езерото Байкал

Езерото Байкал крие неразгадани мистерии

Езерото Байкал има способността да удължава живота на човек

Човекоподобни създания населяват водите на езерото Байкал

Езерото Байкал от край време крие неразгадани мистерии. Според мнозина водите на най-големия сладководен басейн в света са обгърнати от тайнствени загадки, които все още не са намерили своите отговори. От хилядолетия езерото Байкал се свързва със силите на свръхестественото, а дори и с приказки за извънземни. Мнозина от местните пък са убедени, че преди хилядолетия сам Иисус Христос посетил езерото и го благословил.

Други пък са на мнение, че духът на Чингис Хан бди над местността, тъй като воинът е бил роден на най-големия остров в езерото – Ойхол. Сред най-разпространените вярвания за езерото Байкал е, че водите му притежават чудодейни свойства и са в състояние да удължат живота на човек. За тази цел обаче е необходимо да бъде преодолян студа – средната температура на водата е мину ет градуса по Целзий.

Всеки смелчага, преодолял този шок и изкъпал се в езерото, ще се радва на дълъг и здрав живот, убедени са местните. От 2009 година насам пък във водите на Байкал се наблюдава необичайно мистериозно явление. По време на най-студените периоди в годината, върху леда на замръзналото езеро се образуват кръгове.

По-суеверните са убедени, че става въпрос за намеса на извънземни. Според учените обаче се случва нещо доста по-обезпокоително. А именно – от дъното на езерото Байкал се издига газ метан, който причинява течения на по-топла вода. Самото явление е причинено от глобалното затопляне.

езерото Байкал

През 1982 година пък група водолази заявяват, че при гмуркане са се сблъскали с тайнствени човекоподобни създания, които са носели сребристи костюми. И са се намирали на около 50 метра под водата. Мистерията се заплита съвсем след като трима от седмината водолази загиват мистериозно малко след изказването си, а останалите четирима преживяват тежки инциденти.

За Лиза Стоилова

Прочети още

Какво е точното разстояние до Слънцето?

Разстояние до Слънцето. За колко време се стига? Температура и движение

Какво е точното разстояние до Слънцето? Каква температура има? За колко време се стига със …

Едно мнение

  1. Траян Цолов

    Лиса се олиса: "глобалното затопляне" аааааааааааааахахахахахахахахаххахаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *