Странно същество в джунглата също като Върколака от „Х-мен“ превръща костите си в ужасни остриета

Феноменалните способности на  Върколака от „Х-мен“ имат аналог в природата, разкриха учени. Странното същество Trichobatrachus robustus е излязло сякаш от филм на ужасите, но не е породено от фантазията на сценаристи, а живее в Камерун разкрива mirror.co.uk.

Странната космата жаба може да превърне своите кости в нокти, които излизат навън, пронизвайки крайниците й, както на Върколака. Изследователят Дейвид Блекбърн от музея на Харвардския университет по сравнителна зоология смята, че това ужасяващо поведение е защитна реакция.

 Х-мен има аналог в природата

Върколакът от Х-мен има аналог в природата

Смята се, че някои видове саламандри могат да изтласкат своите ребра през кожата, за да ги превърнат в опасни шипове, но защитен механизъм, подобен на този, учените никога преди не са виждали. Необикновената способност притежават 90% от жабите от вида Astylosternu, които обитават Камерун. „Някои видове жаби имат костни шипове, но те растат нормално през кожата, а не я пробиват, когато станат необходими за отбрана“, заявява Блекбърн в интервю за New Scientist. Необикновеното тайно оръжие е скрито в задните крайници на земноводното. Изследователите предполагат, че когато съществото усети заплаха, то напряга мускулите и ноктите пробиват неговата кожа, излизайки навън. Този механизъм е уникален за гръбначните животни, тъй като ноктите не са истински, както при другите, а са нормална кост.

нумерология
Тайното оръжие на странната жаба

Тайното оръжие на странната жаба

Това създание крие доста мистериозни тайни, тъй като досега жив екземпляр не е попадал на учените. Загадка представлява и как ноктите на жабата Х-мен се прибират обратно. Вероятно както при другите земноводни  те могат да бъдат регенерирани.

Приликата с Върколака е поразяваща

Приликата с Върколака е поразяваща

Жабите от този вид достигат до 10-12 сантиметра и са любим деликатес в Камерун. Ловът им не е безопасен и затова местните използват дълги пръчки или копия, за да се предпазят от ноктите на жабата Х-мен.


Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: