Настъпва ЛЕДЕНА ЕПОХА! ВИЖТЕ кога!

Глобалното затопляне даде отбой, от 2014 започва нова Ледена епоха

Началото на нов ледников период трябва да се очаква през следващата година, заявиха уважавани учени, работещи за Руската академия на науките (РАН). Многогодишните изследвания на климата и слънчевата активност дават основание да се смята, че Земята навлиза в нова Ледена епоха още с края на тази година. Нищо вече не е както преди и в това може да се убеди всеки – Европа трепери от студ, а пролетта просто я няма!

Шефът на лаборатория „Газпром ВНИИГАЗ” Владимир Башкин и колегата му Рауф Галиулин от Института по фундаментални проблеми към РАН, опровергават привържениците на глобалното затопляне с твърдението, че Земята навлиза в поредния (малък) ледников период.

Земята навлиза в поредния (малък) ледников период

Земята навлиза в поредния (малък) ледников период

Той ще продължи около двеста години, като минимумът на температурите се очаква към средата на XXI век. Докато ние се радвахме на меката зима, студът се прокрадваше незабелязано. Човешкият фактор в промяната на климата е доста преувеличен, твърдят учените. Всичко се командва от Слънцето и неговите цикли. От 2014 понижаването на активността му става осезаема и заради това, зимата ще бъде доминира през това и следващото столетие, пише 30dumi.eu.

Ледниковият период няма да предизвика апокалиптични катастрофи, доколкото промените са плавни. Сковани от студ, цели райони на света ще станат непригодни за живот, а добивът на нефт и газ в Руския Север, практически невъзможен. Това неминуемо ще предизвика скок в цените на енергията още от следващата година и нова криза.

слънчева активност

Слънцето спира да топли за 200 години

Предупреждения за Ледена епоха даде за италианския legnostorto.com и професор Хабибуло Абдусаматов от отдела за изследване на Слънцето в обсерватория Пулково. Той заяви, че 2014 ще бележи началото на спад в интензивността на светилото. Още от 90-те години се наблюдава тази тенденция. Естествено е да има забавяне в реакцията на климата, тъй като Земята с океаните си представлява огромен акумулатор на енергия, но той почти се е разредил и Ледената епоха неумолимо настъпва.

Към тази новина можем да добавим за появилите се в нета мнения на учени, които твърдят, че с промените в климата се спекулира и се следва някаква политика за света, която е с конспиративна цел и за да заблудят хората. От фалшивите теории за затоплянето на климата се възползва Ватикана  други конспиративни кръгове с цел да се подмамят хората и за този проблем да търсят решение от папата, който ще им предложи идеи, но ще поиска да намеси католическата религия с нейните заблуди в политиката и законодателството в САЩ и чрез тях и в другите страни по света.


Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

Настъпва ЛЕДЕНА ЕПОХА! ВИЖТЕ кога!
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Настъпва ЛЕДЕНА ЕПОХА! ВИЖТЕ кога!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *