Древен митичен хороскоп
Древен митичен хороскоп - Пегас

Нашият астрологичен знак според древния митичен хороскоп – Пегас

С раждането си ние получаваме още един астрологичен знак, разкриващ тайната, „сенчеста” страна на нашата личност. Този „сенчест“ хороскоп съществува от дълбока древност и носи наименованието Митичен хороскоп, тъй като в основата на названията и характеристиките на неговите десет зодии, е най-известната митология на древните народи – древногръцката

И ако зодиакалният хороскоп повече е насочен към положителните качества на личността и предвиждане на бъдещето, то древният митичен хороскоп ни помага да разберем причините за човешките недостатъци.

ВНИМАНИЕ!!! САМО СЕГА ВИЖ СВОЯ ЛИЧЕН ХОРОСКОП ТУК>! ИНТЕРЕСУВА ЛИ ТЕ КАК ДА НАПРАВИШ ЖИВОТА СИ ПО-ЩАСТЛИВ?>

Пегас /19 март – 24 април/ 

Древен митичен хороскоп
Древен митичен хороскоп – Пегас

Един от героите на гръцката митология е Пегас. Негов баща е бог Посейдон, а майка – горгоната Медуза. Митовете разказват, че с копитото си Пегас успява да извади от Земята музата Хипокрена, източник на вдъхновение за всички поети. Пегас е също толкова неуловим, колкото и Еднорогът. Да се обуздае е възможно единствено с юзда от чисто злато.

Родените под знак Пегас приличат на крилатия кон. Те се реят в небесата, високо над всички останали хора. Отрицателната им черта е тяхната прекалена гордост. Те смятат, че за тях е отредена по-щастлива съдба, отколкото тази, която имат. Не обичат скучната и рутинна работа, която ги изкарва от равновесие. Според древния митичен хороскоп животът на представителите на знак Пегас преминава с убеждението, че са достойни за много по-добра съдба.

Харпия>Цербер>, Сатир>, Сирена>Грифон>Химера>Сфинкс>Минотавър>, Кентавър>

Боян Георгиев

За Боян Георгиев

Прочети още

zodia-vodoley-2

Зодия Водолей | Фред Пьопих. Година на душата

Зодия Водолей в контекста на 13-те Свети нощи: Мълчаливостта, предпазливостта се превръщат в медитативна сила. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *