестник Индипендънт.

Резултатите от новия метод показват, че през следващите 15 години температурите на земната повърхност плавно ще започнат да се понижават. Причината за по- ниските температури и намаляването на активността на Слънцето са  резултат от химични процеси на повърхността на нашата звезда.

Експертите твърдят, че тяхната прогноза е точност до 97%. Професор Валентина Жаркова, ръководител на екипа направил прогнозата, добавя, че аналогично явление е имало през периода 1645-1715 година. Данните сочат, че тогава река Темза е замръзнала.

Мини ледниковият период ще трае около 10-12 години, докато настъпилите промени вътре в Слънцето не се завърнат към нормалното си състояние. През този период зимите ще са по-продължителни и тежки, а се предполага, че много водоизточници ще замръзнат.

За разлика от прогнозите за след 15 години, родните метеоролози прогнозират за 2015 година топло и горещо лято. Необичайно рекордните жеги ще започнат след 15 юли или по точно през втората половина на месеца.

Очакванията на метеоролозите са живакът да достигне до 42 градуса в някои райони, като Велико Търново, Сандански и Плевен. Най-горещи ще са дните 21 и 22 юли. Те ще са най-горещите дни за целия месец в страната.

В края на месеца е възможно да има превалявания , които няма да са продължителни. Валежите ще продължат 2-3 дни.

За месец август прогнозата е да бъде сух и горещ. В източните райони ще преобладава слънчево време, докато на запад са възможни кратки превалявания и гръмотевични бури.

Малка е вероятността от дъждове през август, като валежи могат да се очакват през първите два дни. В края на месеца синоптиците прогнозират високи стойности на живака и много слънце.

 

 

 

 

Ледников период настъпва през 2030-2040 година на Земята
3.7 (73.33%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *