ВАНГЕЛИЯ ПАНДЕВА ГУЩЕРОВА, известна като Ванга или Петричката врачка често е наричана българската пророчица, заради приписваната й способност да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава. Някои хора вярват, че тя била притежавала дарбата да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветята. Най-шокиращото предсказание на Ванга прави през 1980 г. Тогава тя казва буквално следното: „В края на август 1999 или 2000 г., Курск ще се озове под водата и целият свят ще го оплаква.“ Това, което тогава изглеждаше като пълна нелепица, придоби страшен смисъл след 20 години. Дали наистина дарът на предсказанието съществува?

Ванга е родена на 31 януари 1911 г. в Струмица, днешна Р Македония. Животът й преминава в Петрич. Ранните детски години на Ванга са белязани от страданието. Майка й умира, докато тя е невръстно дете, а баща й е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала някакви свръхестествени способности. На 12-годишна възраст загубва зрението си, когато по време на буря внезапна вихрушка я застига и тя след дълго търсене бива открита затрупана с камъни и пръст в една нива. От 1925 г. живее в дом за слепи, където прекарва три години.

След смъртта на втората си майка, Ванга се прибира вкъщи, за да се грижи за по-малките си братя и сестри Постепенно започват да й приписват пророчески способности. Твърди се, че за пръв път проявила своята дарба, като помогнала на баща си да намери овца, открадната от стадото, което той пасял, като точно описва двора, в който била скрита. Ванга става известна през годините на Втората световна война, когато при нея започват да идват отчаяни хора, загубили връзка с близките си, търсещи надежда да ги успокои или да им каже къде се намират лобните им места. Приписваните й необичайни способности Ванга обяснява с присъствието около нея на особени невидими същества, чийто произход не може да обясни. През последните години от живота си по нейна заръка и с нейни пари се построява параклисът „Св. Петка Българска,, в местността Рупите, Петричко. Проектът и изографисването са дело на Светлин Русев. Пророчицата умира на 11 август 1996 г. Погребана е в църквата „Света Петка Българска“.

нумерология

ПРЕДСКАЗАНИЯТА

Сред най-популярните пророчества, приписвани на Ванга са смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски в България. Ето още някои от най-интересните й предсказания.

1. 1989 година.“Страх, страх! Американските братя ще падат, накълвани от железни птици. Вълци ще завият в храстите и невинна кръв ще се пролее като река“

2. Дата неизвестна. „Светът ще преживее много катаклизми и силни сътресения. Съзнанието на хората ще се промени. Ще настанат тежки времена. Хората ще се разделят по признака на вярата си…“

3. Януари 1988 г. „Ние ставаме свидетели на съдбоносни събития. Двамата най-големи световни лидери си стиснаха ръцете (Ванга намква за Горбачов и Рейгън). Но ще мине много време докато дойде Осмият – той ще подпише окончателния мир на планетата“

4. Дата неизвестна. “ Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа).

5. 1979 година „Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия… Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане властелин на света“

6.1960 година „През 2018 година влаковете ще летят на слънчеви нишки. Добивът на нефт ще бъде прекратен, Земята ще си почине.

7.“ В Космоса ще бъде открит живот и ще стане ясно как животът се епоявил на Земята.“

8. През 2008 година ще се извършат покушения срещу 4 държавни глави. Същата година ще започне военен конфликт в Индия. Това всъщност ще бъде предпоставка за начало на Трета световна война.

9. 2010 – Начало на Третата световна война. Ще избухне през ноември и ще свърши през октомври 2014 г. Ще започне като обикновена война, с обичайните средства, но след това ще бъдат използвани ядрени оръжия, а накрая и химическо оръжие…

РЕЗУЛТАТИ

Сбъдна се. През септември 2001 г. в резултат на въздушна атака на терористи на територията на САЩ, рухнаха небостъргачите на Световния търговски център

2. Сбъдна се. Тежките времена настанаха. И съзнанието на хората се промени.

3. Очаква се.

4. Засега не се е сбъднало, но времето е пред нас. Забележително е, че това е казано по време на Съветския съюз, когато думата Русия не се произнасяше, да не говорим за империя.

5. Мнозина откриват във Владимир – Путин. Дали той ще донесе славата на Русия не се знае, но е факт, че настоящият руски премиер направи много за връщането на Русия като фактор на световната сцена

6. Започва де се сбъдва. Към 2018 г. земните учени възнамеряват да организират добив на хелий-3 на Луната.

7. Засега не се е сбъднало. Но търсенето продължава.

8. 2008-ма още не е свършила.

9. Дано пророчицата не познае в това с предсказание.

Последното предсказание на Ванга, което се сбъдна е направено от нея преди 18 години. Тогава Ванга пророкува, че 44-ият американски президент ще бъде чернокож и той щял да е последният -малко след встъпването му в длъжност в Америка ще настъпи страхотна икономическа криза, ще избухне конфликт между северните и южните щати, ще се намеси и Индонезия и всичко това ще предизвика Трета световнвойна, в която ще се използва атомна бомба.

ТЪЛКУВАНИЯ

1. Срутените небостъргачи са наричани „братя“ или „близнаци“. В тях се врязаха самолетите на терористите – „железни птици“. Но какво общо има тук храстът? На английски той се превежда като Буш. Дали, че бедата ще стане по негово време?

2. Катаклизми в последно време колкото искаш – цунами, земетресения, терористични актове, войни, войни на религиозна почва.

3.“Осмият“ се тълкува от някои като осмият член на Г-7, тоест Русия.

4. Това е едно от последните пророчества на великата Ванга. Правейки го, тя описала голям кръг с ръцете си.

6. Хелий-3 е продукт на слънчевата активност и гориво за термоядрените peaктори. Подобен реактор би могъл да даде гориво за „слънчевите релси“ на влака на бъдещето.

7. Ванга вярваше в извънземните. През 1979 г тя предсказа срещата на хората с братята им по разум, която ще се състои след 200 години.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: