5 забележителни изчезнали животни ( ГАЛЕРИЯ)

Днес редица изчезнали животни можем да видим само на снимка, в следствие на редица промени в земната фауна

Вижте 5 изчезнали животни, които заслужават да бъдат видени, макар и само на снимка:

Днес редица изчезнали животни можем да видим само на снимка

Днес редица изчезнали животни можем да видим само на снимка

Стелерова морска крава
Морската крава от този вид била открита от учения Георг Вилхелм Стелер. През 1741 година той открива тези уникални бозайници, но след смъртта му животните били избити от руски ловци, като се смята, че последната морска крава от вида е убита през 1768 година.

изчезнали животни
Пещерен лъв
Евразийскияъ лъв, познат още като пещерен лъв, е бил един от най-големите хищници-ловци хиляди години. Размерът на този бозайник е бил впечатляващ – височина 1,2 метра и дължина 2 метра. Смята се, че е изчезнал преди около 10 000 години след Вюрмското заледяване, но има данни, че са съществували преди около 2000 години на Балканите.

изчезнали животни
Птицата додо
Нелетяща птица, приличаща на комбинация между гълъб и гургулица, този специфичен вид Мавританска птица е смятан за архетип на изчезналите видове. Висока е около метър и лесно забележима. Смята се, че хората са основният виновник за изчезването й. Фразата „мъртъв като додо“ води началото си от 17 век и е синоним на несъмнена смърт.

изчезнали животни
Зубър
Зубърът се появява в Европа преди 25 000 години. Поради внушителните си размери, ловът му е бил позволен само за благородниците и членовете на кралските семейства. Поради бързото намаляване на популацията им, кралските власти назначили ловни надзиратели, но и това не помогнало и през 1627 година била убита и последната женска от вида.

изчезнали животни
Каспийски тигър
Този удивителен екземпляр от семейство котки се е срещал най-вече в западните части на Азия и се нарежда на трето место сред най-големите тигри в света. Лапите му са били огромни, а ноктите плашещи. Шарките му са подобни на тези на Бенгалския тигър. Теглото му също е било внушително между 170 и 240 килограма. Смята се, че е изчезнал през 1970 година, но има учени, които смятат, че все още има живи екземпляри.

5 забележителни изчезнали животни ( ГАЛЕРИЯ)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *