кристален преход

Започва Кристалният преход

Предназначението на човека е чрез материята да усъвършенства Духа, а сега и да подпомогне изграждането главната матрица на възнесението

С активацията на 12-те златни слънчеви дискове около Земята се подготвя единното кристално поле, необходимо за Кристалния преход на планетата

Около края на 2012 г. си „купуваме” еднопосочен „билет” към една
от избраните от нас реалности

Ученията от дълбока древност предупреждават за неизбежната Епоха на Огъня, за това , че след водното, предстои огнено кръщение.
В българският празничен календар също има повей от тази извечна мъдрост. В него са определени няколко празника за прослава на огъня, между които – деня на Св.Константин и Елена /21.V./, денят на Св.Марина /17 VІІ./ и на Св.Илия /20 VІІ/.
Това че наближава Огненото време, според източното учение Агни йога /Огнена йога/, личи по нарушеното енергийно равновесие. Планетите говорят с кървави лъчи и новият живот може да започне всеки миг. След епохата на Кали Юга идва Сатия Юга с нейните огнени знаци.
Древните гностици и мъдреци наричали астрала Логос или Божие слово, тъй като чрез него Бог сътворил света. Името на астрала идва от “астра” – звезда, защото астралната материя е аналогична на звездното излъчване, дори го превъзхожда. Физическото ниво на живота /молекулите/ идва от астралното /атоми/, а пък то идва от менталното /духовното/. Астралният план в човека се проявява чрез емоциите и чувствата /гняв, състрадание, страст, завист и др./, на езотерически план /вътрешен/ чрез душата, а на екзотеричен /външен/ – чрез “астросома” – тялото на човешката психика.

Огънят е Бащата, Родителят на света. Той е в основата на светоустройството, казва духоведецът Ваклуш Толев, автор на най-новото духовно учение “Движение път на мъдростта”. Вечно живият Огън изпълва всички тела и чрез тях се свързва с висшата огнена енергия. Така се преработва сокът на Вселената и всичко проявено служи за обновяване на Вечната Субстанция. Така и всеки човешки дух е искра от Централното Слънце, от Единната всеобхватна Светлина. Бог е Централният Пламък на живота и излъчва синя светлина. А Христос е чиста светлина и Любов, видимият образ на Огъня, връзката с Него, Посредникът.

Вижте и ТОВА:

Огненото начало живее чрез особен ритъм. За него са характерни обединението, дисциплината, съгласуваността, целокупността. То има многолики прояви. Планетните катаклизми са плод на Огнения пламък и неговите наслоения. Един гърч, с който се възстановява Целостта. Защото нищо не става вън от великите закони. Огънят спира и невежеството. Може да бъде и безжалостно любящ, но не и жесток. Може да е мощен земетръс на възвишеното и великото. Но винаги е всеобщото начало, целостта на Светия Дух, сътворителната сила на Огненото семе. Има и всеобладаващо свойство, проникващо всяка клетка. Това е възможно, тъй като всяка наша клетка има билиони канали за връзка с пространствения Огън, който изпълва Всемира. Така в нея се оглежда неизмеримостта на пространството. Чрез нашето ментално поле и чрез психичната ни енергия Огненият лъч движи общата ни същност така, както Земята се движи около Слънцето. Основният му закон е този на Огненото дихание, което обгръща всяко кълнящо зърно, включително и това на съзнанието ни, за да може да расте.
Човешкият дух участва във Всемирността чрез огнените си структури – предимно сърцето, психиката, мислите и слънчевия сплит /плексис соларис/, 3-ят енергиен център, който е разпределител на енергиите и съхранява космическата енергия у нас, т.н. “прана”, основната храна на нашето развитие, идваща от слънчевите лъчи. Още древните са знаели, че и той, и 5-я, и 6-я център /гърлото и междувеждието/ трябва да се предпазват от силни светлинни удари. Човешката душа също е слънчева структура и се зарежда от съприкосновението на светлинната енергия и информация.

И още нещо интересно:

Началото на човешката душа е чиста светлина без съждения за разграничаване на Добро и Зло, само проводник, канал на Светлината. Но после се внажда в материя, за да има чувства, които са кръвта на Духа и информацията, за да има мисъл и познание за Добро и Зло, които са тока на Битието, чрез който се развива мъдростта, Вселенската мощ. Така чрез материята се усъвършенства Духа.

кристален преход, кристални деца

За египтяните и маите синоним на светлината е било числото 144 000, кодирали са го в ненадминатите образци на изкуството си. В Библията то също има своето важно място. В “Откровение”/ 7:194 / се казва да не се поврежда земята, нито морето, нито дърветата, докато не се тури печат върху рабите на нашия Бог и техният брой ще бъде 144 000 души. С тази Божествена мярка се оразмерява и Божият град, наричан в Библията Небе. В Откровението на Йоан е посочено, че той е висок 144 аршина. Тя се среща и при строежа на храмовете. Много катедрали, като „Нотър Дам” и катедралата „Буве”, са високи също 144 м.

Характерът на това мистично число е разгадан чрез телепатичен контакт от Алис Бейли, който научава, че броят на цветчетата в първите 6 чакри е 144, в седмата са 1000, а когато останалите се умножат по нея, стават 144 000. Значи избраните и белязани с печата на светлината ще бъдат посветените, които ще разтворят своите 1000 цветчета на теменната чакра /хипофизата/ и ще се превърнат в чиста светлина, ще влязат в природата на Бога.
Изчисленията на Брус Кати за скоростта на светлината също внасят яснота по въпроса. Те сочат, че тя е 144 000 арк-минути в секунда. Това число се равнява на 6,66 завъртания около Земята. А това означава, че светлината обикаля Земята 6,66 пъти за 1 секунда. 144 000 делено на 60 мин. и 360 градуса дава 6,66 завъртания. Това пък потвърждава, че Земята и всичко на нея /материалния свят/ е „дяволът”, “звярът”, за който споменава Св. Йоан в “Откровение”. А Бог и душата са чиста светлина. Затова и небесният огън е в постоянна борба със земния. Но Огънят и Светлината ще бъдат всичко, каквото човек има да постигне и неговото предназначение е да разпали Божията искра в себе си, Светилникът, който съдържа вечната енергия , Обиталището на светостта, казва В.Толев. Защото тайната е в огъня и в това доколко и как може човекът да изяви своя огън в съзвучие с Вселенския и те да зазвучат на една честота. За да може да премине разрушаващият се свят там, където ще има ново небе и нова земя, където няма да има светила, а човекът ще си свети сам, защото ще изявява Бога. И Огънят няма да бъде познаван само чрез външния си образ – Светлината.

Това познание достига до нас и чрез учението на Хермес Трисмегист. Когато получавал своето свръхпознание, му било казано, че Бащата на всички неща се състои от живот и светлина, и от тях е създаден човекът. И ако той пази огнището на Огъня и поддържа непрекъснато горенето му /оттук идва идеята за Олимпийския огън/, ще научи и разбере природата на живота и светлината, ще постигне вечен живот. Защото пътят към безсмъртието преминава през Огъня. Но трябва да се поддържа напрежението на чистия устрем към онези решения чрез стремеж и възхита пред най-трудното, чрез отдаване на най-доброто, което имаме.

Човекът е биофотонен биокристал, твърди езотеричната наука. Той е създаден по образ и подобие на Бога, в същността си носи в потенциално състояние силите и енергиите, които Бог е вложил в него при сътворението на света. Само трябва да събуди тези си възможности и да осъществи мисията си, а именно да постигне съвършенството на своя Отец, да превърне силите и енергиите си в качества, способности и добродетели на своята душа. Тъжното е, обаче, казва Ваклуш, че човекът все още се съмнява в своята божественост, а той може да е повече от боговете, може да променя, създава планети, да овладява катаклизмите, когато се научи да укротява огнената енергия Кундалини, но и да опложда чрез нея.

Всяка една физическа точка във Вселената има магнитно, електрическо и торсионно поле, т.е. маса, движение и въртене. А обединението на тези три полета дава светлинното /квантовото/ поле.То работи с енергийните потенциали на всички точки във всички измерения – физическо/с физически потенциали/, астрално и ментално /с морално-етични потенциали и нравствени категории/. Но физическите и моралните потенциали задължително са свързани, съразмеряват се. Библията го казва с думите: „Каквото вържеш на земята, вързано е и на небето”. Този процес се изразява с изравняването потенциалите на мислите, чувствата, делата. А в основата на това съизмерване отново лежи градивната, основополагащата мощ на Светлината. Квантът е оная енергийна частица светлина, която изпълва биофотоните, които пък разнасят енергията из целия Космос, където няма нищо неживо и неразумно.

Всеки човек е зареден с точно определено количество светлина, биофотони. Ако той е недостатъчен, човекът не е адекватен в мисли, чувства, действия. След т.н. грехопадение нормалната светлинност у човека спада, но пак с определена целенасоченост, за да може чрез инволюция и после чрез еволюция да се одухотвори материята, защото само чрез нея Духът се самоусъвършенства. Затова само чрез морално-етичните добродетели на Вселената могат да се хармонизират и изравнят физическите и духовните потенциали и така да се премине на ново по-високо ниво на духовно развитие. Новото време, обаче, изисква съвсем други подходи, нови идеи, методи, начини, мисли, чувства, нови дела. Само добродетелите са същите, защото са вечни, а тяхното „гориво” е неподправената, директната небесна светлина, затова е необходимо ежедневното, постоянното и разумно зареждане с нея. За да влезем в Новата епоха леко и безболезнено, казва Георги Изворски, трябва да се научим на три простички неща: Да мислим, съобразно с колективното съзнание, без корист и условности, да чувстваме всеки негов член като членовете на собственото си семейство, да се трудим и живеем за колектива без оглед на лична изгода.

За днешното въздигане към Централния светлинен източник много голяма е ролята на местата на силата, на светите култови обекти, наречени фи-комплекси и портали. Както и на хората, обитаващи нашата планета. Всички те заедно са, освен пазители, но и нещо като резонатори и трансформатори на висшата енергия, необходима за издигането честотния пулс на Земята. Още от март миналата година тези култови обекти, пирамиди, светилища, според послания на Възнесени учители, станали инструменти за преобразуване, за ускоряване на светлината. Те били като камертони, улавящи Първичната енергия и синхронизиращи земните честоти на нейната вълна, един вид стълбици към небето, като портални решетки, през които много области на планетата ни да могат да се възнасят към четвъртото измерение, а също и като осмотично настроени училища, чиято усвоена енергийна честота се съхранява в нашите Мер-Ка-ба /светлинните ни тела/. За целта чрез Космическа Инициация още през пролетното равноденствие на 2011г. в тези места на силата настъпило кристално-магнитно кодово пробуждане, което да съдейства за достигането на глобалния честотен баланс в края на 2012г.

С помощта на енергийните портали се осъществявала кристалната трансформация на планетата, на нейната кристална решетка. След дълъг сън се е активирал и Изумруденият Майстор-Кристал, намиращ се под дълбините на Кристалния вихър. По това време, през 2010г., много хора били изумени от необичайния зелен облак над Маунт Мегъзни, Арканзас, нещо като зелена димка, възникнала в магнетизма на междумерните портални активности. Последвалите земетръси пък нанесли кристални активации и корекции в честотната „песен” на резонанса на Шуман. А тройната портална дата 11.11. 2011г. пък сформирала единна човешка решетка, която да вплете и активира натрупаната в Кристалната решетка 144 енергия в Многомерната Комуникация на Кристалния вихър, което пък довело до последователно пробуждане и спираловидно прекодиране на 12-те Слънчеви Диска /енергийни спирали/ около планетата ни, които излъчват божествената енергия на нулевото поле, чистата, безусловна любов, светлинния код, който може да съществува само в 5-то измерение и по-нагоре. Тази активация пък придавала нови кодове на ДНК по цялата планета, защото 12-те златни слънчеви дискове са 12-те ДНК- светлинни копия, необходими за единното поле в Кристалния преход на планетата. Те се препрограмирали и в рамките на кристалната решетка 144. Тези 12 златни слънчеви дискове, или по-скоро енергийни спирали, излъчвали 12-нишкова спираловидна енергия, която да служи за прототип на ДНК за кристалния аспект чрез Решетка 144. В действителност, те били послания на способностите на Земята да се възстанови и преобрази, да се установи в аспекта на първоначалния образец на ДНК и на проекта за новата Земя.

Изграждането на новия небесен свод е започнало през времето на Порталната Триадата 11:11:11, се съобщава в някои небесни послания.Тъй като при формирането си решетките излизали от границите на Кристалната Геометрия 144, той ще представлява полиедър (многостенник), Геодезична сфера 120. Започнало през 2011г., това формиране ще се инициира през 2012г., а ще приключи през 2024г. Геометрично-кристалното завършване на геодезичните решетки можело да се разглежда като цветче, достигащо пълно разтваряне, в чийто център енергийното Първично семе-поле на Огъня извършвало космическото опрашване. И така завършването на самата прекрасна геометрична форма полиедър прораствала в новото поле от нейното обединено съвършенство, за да се образува новия Кристален небесен свод, който щял да се появи като две огромни елиптични енергийни дъги, които да се пресичат под ъгъл от 90 градуса около планетата. Едната щяла да носи синия цвят и есенцията на планетата, а другата да е в златен цвят. Едната да е кристално-енергийна по природа, а другата – кристално-магнитна. А енергиите им щели да циркулират в моделирано противоположно движение и полето между тях ще обхващало планетата по сферичен начин.

Оптималният баланс на този кристален електромагнетизъм на планетата ще бъде осъществената мечта на древните, наречена Хилядолетието на света. То ще бъде свързано с променен начин, по който човешкото тяло ще излъчва слънчевата светлина, както и с нова светлинна трансформация на физичното тяло. Ще се промени и потребността от хранене. Новият небесен свод ще защитава и земната магнитосфера, като променя направлението на метеоритите и кометите, това ще намалява и въздействието на гама-лъчите в атмосферата на Земята. Кристалното Възнесение на Земята ще замени любовта към властта с властта на любовта.

Сега тече времето на всемогъщото пробуждане, на всемогъщата калибровка в съответствие с калибъра, с мярката на божествения свят. Ще настъпи калибровка в силата, скоростта и височината на нашата реч, на нашия слух, на нашето зрение. Всичко у нас и около нас ще премине през новите модалности, филтри, за възприемане и предаване на енергия и информация.Това е време на истинско духовно развитие, на истинска празничност.

Но тъй като сега преминаваме през т.нар. област на скаларни електромагнитни импулси, в която полярността на електромагнитното поле отслабва, ще се чувстват и много клетъчни мутации. Зачестяват случаите на аномалии при новородените. Бебе с две глави се роди в Бразилия, с три ръце в Япония и с неизвестен пол в Азербайджан… Но първопреходците са се наели с жертвата на новаторството, за да може да се изгради главната матрица на възнесението. Мутации от всякакъв род ще изпитва по-голямата част от населението на Земята. Ще се чувстват крайни колебания в настроението и емоционалното състояние. Много души няма да могат да издържат на измененията и ще преживеят спад на имунната система. Това ще отвори път на всякакви екзотични вируси и бактерии. Други ще преминат през измененията с физическите си тела и ще започнат да изграждат просветлени и самодостатъчни духовни общности.

По време на приключващото в края на годината прецесионно изравняване нашето емоционално и ментално здраве ще премине през много труден изпит. Някои от нас ще имат усещането, че полудяват. Малките емоционални болки значително ще се засилят, както и емоционалните възходи. В един момент може да изпитваме екстаз, а в друг – тежка депресия. Това може да се преодолява, като се научим да влизаме в центъра на нашето същество и черпим от Извора на вложената в нас Божествена енергия. И като не си позволяваме „лукса” да храним и изпитваме негативните мисли.

Хората, които решат, че измененията са непосилни за тях, ще се окажат неподготвени да извършат прехода, затова ще търсят начин да напуснат земния план. След напускането на земните тела ще се превъплътят на друга планета от трета плътност, подходяща за тяхното ниво на осъзнаване. Броят на душите, които ще напуснат Земята по време на тридневния период на прецесионното изравняване, според някои ченълинги, ще е сравнително малък, но значително ще нарасне между 2012 г. и 2030 г. Само около 10 % от човечеството ще избере да си отиде в началото на този период, но към 2030 г. повече от 3/4 от душите, сега населяващи Земята, ще са си отишли от физически план. Но между 10 и 20 млн. души ще се развият достатъчно, за да могат в периода 2012 – 2030 г. да влязат в пета плътност, като точният брой ще зависи от решенията на свободната човешка воля. А желаещите да се възнесат с „първата вълна“ ще завършат телесния си опит в трета и четвърта плътност и ще преминат в светлинното тяло от пета плътност.

Галактическото изравняване през 2012 г. често се нарича „първа вълна“ на възможността за възнесение на душите. Но на 21.12.2012 г. едва ли милиони души в действителност ще се възнесат едновременно. Преходът ще продължи много години, защото прецесионното изравняване работи като катализатор на промяната, а не като абсолютно краен срок за човечеството. Но на тези, които не са взели решение в коя посока да поемат, ще им бъде извънредно трудно да останат в това висящо състояние след 2012 г. Затова се казва, че порталът, отворен от колебанията на електромагнитните полета, наподобява преминаването през иглено ухо в етерните планове, което означава, че на тази дата или около нея почти цялото човечество ще премине през еднопосочна врата към избраните от него реалности. Но за всяко „отвъд” се започва „оттук”.

Лияна Фероли

Първоначално публикувано на:03.08.2012 @ 0:48

За liana

Прочети още

Събиране на разделени двойки

След раздяла, как да върнем партньора си? Психологът дава работещи техники

Разберете какво да направите, за да се съберете отново с любовта на живота си. Събиране …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *