Човекът от Тауред – доказателство за загадъчното пътуване във времето?

Мистерията с човека от Тауред е сред най-големите загадки на XX в., доказваща според някои реалността на загадъчното пътуване във времето

Историята, доказваща загадъчното пътуване във времето, започва през далечната 1954 г., когато на токийското летище „Хенада“ каца пътнически самолет от Европа. Сред пътуващите е и един добре облечен мъж на средна възраст, който обяснява на митническите служители, че това е третото му бизнес пътуване до Япония за тази година. Той говори отличен френски, но освен него владее японски и още няколко други езика.

Когато е запитан коя е родината му, мъжът с кавказки черти изненадващо заявява, че идва от държавата Тауред, намираща се между Франция и Испания. Тогава служителите му казват, че подобна страна не съществува, при което той най-спокойно показва международния си паспорт, издаден именно в тази мистериозна страна.

пътуване във времето

Мистерията с човека от Тауред е сред най-големите загадки на XX в., доказваща според някои реалността на загадъчното пътуване във времето

Впоследствие се установява, че въпросната японска компания, с чиито представители мъжът трябва да се срещне, никога не е и чувала за него; в хотела, в който той казва, че ще отседне, няма резервация на негово име, а банката от чековете му така и не е открита.

Властите се виждат принудени да го задържат, докато случаят не бъде изяснен, като междувременно го настаняват в един близък хотел, а пред вратата на стаята му поставят охрана.

На следващия ден обаче мъжът мистериозно изчезва, а документите му, издадени в Тауред, също липсват от помещението на летищната охрана, където се пазят.

Официално този необикновен случай не е заведен никъде, което кара мнозина да се съмняват в неговата достоверност. За други обаче той доказва по категоричен начин съществуването на загадъчното пътуване във времето.

Човекът от Тауред – доказателство за загадъчното пътуване във времето?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Човекът от Тауред – доказателство за загадъчното пътуване във времето?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *