Каква е разликата между Дърво на живота и Дървото на парите (пахира) според Фън шуй + отглеждане. Как да си организираме зона на богатството. Ритуали

Дървото на парите се смята за задължително за всяка къща, а в неговото отглеждане на практика няма нищо сложно. Наречено е така, защото листата му наподобяват монети.

Вярва се, че стига да се грижите всеотдайно за него, то непрекъснато ще увеличава богатството ви.

Някои спазват суеверието да поставят няколко стотинки на дъното на саксията му, които действат като талисман и допълнително усилват влиянието на растението.

За да се възползвате от магическата сила на Дървото на парите, трябва първо да го активирате.

Как да го направите? Има три начина. Можете да използвате един от тях или и трите наведнъж, ако е необходимо.

• Първият начин: заровете в пръстта му монета с висока стойност. Можете да използвате популярните китайски монети с дупка в средата, но е по-добре да заложите на собствената си валута.

• Втори начин: сложете в пръстта три монети. Отново е желателно да се спрете на монети с висока номинална стойност.

• Третият начин: завържете на дървото три китайски монети, вързани с червена панделка. Но това трябва да се случи чак когато дървото израсне, на младия зародиш няма да се задържат и може да го наранят.

нумерология

За да има Дървото на парите още по-голяма сила, е препоръчително да му говорите, тъй като то има свойството да „попива“ думите.

Още от първия ден повтаряйте на фиданката мили думи, окуражете го, не икономисвайте от комплименти.

Тактиката ви ще има два положителни аспекта: първо, вероятността, Дървото да изсъхне, е практически нула. На второ място, вие винаги ще имате пари.

Имайте предвид, че за да се възползвате максимално от силата на талисмана, е нужно сами да си отгледате Дървото на парите, не да вземете от някой, който вече го е използвал в собствения си дом.

Каква е разликата между Дърво на живота и Дървото на парите (пахира) според Фън шуй + отглеждане

Макар да произлизат от едно и също семейство, Дървото на живота (Красула овата) и Дървото на парите (Пахира акватика) са две различни растения. Затова е добре да правите разлика между тях, за да знаете какво внасяте в дома си. За да се възползвате максимално от силите му. По-долу ви даваме видеа, в които да разгледате двата вида и да ги различавате лесно.

дървото на парите

Дървото на живота се различава от Дървото на парите

Дървото на живота има гладки, месести, наситено зелени листенца с характерна овална форма. Според Фън Шуй, то се внася в дома, за да закриля обитателите му от нещастия и злополуки.

То не бива да се излага на директна слънчева светлина, а предпочита места с лека сянка. През зимата не е нужно да се полива често. Цветовете му са бели и розови, а на височина може да достигне до два метра и 80 см.

Дървото на парите или Пахира Акватика е дърво, тип бонзай, с издължени и не толкова месести листа.

Счита се, че то носи богатство и пари в дома, а самото му отглеждане не изисква кой знае какви усилия. То въобще не е претенциозно, важно е просто да не го държите на директна слънчева светлина, нека да бъде на полусянка.

Желателно е температурата в стаята да бъде не повече от 25 градуса, но през лятото спокойно може да го изнесете навън, където да се проветрява. Дървото на парите също цъфти, стига горепосочените изисквания за неговото отглеждане да са спазени.

Тогава то се чувства отлично и ще започне да ви радва с нежни бели и розови китки. Пахира (Pachira aquatica) достига няколко метра в естествени условия, то е дърво, но в домашна обстановка обикновено има по-скромни размери.

Обича влажността, но без да се прекалява с нея, както и с рязката смяна на климата.

Често Дървото на парите се бърка с това на живота, но и двете са екзотични, а и носят късмет, така че което и да си вземете, ще сте на прав път. Те ще ви осигурят благоденствие.

Във Фън Шуй съществува и още един вид Дърво на парите. То представлява дърво, със закачени по него китайски монети за привличане на богатството. Задължително е монетите да са завързани с червена панделка. По този начин изглежда, че монетите буквално растат по клоните му.

Как да си организираме зона на богатството

Според Фън Шуй най-подходящото място за Дървото на парите е от дясната страна на входната врата на жилището или офиса, тъй като по този начин енергията му ще работи най-добре, за да привлича парите към обитателите на мястото. Това се нарича и зоната на благосъстояние.

След нейното определяне е време да се пристъпи към организацията й. Там не трябва да има ненужни неща от миналото: всички те като цяло нямат място в дома, но в този сектор са особено вредни, тъй като пречат на свободното движение на енергия. Поставете там Дървото на парите като го украсите с червени панделки, а под саксията сложите червена салфетка.

За да се увеличи положителното въздействие, на всяка салфетка избродирайте символа на богатството според Фън Шуй. Самата зона на богатството специалистите по Фън Шуй препоръчват да бъде боядисана в сини или зелени цветове. Не забравяйте да се грижи за вашето дърво. Това е не просто живо растение, което се нуждае от поливане и светлина. Дървото има нужда да чувства вашето присъствие и положително отношение към него.

Добра идея е редовно да избърсвате листенцата му, за да не се събира прах по тях.

За да подобрите още повече енергията в зоната на богатството, можете да поставите в него автентични дървени елементи като леки дървени мебели, стойка, маса и др. Те ще подкрепят Дървото на парите и ще насърчат растежа му.

Като зона на богатството в дома се определя и неговата югоизточна част. Където също бихте могли да поставите Дървото на парите, за да бъде енергията му максимална.

За да засилите нейното действие, можете да се възползвате и от енергията на водата. Можете да поставите в този сектор малък фонтан, водата му ще символизира паричния поток и ще привлича парите.

Друг вариант на декорация с вода е аквариумът. Той трябва да съответства на размера на стаята, хармонично да се вписва в цялостната пространство. Най-добре е да поставите в него една златна рибка и една обикновена.

Преди да поставите аквариума, имайте предвид, че трябва да се грижите много съвестно за него и рибките и да го очиствате редовно – зоната на богатството не прощава пренебрегване. Ето защо, ако няма да имате достатъчно време за качествени грижи за рибките и аквариума, не ги слагайте, а се ограничете само с поставянето на Дърво на парите.

Ако пък не искате да сложите истински фонтан или аквариум в стаята, можете просто да окачите снимка на вода -дори и този символичен жест също ще стимулира паричния поток. Отнасяйте се внимателно към снимката. Важно е да не се прекалява с избора на количеството на вода в картината – то трябва да бъде умерено.

Например твърде бързо движещ се поток или водопад, както и бушуващ океан просто ще отмият паричния поток. Също така е добре да поставите в този сектор вятърни камбанки – движението им ще улесни движението на енергията в този сектор.

Обърнете особено внимание на вашия коридор, защото именно от него започва движението на пари във вашия апартамент. Антрето трябва да е добре осветено, да бъде просторно и чисто.

Ритуали

Безспорно безпаричието е сериозен проблем не само у нас, но и в световен аспект. Което прави различните ритуали за пари изключително популярни.

Дървото на парите

Така изглежда Дървото на парите според Фън Шуй

Да поставите вкъщи Дърво на парите в специално обособената за това зона на богатството е един от вариантите за привличане на просперитет в живота си. Можете да си купите живото растение, известно в ботаниката като Пахира Акватика.

Ако имате желание и време, можете и сами да си отгледате ваше лично Дърво на парите, което да бъде заредено с вашата собствена енергия. И по този начин силата му да се увеличи.

Нужно е обаче самите вие да притежавате силен енергиен заряд, в противен случай ритуалът няма да има резултат. Нужно е желанието ви да е наистина много силно, за да заредите и растението с него, за да може то да започне да излъчва енергия за благополучие.

Хора, които имат по-слаб и отстъпчив характер трудно ще се справят с тази задача и тяхното Дърво на парите няма да има нужната сила.

Нужна са ви пшеничени зърна, за предпочитане от твърдите сортове пшеница. Както и чисто нова саксия, светла на цвят, чийто обем е поне един литър. Задължително е да посадите зърната в пръст, взета от пшенично поле.

Също така са ви нужни 24 жълти монети, на обща стойност четно число, за късмет. Монетите се смесват с пръстта и след това се поставят в саксията. След което идва моментът да посадите и зърната.

Те трябва да са шест на брой като всяко от тях се поставя отделно в саксията, но достатъчно наблизо, за да може да образуват общо стъбло след като израснат. Зърната се поставят в саксията задължително с лявата ръка на дълбочина от около два-три сантиметра.

Пръстта се полива по веднъж на три дена с вода, в която са добавени и няколко капки роса. Задължително е да разговаряте с пшеницата по време на растежа й, за да й предадете собствената си енергия и желания.

Растението трябва да усеща, че се грижите за него и го обичате. Щом кълновете се покажат над пръстта, поставете саксията на прозореца в спалнята си. Не допускайте други хора да гледат растението, още по-малко да го докосват.

Когато пшеничните зърната достигнат височина от 15 сантиметра, сложете в съда с водата, с която поливате, шест монети, чиято обща стойност е четно число. Те трябва да стоят там постоянно.

След като пшеницата узрее, я извадете заедно с корените от пръстта и завържете стъблата в едно общо със златист конец. След което поставете в празна стъклена ваза, на дъното на която сте сложили шестте монети.

Първите шест зърна, които паднат, се прибират за следващото Дърво на парите.

Имайте предвид, че можете да отглеждате Дърво на парите само един път в годината. Най-добре е това да се случи през пролетта.

Разбира се, ако нямате време да си го отгледате сами, винаги можете да си купите Дърво на парите от всеки Фън Шуй център.

Цената на талисмана не е твърде висока и за около 20 лева можете да си купите средно по големина дръвче.

Освен с помощта на Дърво на парите, има и други начини да привлечете богатството в дома си. От край време се вярва, че е добре всяка сутрин да се премита пътя към служебното ви място отвътре навън и обратно от пътя към вратата на дома ви. Тъй като това отключва потока на парите, който ще се превърне в реалност през деня, съветват Фън Шуй специалисти.

Освен това е добре, ако сте собственици на бизнес, табелата с името му да бъде излъскана до блясък. Тъй като дори и най-малкото петънце влошава енергията на мястото и отблъсква парите от него.

Дървото на живота (Красула Овата) също носи просперитет в дома, но за разлика от Дървото на парите то се поставя в дома най-вече, за да предпазва обитателите му от нещастия и беди.

За да се възползвате максимално от енергията му е добре да го държите в лявата част на хола или всекидневната ви, на място, защитено от слънчева светлина.

Изберете помещението в дома ви, където най-често се събира цялото семейство, за да прекарвате времето си заедно. За да може енергията на Красулата да ви повлияе максимално.

Не забравяйте да се грижите за него като не просто го поливате, а редовно избърсвате листенцата му, за да не се събира прах по тях, тъй като това блокира благотворната му енергия.

Други ритуали за пари

Освен с Дърво на парите, има редица други ритуали за привличане на богатството в дома. Вижте кои са най-популярните ритуали за пари:

ритуали за пари

Вижте най-популярните ритуали за пари

• Ритуал с бижутерийна кутия – вземете една празна, средна по големина кутия за бижута и на дъното й поставете парче червен плат. Върху него наредете пари – без значение дали монети или банкноти, и ги подредете според стойността им.

След това напишете на бял лист всички материални придобивки, за които мечтаете, сложете го при парите и затворете кутията като не спирате мислено да се концентрирате върху желанието си.

След което приберете кутията на място, на което никой няма да я докосва и не е отваряйте в продължение на минимум една година. След това можете да поставите нови желания като задължително подмените парите, а със старите купете нещо за дома си.

• Ритуал за пари със свещ – за изпълнението му се нуждаете от дебела свещ, зелена на цвят. На нея трябва да напишете името си, а също и придобивката, която желаете най-много (дом, нов автомобил). Намажете свещта със зехтин, а след това я оваляйте в сух босилек. Запалете я и я оставете да гори в продължение на минимум пет минути като през това време се концентрирайте върху желанието си. Накрая угасете пламъка с капак или с ръка, но никога не го духвайте.

• Ритуал с метла – от край време се счита, че метлата е сред символите, които носят пари в дома. За този ритуал за пари ще ви е нужна една метла, задължително нова, с която не е метено никога. Завийте около дръжката й зелена банкнота и я прикрепете със зелена вързанка.

Докато правите това си повтаряйте, че искате парите ви да се увеличават, а всичките ви желания да се сбъднат. След което поставете метлата в един от ъглите на дома, задължително с дръжката надолу.

• Ритуал за пари със зелена чиния – за изпълнението на този ритуал ви е нужна малка зелена чиния или купичка. Неслучайно зеленият цвят присъства във всички ритуали за привличане на благополучие във финансов аспект. За него се знае, че има свойството да привлича и задържа енергията на парите в дома.

Купичката се поставя в коридора или в хола на жилището и ежедневно в нея се поставят монети. Много е важно ритуалът да започне да се изпълнява в период на нарастваща луна, за да нараства и финансовата стабилност в дома. В противен случай той няма да има никакъв ефект.

Когато купичката се напълни с монети и повече няма място за нови, събраното трябва да се похарчи, а част от него да се използва за нуждаещите се. След което можете да започнете ритуала отначало.

• Ритуал за богатство при намерени случайно пари – може би не знаете, но намерените на улицата пари не винаги носят късмет. Напротив, понякога те може да са заредени с негативна енергия и вместо сполука, да донесат лош късмет.

Това се дължи на факта, че доста хора правят магия върху пари, за да се отърват от лошия си късмет. Те правят специална магия, с помощта на която да пренесат проблемите си върху банкнота, след което нарочно я изхвърлят на улицата, за да се отърват от лошия късмет. И той да се пренесе върху човека, открил и прибрал парите.

Затова е добре да не прибирате намерени на улицата пари, а ако все пак изкушението е твърде силно, задължително използвайте част от тях, за да помогнете на някой нуждаещ се.

Без значение на кой ритуал за пари ще се спрете, имайте предвид, че те винаги трябва да се изпълняват в периода, в който луната се пълни, за да се пълни по този начин и портмонето ви с пари. И никога не пренебрегвайте зеления цвят, който привлича богатството в дома.

Сред популярните суеверия, които прогонват богатството от дома пък са следните:

• не оставяйте върху масата за хранене жълти стотинки, ключове и шапка, тъй като това вещае бедност.

• бременна жена не бива да взема пари на заем, тъй като обрича детето си на бедност.

• никога не навивайте банкнотите на руло, те трябва да са удобно разположени в портмоне, в което, по възможност, да не се прегъват.

• никога не изхвърляйте каквото и да било след залез слънце, дори и боклука.

Саксийни цветя, носещи щастие и благоденствие

Не само Дървото на живота и Дървото на парите носят сполука и късмет в дома. Има доста други саксийни растения, които можете да отглеждате в дома си, за които се вярва, че оказват благотворно влияние върху щастието и просперитета на обитателите на жилището.

Ето и най-популярните:

Бамбук на щастието

Бамбукът на щастието носи просперитет

• Бамбук на щастието – или стаен бамбук. За него се вярва, че носи щастие в живота на обитателите на дома като в същото време се грижи за материалното им благополучие, при това в дългосрочен аспект.

За да се възползвате максимално от положителната му енергия, е нужно да полагате сериозни грижи за него и най-вече да го поливате обилно, особено през лятото, когато горещото време може да го унищожи.

Бамбукът на щастието е важен елемент от Фън Шуй културата за привличане на богатство. Специалистите разкриват, че до него трябва да поставите китайска статуетка на жаба, тъй като тази комбинация привлича парите към стопаните на дома.

Най-доброто място за него е югоизточния ъгъл на стаята, в която семейството прекарва най-много време.

Това активира енергията на късмета и семейното разбирателство.

Имайте предвид, че бамбукът не обича директната слънчева светлина, затова му осигурете сенчесто, но все пак светло място, на температура не по-висока от 25 и не по ниска от 20 градуса.

Цветя, привличащи пари

Мушкатото привлича пари в дома

• Цвете на благоденствието – малцина са наясно, че така популярното и обичано мушкато се нарича още „цвете на благоденствието“. Сигурно няма човек, в чийто дом да не е имало мушкато поне в даден период от живота му.

Освен с красивата си външност, мушкатото е известно и със способността си да привлича благоденствие към дома. Вярва се, че колкото по-обилно цъфти цветето, толкова повече ще бъде щастието в дома.

• Палма на радостта – отново популярно и обичано растение. Палма на радостта е другото наименование на драцената. Растението вдъхва повече самоувереност и жизнерадост на обитателите на дома. Огромното й предимство е, че е лесна за отглеждане. Нужно е да я поставите на място със силна, но не директна слънчева светлина и умерена температура.

цветя, носещи пари

Китайската роза стимулира творчеството

• Розата на вдъхновението – красивата китайска роза. притежава свойството да стимулира творческото въображение и да носи успех в професионалните дела. Неслучайно китайците я наричат по този начин.

Излъчваната от нея енергия пречиства мислите на обитателите на дома и им носи усещане за спокойствие и удовлетвореност.

Отглеждането й не е трудно – нужна й е температура от около 20 градуса и достатъчно влага. Задължително е веднъж в месеца да я подхранвате с тор за домашни растения, за да расте здрава и да цъфти.

Ето го единият вид Дърво на живота (Красула овата, Crassula Ovata)

В него един човек с азиатски корени се опитва да говори на английски, но не това е важното. По-интересното е, че е показано самото растение.

Второто видео е за Дървото на парите или още известно като пахира, Pachira.

То е на руски, което също не пречи. Но ако разбирате какво се приказва, ще научите доста за отглеждането на това растение:

Пишете ни и вие по-долу в коментарите за личния ви опит с тези две растения, читателите ще ви бъдат признателни!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: