Учените са на крачка от епохално, според тях, откритие – те знаят как да изтриват кошмарните спомени от човешкия мозък

Все още всичко е в етап на проучване, а възможността да се изтриват определени човешки спомени, разкрива фантастични възможности. Да забравиш кошмарните спомени от нещо, случило се преди, което те измъчва денонощно, може би е добре. Обаче в ръцете на някои определени кръгове, изтриването на част от паметта,  реално ще ни вкара в МАТРИЦАТА.

Трият кошмарите от човешката памет

Изтриват кошмарите от човешката памет

Изследователите отдавна търсят начин за премахване на натрапчивите спомени и лечение на психическите заболявания, свързани основно с паметта. Според добре познатите фантастични сценарии, това става бързо и лесно, като просто се запишат нови спомени върху старите. Оказва се, че наистина това на практика става така, разкрива пред британския таблоид  Mail Online,  Андрей Руденко – съавтор на изследването, проведено в Масачузетския университет.

Учените откриха специфичния ген Tet1, който поема „разпределението“ на паметта ни, както става в компютъра.  Активността му позволява новите спомени да се „записват“ върху старите, като по този начин ги изтриват.

Това доказват опитните мишки, на част от които въпросният ген бил неутрализиран. Научени веднъж, че в на едно място в клетката ги удря електричество, опитните животни панически го избягвали. Дори когато вече нямало ток, те запомнили болезнения шок. Обаче тези от тях, на които генът  Tet1 бил активен, не се страхували и бързо забравили неприятния спомен, записвайки върху него нова информация.

нумерология

Учените смятат, че повишавайки активността на Tet1, ще могат да лекуват ефективно посттравматичен стрес, а също и наркоманиите. А представете си, ако ви изтрият спомените за мафията и мутрите, които окрадоха държавата? Ето това е проблем при реализирането на откритието върху хората, защото по-скоро ще се използва за манипулации от престъпни организации и конспиратори, особено за Новия световен ред.


Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: