Риби гиганти живеят в Черно море

Едно от чудесата на природата са всички риби гиганти

Оказа се, че и във водите на нашето родно Черно море живеят различни риби гиганти.

Тази седмица рибари извадиха един наистина зашеметяващ по размери калкан, който си живял необезпокояван по морското дъно, докато накрая не беше уловен, съобщиха от сайта burgasutre.bg.

Неочакваният улов е направен в района на Несебър.

И ако Черно море е необятна територия, от която могат да се появят още риби гиганти, то в родните язовири живеят огромни сомове.

Заради застоялата вода и различните отпадъци, тези риби гиганти са нараснали до зашеметяващите размери с тегло по-голямо от 1 тон.

Да беше само това, човек ще си каже, евала! Но проблемът при сомовете е, че те са хищни риба, а огромните екземпляри са канибали.

Няколко пъти в медиите беше отразено, че водолази, които са слизали до дъното на язовири по различни причини – удавен летовник, например, са виждали как от устата на тази зверове се подават човешки останки.

Гледката била потресаваща, понеже очите на тези риби гиганти светят в тъмната вода, а те едва едва мърдат, но са опасни.

Колкото и да е вкусно месото на рибата сом, диетолозите не го препоръчват като част от здравословното меню, защото както и прасетата се хранят с различни отпадъци.

Не са риби гиганти, но пъстървите са най-добри за ядене, защото живеят само в чисти води.

риби

Риби гиганти живеят в Черно море

сподели бутон

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Риби гиганти живеят в Черно море
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Риби гиганти живеят в Черно море

  1. Калинке, заболя ме главата да ти чета неграмотните глупости, които си писала. Мозъкът ти е едно своеобразно махало на Фуко.
    ПотреЗ

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *