Има ли задгробен живот? Този въпрос измъчва човека вероятно от мига, в който си е дал сметка за неумолимия ход на времето.

Религиите учат, че праведно живеещият преминава след мига на смъртта в друго пространство, където животът продължава без болки и тъга. Грешниците също получават онова, което им се полага. Излиза, че смъртта е само точка от една безкрайност!

Така вярва и неврохирургът от Харвард д-р Александър, който прекарал една седмица в кома. Скептикът дошъл на себе си, но станал различен човек, преживявайки странни неща през споменатия период. Сега той уверява, че задгробен живот има и че той се е докоснал до неговата магическа реалност.

Науката все по-често търси доказателства, че задгробен живот НЯМА. но не ги открива – и излиза, че религиозните постулати и твърденията на Александър са верни?!

През 1996 година в един от московските крематориуми бил проведен експеримент, за който знаели само няколко човека. Научният екип го организирал в пълна тайна, а резултатите от него години наред не били съобщавани. Ето и описанието му.

Тялото на покойник, подготвен за изгаряне в камерата, било поставено близо до работна маса с енцефалограф. Апаратурата била включена към черепа на покойника – за него със сигурност било установено, че наистина е починал. Енцефалографът бил на безопасно разстояние от горещата пещ, така че високата температура да не влияе на работата му.

нумерология
задгробен живот

Въпросът – достъпни ли са ни други светове след смъртта на Земята, остава открит

Екипът не бил на себе си, когато санитарите приближили количката с ковчега до пещта. Енцефалографът отчел активност на мозъка; импулсите били същите, каквито се получават при силно изплашен жив човек.

Излиза, че някаква част от мъртвеца (душата?) се намирала на мястото на опита. Покойникът бил вероятно в друго измерение, но достатъчно близо, за да почувства опасност. Учените разбрали абсурдния факт: покойникът не искал да го изгорят!

Така за науката въпросът остава открит. Могат ли покойниците да изпитват емоции?

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: