Митрополит Галактион не присъства на изборите за патриарх, не само защото е болен

Официално един от кандидатите за патриарх на Българската православна църква, митрополит Галактион е болен от двустранна бронхопневмнония, но странно съновидение от изминалата нощ го разубедило да пътува. Старозагорският митрополит споделил пред свои приближени, че насън паднал в дупка, пише 24chasa.bg. Според разпространеното тълкуване, ако сънуваш, че падаш в дупка, това е предупреждение за беди и предстоящи загуби. Още повече, сънят в навечерието на 24-тия ден от месеца е сигурно, че ще се сбъдне.

Митрополит Галактион сънувал пророчески сън

Митрополит Галактион сънувал пророчески сън

Анализирайки по научному виденията, психолозите са на мнение, че личните проблеми се обработват многопластово от нашето подсъзнание и то чрез сънищата ни изпраща своите послания. Затова Галактион решил да последва гласа на разума и се отказал от пътуването, навярно предчувствайки, че не ще бъде избран. При първото гласуване митрополит Неофит е получил 72 гласа, митрополит Гавриил – 43, а за Галактион са пуснати 22 гласа.

В настоящия момент все още наистина няма избран нов патриарх. След като на първия тур никой измежду тримата кандидати не успя да събере необходимия брой гласове, започва балотаж. По всичко изглежда, че фаворит за поста патриарх ще е митрополит Неофит, но трябва да изчакаме още съвсем малко, може би минути.

Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: